reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
No to ja juz nie wiem po co to ktg chca mi robic, ale przy okazji nastepnej wizyty spytam i bede madrzejsza i Wam powiem:tak:

e z tymi lekarzami nigdy nie wiadomo ja na pczątku ciąży chodziłam do dwóch bo myślałam czy nie zmienić ten nowy bliżej był ale on po pierwsze zalecał na każdy ból brzucha nawet ten nigrożny jakby miesiączkowy brać nospę do tego przy wyniku hgb 14 zalecił brać i tak żelazo bo i tak spada!! Zrezygnowałam ze zmiany skoro ten lekarz taki na zaś!!

Pewnie bedziesz zadowolona bo prawie same dobre opinie slyszalam od kolezanek ktore tam rodzily;-)
Jednego już tam rodziłam i jestem zadowolona teraz tylko położną sobie wezmę coby mi wanne pilnowała (będę mieć jeden problem z głowy).Bo u nas straszny tłok na tej porodówce jest:baffled: we wtorek byłam o 15 u gina to mi powiedziała ,że od rana już 5 porodów było,a to bardzo mała porodówka ( 1 malutka salka ,1 duża ,1 z wanną i 1 jako sala operacyjna).W Zielonej jest duża sala i porobione takie boksy a takich bardziej kameralnych to są 3 lub 2 ,ale kazdy skarzy się na opiekę w Zielonej :-)

ktg to zapis skurczy więc po co go robić skoro ciężarna nie skarży się na skurcze??

ale na ktg tak samo mozna posłuchać tetna dziecka ,a nie tylko same skurcze pokazuje tam jest kilka lini i kązda jest za coś innego odpowiedzialna i niektórzy lekarze potem wolą robić wlasnie ktg zamiast samego słuchania tętna,niewiem w sumie po co,ale wiem,ze tak sie robi
KTG czyli serce dziecka pod kontrolą - Badania, ciąża, kardiotokografia, KTG, oksytocyna - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

reklama
Do góry