reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Aga w Graco bym nie szła, bo właściwie spotykałam się dotąd z samymi negatywnymi opiniami... chociaż sama nie wiem - jeśli to ma być wózek nie na codzień tylko raczej na wyjazdy itp., to może warto zaryzykować...

reklama
Juz mamy swój typ (boże w nocy mi się wózki śniły..): peg perego pliko
Jutro jedziemy na terapie do wrocka to bedziemy młodego przymierzac w sklepie do wózka i sprawdzać.

A dziś mi już pot po tyłku leci:
o 8 bylismy u lekarza w JG, potem pedem powrót do naszej miejscowości do urzędu, tam pół godziny z Frankiem raczkującym po podłodze.. Najbardziej rozwalil mnie pan urzednik:) Radek był w piątek pobrać wniosek, wczoraj chciała go złożyc za mnnie, ale nie, musze być osobiście. I jak dzis przyjechałam to pan urzędnik mówi do mnie: wie pani ja nie robie dochodzenia, to pani sprawa, ale może załatwiałaby pani sprawy urzędowe w miejscu faktycznego zamieszkania.
:)
Ja na to facetowi ze naprawde tu mieszkam
on ze on mi radzi tylko, że to moja sprawa..
Na co mu mówię: wie pan, przy dwójce dzieci i ogromie obowiązków (nie chciałam wdawać się w szczegóły typu codzienna rehab itd) to naprawde ciężko mi podskoczyć z dzieckim do urzedu.
Po pół godzinie załatwiania sprawy chyba mi uwirzył..:tak:

No a teraz powinna byc rehab ale naszej p Natalii auto sie popsuło więc zaczynamy o 11. Franc chodzi spac przed 12 wiec podejrzewam, że bedzie jazda bez trzymanki..

Andariel, rozmawiałam przez tel z naszą rehab o Adaśku, mam informacje dla Ciebie (bałam sie ze na rehab zapomnę). Napisze potem pw, na spokojnie jak młody zasnie

ok Aga, będę lukać na pw, dziękuję za pamięć:tak:
peg perego chyba są fajne - zawsze jak jakiś na ulicy widziałam, to mi się podobały... tylko właśnie to siedzisko wąskie, ale akurat dla Was to atut!

Aga, ja mam Beat'a czarnego, tego z linka Rubi (btw. to Mamas&Papas to Peg Perego w PL;-)). Jak mężu wróci, to pomierzę to jego siedzisko (bo w aucie został), może akurat się nada? U nas sprawuje się genialnie; lekki ( bez problemu wnoszę go na wysokie piętro z Tomkiem w środku i ciężkimi zakupami w środku:-p), poręczny, prowadzi się 1 ręką bez problemu, z podbijaniem to samo, duża regulowana budka (latem nie potrzeba nawet parasolki), spory kosz na zakupy, oparcie regulowane , etc. No jak dla mnie parasolka za te pieniadze to cudo. Jak się zimą na śniegu sprawuje- nie wiem; cudów się nie spodziewam, skoro nawet pompowanym Mutsy bywało ciężko! Ale jak na wózek dodatkowy, to ja polecam.

http://allegro.pl/wozek-spacerowka-mamaspapas-beat-peg-perego-i1691039900.html

Aga my mamy tego zielonego ollie z linku Rubi, bardzo fajny i leciutki dopóki nie wjeżdża się na miekkie podłoże - wtedy porażka...czyli typowo miastowy po chodniczku....kupiłm za niewielkie pieniądze na allegro niby uzywany ale był jak nowy 9bodajże 160 zł0 jak będziesz chciała to moge pomierzyć

Bardzo Wam dziekuje dziewczyny za pomoc.
Jutro jedziemy na terapie do wrocławia, bedziemy przymierzać Frania do wózków, wtedy zapadnie ostateczne decyzja, który typ.

Co tu tak cicho cały dzień??

Wybór padł na PegPerego Pliko P3

Zaraz pakowanie i ogólny szał. Rano ruszamy w drogę na ten nasz turnus logopedyczny.
Ściskam Was wirtualnie b mocno, bede Was poczytywac wieczorami, ale pisac pewnie niewiele (znając wariactwo turnusowe).
Trzymacie sie zdrowo i rodźcie w terminie!!:tak:

reklama
Do góry