reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Cześć dziewczyny, wpadłam ino powiedziec zebyście nigdy nie przyjeżdżały z dziećmi na urlop do Mielna. Masakra. Imprezy bez końca. Odliczam dni do końca turnusu:wściekła/y:

reklama
Ja też się melduję - w dwupaku:-). Również mam dość, ale coś tak czuję, że to kolejne będzie równie terminowe jak poprzednie dzieciaczki. Więc nie pozostało mi nic innego jak odliczać dni do 28 lipca.

hejka :-)

ja też sie melduje po powrocie z wakacji i tez w dwupaku ;-)
chociaż chyba brzuch mi troche opadł ostatnio bo niemal miedzy nogami go czuje!! Jutro mam spotkanie z położną to się dowiem co i jak
No termin coraz bliżej a ja jeszcze nic nie mam uszykowane :szok: nawet na zakupach nie byłam tzn po pampersy, wkładki do karmienia, proszek dla maleństwa i takie tam bo ciuszki, kocyki i tetry wystarczy z szafy wyjąć :tak:
W poprzedniej ciąży już dawno wszystko miałam gotowe i tez do pracy chodziłam no ale przy wiecznie aktywnym dwulatku jednak mniej czasu mam wolnego...

Po południu rozpakowałam walizki, wstawiłam dwa prania, zmieniłam pościele, ręczniki i piżamki bo lubie mieć wszystko nowe po wakacjach. Jeszcze tylko wypakuje z pralki i mykam spać

Andariel fajnie że niania się sprawdza :-)
Piwonia powodzenia na badaniach a Aga tobie współczuje problemów z cukrem
Franiowa my w bezdzietnych czasach co roku do Unieścia jeździliśmy i było super - taniej i spokojniej niż w Mielnie a do atrakcji bliziutko. Ale samego mielna z maluszkiem też bym nie polecała (na pewno nie w sezonie)

buziaki dla wszystkich

czesc Laseczki! Witam się też w dwupaku :-)
Własnie jestem nianią dwojki bejbikow. Zosi i Adki. Moja mum na badaniach. Dobrze ze Adka spi. Zosia jak nigdy obudzila sie o 6.30..(zawsze przed 8 wstaje). A poszla pozno spac wiec bedzie dzis marudek..
Na 9.40 do gina ide na ostatnie duże usg :-) poważą i pomierzą Felusia :-) już się doczekac nie mogę żeby go obejżec :-)
Oooo... Cos sie Adka krecic zaczyna.. Chyba będzie ciekawie ;-)

Cześć dziewczyny, wpadłam ino powiedziec zebyście nigdy nie przyjeżdżały z dziećmi na urlop do Mielna. Masakra. Imprezy bez końca. Odliczam dni do końca turnusu:wściekła/y:
znajomi własnie tam byli na wakacjach z dwójką dzieci z czego jedno nie ma roczku i tez mówili ze masa imprez,głośno ale to podobno teraz tak sie zaczęło,bo pierwszy tydzien cisza i spokoj mieli

ja wczoraj zrobiłam testy pokarmowe,ale nic nie wyszło a na powtórzenie wziewnych musze czekac na deszczed,żeby wzystko spłynęło,bo na razie nie można

dzisiaj deczko chłodniej,ale przyjemnie
a u nas chyba urlop męża sie przesunie,bo jakaś większa robota jest i chyba bardziej chce na nia jechac niz juz siedziec z nami:((
reksio powodzenia na wizycie:)czekamy potem na relacje
a reszta dziewczyn prosze o spakowanie sie bo terminy macie za niedługo

edit
po spacerku
ciasto-szarlotka w piecu
obiadek tez juz gotowy,a na jutro w planach knedle ze śliwkami bo już sa więc trzeba korzystac bo mogą tak szybko ziknąc jak truskawki

Ostatnia edycja:
Witam kochane....daje znac ze zyje,ledwo ale zyje...Karola znow chora,ma antybiotyk:-(....juz zwariowac idzie ,z Gosia codziennie na lasery jezdze...a jeszcze ja kupe roboty mam przez to szycie....ehhhh...a i ogorki sie zaczely wiec trzeba weki porobic....matko ja chyba nie zdaze z tym szyciem......

Pytanko do Natt,czy moglabys zapodac mi (moze i innym) te dalsze cwiczenia na pozbycie sie oponki na brzuchu:tak::-D...bo mimo nawalu pracy,to juz ponad 2 tygodnie przed polozeniem sie spac cwicze:szok:,co uwazam za moj sukces ze tyle wytrwalam:tak:;-) z gory dziekuje:-)
Ok to by bylo tyle odemnie...narka....pozdrowienia wszystkim sle:happy2:

dziewczynki witam się i od razu przekazuję wiadomość:

NASZA NATT URODZIŁA!!!

dzieciątka przyszły na świat dziś o godz. 8 rano; są w inkubatorkach i się dogrzewają, ich stan jest dobry, Karol 2.900kg dostał 10pkt., a Anulka 2.800 kg i 7 pkt.

Natt pisze, że Karola karmi jutro, a Anię jeszcze nie wiadomo.

Będzie nas informowaĆ co i jak:tak:

No to Agatko - zdrówka dla Ciebie i dzieciątek, szybkiego powrotu do pełni sił i wyjścia do domku!!! i GRATULACJE!!!!!!

EDIT. KOLEJNE WIEŚCI:

cały poród odbył się SN, choć przy Ani przez chwilę groziła cc, bo malutka zdążyła się lekko ruszyć i pchała się rączkami do kanału, nie główką; Karol wyskoczył jako pierwszy; lekarze ustawili Anię ręcznie (natt pisze, że to była masakra), więc się udało i Ania wyskoczyła jak z procy!
Teraz Agatka leży i się męczy z kurczącą sie macicą, ale to nic w porównaniu z bólem porodu - który odbył się bez żadnego znieczulenia, oxy itp.:tak:

no nie wiem jak Wy, ale ja jestem z natt dumna!

Ostatnia edycja:
reklama
NATT GRATULACJE WIELKIE!!!!!!!!!!!!!!

a ja po wczorajszej wizycie w innym szpitalu u diabetyka dostalam insuline po 8 jednostek rano i wieczorem.....po piatkowym kolejnym tescie glukozowym niestety wyniki byly gorsze a dieta na mnie nie dziala:(

pozdrawiam

Do góry