reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Alaa ja zamierzam kupic troszke przez allegro bo teraz mam chwile, zeby posiedziec na necie wiec jak zakupie pare rzeczy od jednej osoby wiadomo przesyłka wychodzi taniej .

Ehtele ja miałam podobną sytuację z moją mama , ze zawsze mi powtarzała, ze jestem tą gorszą córką bo jestem zadziorna i w kasze dmuchac sobie nie dam a co mi leży na sercu to powiem. Moja siostra to taka cicha woda bzregi rwie. I co ja skonczyłam studia mimo,z e moja mama mi powiedziala, ze nigdy tego nie zrobie, wyszłam za mąz teraz bedzie dzidzius a moja siostra tak daje popalic mojej mamie, ze sama sie teraz skarży na nią. A ja jej tylko mowie tak sobie ją wychowałas bo co chciala to miała.

FiuFiu nie mozesz z jednej strony wiązac krwiaka z tym, ze kupiłas ciuszki bo przeciez nie mozna sie stresowac przez calą ciąże, ale z drugiej strony rozumiem bo sama mam jakąs blokade:-)

reklama
Moja tesciowa jest bardzo zawiedziona nie dalo sie tego nie zauwazyc rozmawiajac z nia przez tel , ze to chłopak prawdopodobnie.I to mnie chyba bardziej dobiło

teściowe jak czasem coś palną.... cycki opadają normalnie :no:... ty się kobietko nic a nic nie przejmuj - synusiowie są superowi i prawda jest taka że nic teściowej do tego! przecież nie ona będzie wychowywać, tulić i ocierać łezki... co najwyżej może czasem porozpieszczać - a jak się nie spodoba to... ;-):tak:

marulka z tego co wiem to kremy są nie wskazane...ale na przykład picie soczków marchewkowych na pewno wpłynie korzytsnie na Twoją i dzieciątka cerę...ja właśnie dziś w sokowirówce zrobiłam sok marchewka-seler;-) Boskie..
Zresztą mam dodatkowy problem...mimo raczej ciemnej karnacji mam uczulenie na słońce:no: Więc w lato tym bardziej przy ciąży będę musiała uważać...aż się boję...pokrzywka, swędząca skóra..to będzie masakra...po jakims czasie skóra się uodparnia i jest dobrze...zobaczymy jakie będzie te lato...

A ja dziś ugotowałam placki po węgiersku hmm pycha:-D

współczuję uczulenia - wiem co to znaczy pokrzywka.... będziesz potrzebowała jakiegoś kremu z blokadą, żeby nie cierpieć za bardzo... a soczki są super - też je uwielbiam :tak::tak: no i uwielbiam, kocham po prostu, placki po węgiersku :-p:-p:-p:-pznajdzie się jakaś reszteczka? ;-)

Oj chciało by sie znać juz płeć dzieciatka choć ja chyba bardziej wyczekuje ruchów dziecka i wyliczam dni do 20 tyg ciąży, to moja pierwsza i nie wiem jeszcze jakie to uczucie.

polianno wszystkiego najlepsiejszego z okazjii urodzinek:-)

Ja też na l4 już o tym pisałam:) bywam tu sporadycznie i pewnie mnie jeszcze za bardzo nie kojazycie....

Pochwale sie moimi dzisiejszymi zakupami!! A mianowicie kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych jedne dzinsowe drugie takie jakby zamszowe-welurowe ach jakie milusie!! I zapłaciłam za nie 150zł (za dwie pary) :tak: Jestem dumna z zakupów a i mojemu M sie bardzo spodobały. Mam w planach jeszcze jakiś dłuzszy milusi wesoły sweterek:-)
To tyle...
Zmykam nadrobić zaległości w sprzatniu kuchni.... Choć mi sie tak strasznie nieeee chceeee:no:
A i soczek z marchwii i jabłek zrobie!! Witaminki, Witaminki:)
A wczoraj zrobiłam sałatkę z mango, banana i pomarańczy. Mówię Wam pyyycha!!!!!!!

no, no, gratuluję łupów zakupowych :-) nie ma nic przyjemniejszego niż zakupki, a jeszcze udane - miodzio! ja nie mogę się doczekać ciepła... balerinek i jakiś lżejszych ubrań a nie tylko te kurty, czapy i kozaki... już mam dość zimy :crazy:

Ja dziś cały dzień jem kiwi :-)
i nie mogę przestać :-D:-D:-D:-D

też miałam ostatnio fazę na kiwi - a jak mój synuś się cieszył... razem wcinaliśmy aż nam jęzory kołkiem stanęły :-)

A Ja na nic nie mam smaka:confused:
W sumie nawet średnio chce mi się jeść muszę się lekko zmuszać.

