reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Jeszcze troche i będziemy pisały dziewczyny :"Moja dziś ryczy ","a moja słodko spi","A moja/ mój ma kolki" >Kurcze zapomniałam o chłopakach
moja dzidzia tez fika, aż sama do siebie mówie, ałłaaaaaaaaaaaaadziewczyny a jak tam wasze maluszki buszuja czy raczej spokojne dzisiaj sa? moja daje mi dzis popalic;-)
aneczka2425
Fanka BB :)
dziewczynek
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
przyczlapalam sie na troche
Chogata
Mama Aluni i Dominika
jak dla mnie to dobrze ,że dziewczyn przybędzie troszkę bo jak na razie dookoła mam saych chłopców:-)
Mola1
Wlasnie przeczytalam w gazecie Mamo to ja w dziale zapytaj ginekologa:
Jestem w 30 t.c. Kiedy powinnam zglosic sie po raz pierwszy na badanie KTG i jak czesto bedzie ono wykonywane? Od czego to zalezy?
Odpowiedz: W prawidlowo przebiegajacej ciazy pierwsze badanie ktg zalecamy okolo 38 t.c. Potem do terminu porodu wyznaczonego na podstawie daty ostatniej miesiaczki lub USG, badanie ktg robione jest raz w tygodniu. Po terminie porodu zalecamy je czesciej . Jesli ciaza nie przebiega prawidlowo czy zaistnialy jakies komplikacje, bywa, ze monitorowanie stanu plodu zaczynamy juz w 32 t.c. Czesto te dobra, dostepna i prosta w wykonaniu metode oceny stanu plodu zalecamy w sytuacji , gdy ciezarna skarzy sie na skurcze macicy lub slabiej odczuwa ruchy plodu.
Jestem w 30 t.c. Kiedy powinnam zglosic sie po raz pierwszy na badanie KTG i jak czesto bedzie ono wykonywane? Od czego to zalezy?
Odpowiedz: W prawidlowo przebiegajacej ciazy pierwsze badanie ktg zalecamy okolo 38 t.c. Potem do terminu porodu wyznaczonego na podstawie daty ostatniej miesiaczki lub USG, badanie ktg robione jest raz w tygodniu. Po terminie porodu zalecamy je czesciej . Jesli ciaza nie przebiega prawidlowo czy zaistnialy jakies komplikacje, bywa, ze monitorowanie stanu plodu zaczynamy juz w 32 t.c. Czesto te dobra, dostepna i prosta w wykonaniu metode oceny stanu plodu zalecamy w sytuacji , gdy ciezarna skarzy sie na skurcze macicy lub slabiej odczuwa ruchy plodu.
reklama
Mola1
Ja bede polowac na ta platna, kameralna. Wiem ze na opieke w zielonej wszyscy sie skarza... Ale ja jestem umowiona z polozna ze bedzie przy mnie caly porod, wiec sie nie martwieJednego już tam rodziłam i jestem zadowolona teraz tylko położną sobie wezmę coby mi wanne pilnowała (będę mieć jeden problem z głowy).Bo u nas straszny tłok na tej porodówce jest we wtorek byłam o 15 u gina to mi powiedziała ,że od rana już 5 porodów było,a to bardzo mała porodówka ( 1 malutka salka ,1 duża ,1 z wanną i 1 jako sala operacyjna).W Zielonej jest duża sala i porobione takie boksy a takich bardziej kameralnych to są 3 lub 2 ,ale kazdy skarzy się na opiekę w Zielonej :-)
Podziel się: