reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witajcie :-) Mam nadzieje,że mnie o siebie przyjmiecie:-) Ja mam termin na 7 sierpnia i będzie to synuś :tak:

reklama
Jeszcze troche i będziemy pisały dziewczyny :"Moja dziś ryczy ","a moja słodko spi","A moja/ mój ma kolki" >Kurcze zapomniałam o chłopakach:wściekła/y:

Wlasnie przeczytalam w gazecie Mamo to ja w dziale zapytaj ginekologa:
Jestem w 30 t.c. Kiedy powinnam zglosic sie po raz pierwszy na badanie KTG i jak czesto bedzie ono wykonywane? Od czego to zalezy?

Odpowiedz: W prawidlowo przebiegajacej ciazy pierwsze badanie ktg zalecamy okolo 38 t.c. Potem do terminu porodu wyznaczonego na podstawie daty ostatniej miesiaczki lub USG, badanie ktg robione jest raz w tygodniu. Po terminie porodu zalecamy je czesciej . Jesli ciaza nie przebiega prawidlowo czy zaistnialy jakies komplikacje, bywa, ze monitorowanie stanu plodu zaczynamy juz w 32 t.c. Czesto te dobra, dostepna i prosta w wykonaniu metode oceny stanu plodu zalecamy w sytuacji , gdy ciezarna skarzy sie na skurcze macicy lub slabiej odczuwa ruchy plodu.

reklama
Jednego już tam rodziłam i jestem zadowolona teraz tylko położną sobie wezmę coby mi wanne pilnowała (będę mieć jeden problem z głowy).Bo u nas straszny tłok na tej porodówce jest:baffled: we wtorek byłam o 15 u gina to mi powiedziała ,że od rana już 5 porodów było,a to bardzo mała porodówka ( 1 malutka salka ,1 duża ,1 z wanną i 1 jako sala operacyjna).W Zielonej jest duża sala i porobione takie boksy a takich bardziej kameralnych to są 3 lub 2 ,ale kazdy skarzy się na opiekę w Zielonej :-)
Ja bede polowac na ta platna, kameralna. Wiem ze na opieke w zielonej wszyscy sie skarza...:baffled: Ale ja jestem umowiona z polozna ze bedzie przy mnie caly porod, wiec sie nie martwie:tak:

Do góry