reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
dzięki, dziewczynki:)
Ninka jak najbardziej pozytywnie nastawiona i oby się to nie zmieniło! wciaż chce się przytulać do braciszka, caluje stópki, głowkę, bierze jego rączkę (delikatnie) i robi mu "sroczka kaszkę ważyła" - wzruszający widok; przynosi mu do łóżeczka np. paluszki czy chrupki:) swoje zabawki znosi:) sweet:))) a jak maluch beczy to leci do mnie ze strapioną minką i pyta "a cio to"... no a Adaś ma problemy z brzuszkiem, jakieś kolki go chyba męczą, bo potrafi sie wybudzić z płaczem ze snu, mocno się pręży, wygina i stęka, a w pieluszce jakiś wypierdek jedynie; lekarka mówiła, że donoszone dzieci mają prawo do takich zachowac do ok. pół roku, więc nasz wcześniaczek tym bardziej; musi dojrzeć układ trawienny; daję mu Esputicon, w szpitalu dostawał również debridat, ale po odstawieniu po powrocie do domu nie est gorzej, więc pozostalam tylko przy esputiconie;
Ninka po tak długiej mojej nieobecności trochę rozregulowana, co babcia to inne podejście i zwyczaje, więc na nowo musze poustawiać moją córcię; do tego potrafi dostać jakiegoś ataku histerii i robi sie hard-corowo, ale sądzę, że to jakiś bunt dwulatka, do tego emocje związane z naszymi ostatnimi przeżyciami; jakby nie patrzeć, widok zwijającej się z bólu mamy, obcy ludzie z karetki w domu, nerwowa atmosfera i późniejsza rozłąka z mamą nie mogły pzoostać bez echa dla małej dziewczynki:( ale pracujemy, by było jak dawniej;
ciężaróweczki, jak to zleciało, przecież Wy już w f=drugiej połowie jesteście! dbajcie o siebie i brzdące; miłego dnia wszystkim!

witajcie kobietki:-D:-D
Andariel milo Cie znowu widziec...super ze juz w domku:-D:-D
dziewczyny zdrowia dla Was i bobaskow:-D:-D:-D

a ja masakra:dry:
moja najmlodsza wstala po 12 do jedzenia i na dyskusje jej sie wzielo:dry::dry::dry:
poszlam spac po 2 a o 5 mnie Oli obudzila...potem posypialam po 15 min. ale czuje sie jak niedorobiona:dry::shocked2:
kiedy ja sie wyspie:confused::confused::confused:

a tak stara bida, po szczepieniu...Syla cala reka spuchnieta, a po Nati wogole nie widac zeby jej cos robili.
a Syla panika, szarpanie, kopanie i szczypanie:confused:
nastepne szczepienie idzie moj:dry::dry::dry:
wkoncu pogoda a mi po zlosci dwie godzine pod oknem trawe kosili:wściekła/y:
masakra:wściekła/y:
nie smece... milego dzionka kobietki:-D:-D
ciekawe jak wyniki Iwonki...mam nadzieje ze wsio ok:-D

Andariel witaj!!!!! Aż mi się łezka w oku zakręciła jak czytałam Twoją opowieść...Normalnie podziwiam Cię za wytrwałość, i jeszcze że przy tym wszystkim udało Ci się laktacje zachować i karmić naturalnie - Medal Ci się należy jak nic, a nawet dziesięć medali :-)
Wierzę, że teraz już wszystko będzie się dobrze układać u Was, świetnie że Ninka tak ładnie reaguje na braciszka! Z niej też dzielna dziewczynka - po mamusi!!
Pozdrawiam serdecznie całą Waszą rodzinkę!

A z Wami Sierpnióweczki się tylko przywitam, zdrówka pożyczę Moni, Franiowi i Majeczce (swoją drogą to dziś na placu zabaw pełno było dzieci kaszlących flegamami - chyba faktycznie jakiś alergen w powietrzu), a ciężaróweczkom żeby im tak nie dokuczało...Enka, Reksio, Megaczka, Natt odpoczywajcie, szczególnie w te upały nadchodzące! Piwonia daj znać jak wyniki.
Basia - a Ciebie też w ogóle podziwiam że tę trójce ogarniasz ;-) jakbyś się jednak zdecydowała na te chustę to daj znać (tam nie ma żadnego specjalnie trudnego wiązania, więc na pewno spokojnie dałabyś rady!)

