reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Dwa bobry :-)
Wpadlam szybciutko dac Wam cmokasa, mla, mla xxx
Nie mam nawet czasu poczytac co u Was, od przedwczoraj jestem w biegu. Teraz tez wlecialam do domu tylko na chwile i juz pedze. Jestem w trakcie przeprowadzania pewnej kolezanki, tzn raczej dziewczyny poznanej na placu zabaw, do hostelu dla ofiar przemocy domowej. Lece, bo musimy uciec zanim jej stary sie pojawi. Pa pa calusow 102!!!!!!!!!!!!
P.S Dostalam dzis rano sms od mamy malego Andrzejka, ze jest zupelnie zdrowiutki i ida do domku.

reklama
witam się i ja :-)
pogoda idzie ku lepszemu, ale Maję dopadł coś ostatnio kaszel, syropek już wdrożony :tak:
innym chorującym również zdrowia życzę i powodzenia :tak:
w sobotę wybieram się z Mają na urodziny do jej kuzyna, a mąż będzie prawdopodobnie dołki wiercił pod tymczasowe ogrodzenie działki
miłego dzionka ;-)

A ja wlasnie znalazlam kleszcza u swojego psa i go wyciagnelam,nie wiem czy calego,bo pierwszy raz na oczy kleszcza widzilam....bleeeeeeeeeee

PS,ma ktoras info od Andariel co z adasiem?
a tak apropo Adasia,to wlasnie szperalam po naszych przepisach i u Andariel w sygnaturce jest focia Adalka-jaki slodziak:)))))))))))
a moze wy juz widzialy,tylko ja taka do tylu?

Ostatnia edycja:
Anet nie widziałam ale już znalazłam i się rozpłynęłam...i zapomniałam co miałam napisać bo zaczęłam myśleć o Andariel naszej i Adasiu ciepłolubnym ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

W ogóle to powiem dzień dobry
Rozbita jestem bo wczoraj się dowiedziałam że przyjaciel nasz, w moim wieku, miał wylew krwi do mózgu. Jest po operacji i trzymają go w śpiączce farmakologicznej. A kawał chłopa z niego. I troje dzieci ma. I tak mi w głowie siedzi strasznie. Jeszcze jak czytam Iwonka o Tobie to leż!!!! On swoich synkom w maju komunię miał zrobić! I teraz go zapewne na niej nie będzie. A ich matka nie ma głowy do tego. Dlatego proszę cię DBAJ O SIEBIE!

Alex ty mnie kobieto wiecznie zaskakujesz. Mam nadzieję, że jednak zdążyłyście.

Idę się kąpać. Mam nadzieję, że dam radę wrócić jakby co to zdrówka życzę wszystkim a dzieciom apetytu.

a tak apropo Adasia,to wlasnie szperalam po naszych przepisach i u Andariel w sygnaturce jest focia Adalka-jaki slodziak:)))))))))))
a moze wy juz widzialy,tylko ja taka do tylu?
noooo wczoraj widziałam :-D słodkości z niego :-) taka kruszynka :-) ale wydaje mi się że jest do Ninki podonbny ;-)

Efe zdrowia dla Waszego kolegi! kurcze jakie to życie jest ulotne...
Daltego Piwonia uważaj na siebie!

Kurka coś mnie pobolewa w prawym boku.. może coś naciągnęłam jak Zoś wyciągałam z wanny albo coś.. dobrze że jutro kontrola u gin to mu powiem co i jak żeby sprawdził

Ostatnia edycja:
Piwonia odpoczywaj i nie stresuj sie niepotrzebnie, wszystko będzie dobrze, duużo pozywtynych myśli!
Magda zdrówka dla Jasia, Anet dla Kropci i dla wszystkich innych potrzebujących
Natt mam nadzieje że ta narośl niegroźna, jejciu nazbierało ci sie tych problemów zdrowotnych ostatnio, dla ciebie też dużo zdrówka i siły żeby lżej było znosić to wszystko...

mojej sie o dziwo ostatnio poleprzył aptetyt, jeszcze niedawno warzywa były niejadalne, a teraz sie dopomina i stale nowych rzeczy próbuje
nigdy do niczego jej nie zmuszałam, do jedzonka dostaje to co my, je zawsze sama, bez pośpiechu, bez popędzania, zerkam na nią ukradkiem ale nie upominam nawet jak sie solidnie wysmaruje, no chyba że zaczyna sie zabawa i rzucanie jedzeniem to zabieram talerzyk.