ja jedyne co mi "smakuje" tak typowo ciążowo zachciankowo to świeże warzywa i owoce.... a poza tym - NIC.... na nic typowo nie mam ochoty... cierpię okrutnie, bo te warzywa teraz są takie jakie są - pomidorki jak tektura, ogórki zdarzają się kwaskowe... ileż można jeść cytrusów.... :confused2:

Marulka dokładnie. Ja teraz zjadłam 4 kromki z powidlami śliwkowymi :-p pychotka a jade dzisiaj do auchana bo w promocji są truskawki za 3 zł :-D oj jak ja tam w te owoce wparuje:-)

Marulka placki jeszcze zostały...ale sosik bym musiała dorobić heheh;)
Zapraszam serdecznie...Też je kocham...a dziś będą naleśniczki

A co do mojego uczulenia na słońce to rzeczywiście ciężka sprawa...tym bardziej że jak byłam w zeszłym roku na Krecie uczulenie wyszło tylko raz...a w Polsce jest gorzej...nie wiem dlaczego tutaj słońce mocniej na mnie reaguje...

NIE NIE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRUSKAWKI? Ja do najbliższego Auchana ( z mężem śmiejemy się że to jest R uchan - ekhmmm panie moderatorze ;)) mam 110 km :confused2::confused2::confused2::confused2: mysl o mnie chrupiąc je... myśl :sorry:

a Pajka jak chodzi jeszcze o rozpoznawanie płci to looknij na kalendarz ciąży na mamazone.pl tam są te filmiki i wszystko widać jak na dłoni :-) 13-14 tydzień... ja wczoraj oglądałam sobie, bo ciekawiło mnie co u mojego bąbla :-D

(już się wystrzelałam po ryjku za post jeden pod drugim ;))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
NIE NIE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRUSKAWKI? Ja do najbliższego Auchana ( z mężem śmiejemy się że to jest R uchan - ekhmmm panie moderatorze ;)) mam 110 km :confused2::confused2::confused2::confused2: mysl o mnie chrupiąc je... myśl :sorry:

bede myslec :-D

Marulka placki jeszcze zostały...ale sosik bym musiała dorobić heheh;)
Zapraszam serdecznie...Też je kocham...a dziś będą naleśniczki

A co do mojego uczulenia na słońce to rzeczywiście ciężka sprawa...tym bardziej że jak byłam w zeszłym roku na Krecie uczulenie wyszło tylko raz...a w Polsce jest gorzej...nie wiem dlaczego tutaj słońce mocniej na mnie reaguje...

ja mam ten sam problem jk słonce przygrzeje ja cierpie. Ehtele a Ty juz cos kupiłas dla maluszka? co bedziecie mieli wiesz juz?

Marulka a ja oglądałam taki filmik gdzie mowili, ze są jednakowe w tym czasie dla chłopca i dla dziewczynki

nieee, to właśnie w 14 tygodniu (ja liczę że ty jesteś teraz w 15 wg tego na mamazone) się kształtuje i różnicuje, tak że już na koniec 14 i w 15 tygodniu już faktycznie można to zauważyć i nie zmienia się to już ;-) tzn nic więcej nie urośnie i nic nie odpadnie ;-)

A Pajeczko właśnie w Auchan były takie wyprzedaże ciuszków dziecięcych...:)
Pewnie jeszcze są...więc mam ok 10 szt body, 5 pajacyków, 5 sweterków:)
Troszkę już tego mam..nie potrafię się powstrzymać heheh

A tak w ogóle zaczynam sobie przygotowywać album pt. 9 miesięcy oczekiwania...
Nie tylko zdjęcia mojego brzuszka, ale ogólnie co przez ten czas robilismy..zacznę od sylwestra... macie plany żeby coś takiego zrobić??

polecam strone...http://www.picnik.com fajnie można zdjęcia edytować...

Ostatnia edycja:
reklama
ehtele raczej nie będę robiła sobie takiego albumiku... z pierwszej ciąży też nie mam... do tego gdzieś posiałam poprzednią kartę ciąży... Kiedyś może się zmobilizuję (pewnie zmusi mnie do tego remont który planujemy wiosną) i zrobię synkowi pamiątkowy album bo on takiego swojego jeszcze nie ma.. Planowałam mu zrobić takie pudełeczko, bo mam też jego smoczka i paseczek z rączki ze szpitala no i jeśli znajdę jakieś zdjęcia z USG (a miałam bardzo efektowne zdjęcie małego siusiaka ;)) to też dorzucę.. ale to są plany od ho ho i jakoś nie mogą się dovczekać realizacji... chyba nie przywiązuję za bardzo wielkiej wagi do tego typu rzeczy... choć wiem że warto zrobić pamiątkę dla siebie... Jedyne co mam co uwielbiam czytać, to w szpitalu zapisałam sobie przebieg porodu w kalendarzu, nazwisko położnej i takie tam.

Do góry