Ostatnia edycja:
Andariel super że Ninka tak reaguje na braciszka :-) mam nadzieję że Zosia też tak fajnie będzie reagowac :-)
A ja wzięłam przed chwilą paracetamol na tą moją nogę :-( nie wyrabiam dzis.. :-( aż do stopy mnie boli :-( wszystko wskazuje że to rwa kulszowa.. Dobrze że jutro gin. Mam nadzieję że cos zaradzi na to. Ten paracetamol nie zaszkodzi Felusiowi prawda?

Andariel zapodaj jakies fotencje własnie z tych relacj rodzenstwa jak bedziesz miała chwilunie:)
Basia - ja dokładnie to samo pytanko sobie zadaje - kiedy sie wyspie-weekend minął a ja dalej wyrypana sie czuje, juz nie pamietam kiedy wstałam wyspana buuu
choc ja mam tylko jedną dziecinkę...

a jeszcze jazdy autem szkoliłam i oczywiscie cała spieta bauahah i teraz mnie wszystko boli:-D

a w ogóle w ogóle byłam przekonana ze tu jakaś większa produkcja postó na tym głównym, no! a tu idzie nadążąć normalnie...hehehe postaram sie częściej wpadać w takim razie bo widze, że może ogarne bbuahaahah:-) choć to pewnei tak falami przychodzi :-)

witam was po weekendowo
ja nadal po lekarzach biegam i mniej mnie chwilowo

ale czytam same dobre i cudowne wieści od Ani i dzielnego Rycerzyka,super ze Ninka bardzo spokojnie reaguje na braciszka,a teraz musicie sie od nowa nauczyc bycia ze soba w większym gronie i na spokojnie juz, amyśle ze z czasem bedzie tylko co raz lepiej i Ninka bedie mamusi bardzo pomagała

Piwonka daj znac jak będziesz miec jakies wyniki!
A ten paracetamol mi g**** dał.. :-( zdycham dzis :-( strasznie mnie ta noga boli :-(
W ogole jest tak ciepło że sobie wentylator z szafy wyjęłam ;-) i nas chłodzi ;-) a teraz słonce mi napindala do mieszkania że szok ;-)

Piwonka daj znac jak będziesz miec jakies wyniki!
A ten paracetamol mi g**** dał.. :-( zdycham dzis :-( strasznie mnie ta noga boli :-(
W ogole jest tak ciepło że sobie wentylator z szafy wyjęłam ;-) i nas chłodzi ;-) a teraz słonce mi napindala do mieszkania że szok ;-)

te wyniki co odebrałam mam bardzo dobre,anemia wykluczona
co do TSH to sama niewiem bo norma jest do 4,a ja mam 2,20
znowu moja mama ma niższe o deczko tzn 1,8 i jej lekarka dała leki juz na tarczyce i skierowanie na usg i zgłupiałam
czy mój jest w normie czy nie
ale mam w sumie czekać co powie jeszcze neurolog a to dopiero 7 czerwca,lekarka mówi,ze to moze być cos od kręgosłupa
a dzisiaj dla odmiany tak strasznie boli mnie biodro lewe,ze ledwo siedze i juz sama niewiem co to może byc
kurde w tak młodym wieku człowiek sie sypie
ja latałam po sklepie bo musze na srode zrobic 23 paczki ze słodyczy dla dzieciaków i mam dość
a jutro ma być większy upał niż dzisiaj
jutro starsza tez zdaje na karte rowerową i znowu sie denerwuje

reklama
melduje się i liste podpisuje!!!

tyle czasu mnie nie było... ale zdrowie mi tak siadło ze latałam po lekarzach jak stara babcia:-)
wychodze na prostą...
za 2tyg wyjazd a mi się dziewczyny rozłożyły!! zielone smary..itp

to tyle:-) pozdrawiam i zdrówka zycze

Piwonia Anet ja tez po TSH I TT4 USG tarczycy, wszysko w normie...
wszystko wskazuje ze u mnie to stres i przemęczenie.....

jak tu mam odpocząć.... kark nadal boli ale 4dzien pokonuje 20-30km na rowerze a w tym czasie mąż kolacja kąpanie i usypianie...

Do góry