i ostatnio wcina tak:
rano o 8 mleczko z 240 ml wody
o 10-10.30 na śnadanko jajecznica/kaszka/kanapka/parówka/suche płatki
po drzemce, tak 12-13 zjada jogurcik/bananek/zupke lub coś co nie jadła rano, np jak śnadanko było na słodko typu kaszka/płatki to potem parówa lub kanapka lub zupka
o 15-16 je z nami obiadek, lubi dużo rzeczy ziemniaczki/makaron/ryż, mięsko w wielu poztaciach zajada, najbardziej lubi smażone :/, z dodatków marchewke z groszkiem najbardziej, surowizny nie tknie, może pół pomidorka zje
na podwieczorek je kisiel/budyń/owocki lub jogurcik, ostatnio uwielbia ciemne winogrona i arbuzy
20 - kolacyjka - w sumie podobnie jak śnadanko, zależy co ja jem :-)
i 0 21 jeszcze mleczko wciąga też całą butle

jak nie ma apetytu to dostaje kapapke z dżemem lub nutellą albo właśnie płatki na sucho (różne rodzaje pomieszane) :-) ale ogólnie sie nie stresuje już jej jedzonkiem, apetyt ma codziennie inny, czasem zjada więcej niż ja a czasem prawie nic,

uwielbia suche bułki (najpierw środek wydłubie a potem reszte) ale np suchego chleba nie tknie :szok:
warzywa w zupie są ok ale do drugiego dania jej nie pasują :-D

a zapomniałam wam napisac że w poniedziałek jej złożyliśmy większe łóżeczko z ikei Gulliwer chyba sie nazywa i jak na razie super sie sprawdza!! Mała przesypia całą noc u siebie i dopiero rano ją do nas biore, w sumie dla siebie bardziej bo budzi mi sie Myszka przed moim budzikiem i rozbiera sie z piżamy :-D a koło mnie jeszcze z 10-15 min poleży :-)
Mam przygotowany plan awaryjny - tablice z naklejkami jakby protestowała w nocy ale na razie nie musiałam jej używać, mam nadzieje że tak już zostanie :-)

cześć :-)
reksio, uważaj na siebie i czekamy na wieści od gina :tak:
megaczka, nieźle ci zajada Julka ;-) co do łóżka dla Mai to ja pomyślę o tym na jesień lub wiosnę :-) a Julka nie spada z łóżka?
miłego dzionka i zdrówka :tak::-)

witam.....
Megaczka,no,no niezle Jula ci wsuwa jedzonko...zeby tak moja chciala:sorry:...nie powiem ze nic nowego nie probuje,bo probuje,ale zje tyle co kotek i nie chce,przeciez ząłądeczka az tak malego nie ma:szok:.... ja tez nie daje jej na sile,no bo jak dac na sile?Dzis np,obieralam cebule do przesmazenia i zjadla caly krazek na sorowo,czasem tak ma ze zjada...he,he....pozniej ma niezly zapaszek z buzi:-D:-D:-D

Efe,przykre co stalo sie twojemu koledze,ze tez zycie musi byc czasem takie okropne:-(

Iwonko,a jak ty sie miewasz? Mam nadzieje ze odpoczywasz?:tak:

Dobra lece..... bo po Gosie do szkoly jade,a jeszcze musze do sklepu zajechac,bylam rano,kupowalam zeszyty dla Gosi 2 w kradke i 2 w trzy linie,a w domu patrze a tam 4 w kradke:szok:,wiec jade niech mi kobita odmieni teraz....ehhhh

witam:-)

byliśmy rano w urzędzie dla Aluty wniosek na paszport złożyć!! odbiór 3czerwca a wyjazd 14 więc zdążymy:-)

pralka siadła i wczoraj miał gosciu do niej przyjsc ale dostał wylewu i trafił do szpitala!!!!!!!!!!
uwazajcie na siebie dziewczyny!!

zgubiłam dowód osobisty!! na dzieciaki zdre się ze nie uwazają a ja taka cipa i chyba zostawiłam go na stacji benzynowej ale gdzie??? w Wisle!!!!!!!!!!!! od 3h wisze na telefonie ale nikt tam nie odbiera...

dobra lece robić mielone, mniam mniam

reklama
witam dopiero teraz
musiałam z mała do lekarza i dobrze ze poszłam mamy juz zapalenie oskrzeli i zmiany na płucach,szlag by to trafio,a za tydzien komunia
ja nadal źle sie czuje i nawet sie zastanawiałam czy w ciazy nie jestem,tylko chyba przez zapylenie z powietrza,non stop mi niedobrze,boli mnie głowa,jest mi jednym słowem ble
ale po komunii ide do lekarza,a po weekendzie chyba pójde sama na badania

staram sie mało robic,a wiecej odpoczywac

Adasiu trzymaj sie dzielnie

Do góry