reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

hejki! Wita się mama niejadka.. Kurka od dwoch dni się mojej corce poprzestawiało.. Nie wiem o co kaman.. Ale jest mi jakos dziwnie. Zawsze wciągała wszystko jak leci i ilosci zadowalające a od wczoraj jakas masakra.. Mam nadzieję że szybko jej ten stan przejdzie..

Piwonia Rubi dobrze mowi! Jedz na pogotowie żeby Cie przebadali! Bo co zrobisz jak fikniesz podczas komunii cory albo trochę przed...? Zadbaj o siebie plizzzzzzz!

reklama
Rubi, no super z tymi sprzetami z 2 kat. Mi tez by rysa nie przeszkadzała ani na lodowce miejsca bo ja mam takie miejsca w kuchni i łazience gdzie sie wsuwa te sprzety i tylko frnty widać:). Suuuper musze sie tym zainteresować. O! juz właże na google i szperam:).
Rano pojechałam do IKEA i kupiłam jeszcze jakies rzeczy do domu,dla dzieci,ale teraz sie biora za szukanie tych sklepów,bo pralka nam sie zaczyna sypać,wiec jak totalnie padnie to wole miec gotowy namiar na taki sklep:).
Dzieki Rubi:).

Witam sobotnio....
Rubi,fajna sprawa z takim sklepem...musze i ja poszperac,moze w Lublinie tez cos takiego maja:happy2:

a ja sie znow objadam:baffled:,a jeszcze upieklam sobie dzis miodownika i zaraz musze zjesc chociaz kawalek,bo zaslinie klawiature....:-D:-D:-D

Dzis moja Karolcia tez malo zjala,ale juz jej odpuszczam,no bo co zrobie,zeswiruje najwyzej i tyle:tak:;-)edc

Bry ;-)

wczoraj dostalam SMSa od andariel ;-) Adas juz poza cieplarka ;-) jeszcze sie troche meczy przy jedzeniu i dostaje czasem tlen ale jest coraz lepiej ;-) wiec mamusia go tuczy zeby szybko mogli wyjsc ze szpitala ;-)
a wazy juz ponad 2500g ;-)

Dziendoberek :-)

W koncu odsapnelam :-)
Adasku bravo!!!!!!!!!! Trzymamy kciuki, zebys wkrotce mogl jechac do domku :tak:

Od kilku dni mocno zastanawiam sie nad imieniem dla malucha. Mial byc Noah, bardzo mi sie podoba ale jakos mi nie pasuje. Za to mocno do serca przypadlo mi Nathaniel - pochodzenia hebrajskiego, oznacza "dar od Boga". Fajnie brzmi, nie bardzo popularne i latwo zdrobnic Nat, Natek..... Abraham i Nathaniel, Abi i Nat.......... Chyba juz tak zostanie

Alex świetne imię:) Bardzo mi się podoba!

Witam niedzielnie
Iwonko co to znaczy, że lekarz nie przyjął?! U nas to jest nie do pomyślenia! Choć pogotowie nam zlikwidowali ale zlecili przychodni i w weekend jest zawsze jakiś dyżurny lekarz. Gorzej po 20 bo wtedy trzeba jechać 15km. Ale mniejsza o tym. Ja też jestem zdania że to trzeba szybko skonsultować. Mój kolega dalej jest w śpiączce... a u niego dwóch synów ma komunię:(
Reksio ty nie dźwigaj malucha! Myśl o drugim.
Rubi zaciekawiłaś mnie z tym sklepem! I ja zatonę w morzu internetu żeby coś takiego znaleźć;)

Hej dziewczyny,
zaglądam do Was co jakiś czas i tak się zastanawiam jak to jest z oglądaniem bajek u Waszych maluchów.
Moja Gabrysia dopiero od niedawna poznała co to bajka - zaczęłam jej puszczać bajeczki jak ma iść na poobiednią drzemkę. I wszystko byłoby super gdyby nie to, że jak jej chce już wyłączyć bajkę to jest normalny atak histerii.
To dla mnie szok bo zawsze była bardzo grzeczna a tu takie akcje. Myślałam, że bajki to taka fajna sprawa, że dziecko może się dużo nauczyć, itd. a teraz się okazuje , że mamy problem. Ogólnie potrafi ciurkiem obejrzeć ok. 2 godz i jej mało!!! Dodam, że zawsze jej tłumaczę, że np. za 5 min. wyłączamy i co jakiś czas jej przypominam ale to też nie skutkuje. Rzuca się na ziemię i wyje a łzy jej lecą ciurkiem.

Tak mi jej szkoda ale jestem konsekwentna, wolę się z nią pobawić niż patrzeć jak ona wciąga się w te bajki i wtedy jest jak zahipnotyzowana. Chyba po prostu już w ogóle jej nie będę puszczać bajek tylko czekam na ładna pogodę to wtedy i tak siedzimy na dworze.

Sorki, za taki długi post i będę wdzięczna za sugestie.

Dobrej nocki xxx

reklama
bry ;-)

szukajcie sklepow z 2 gatunkiem bo warto ;-)

krecona...nie cche Cie martwic...nadchodzi bunt dwulatka :-( i nie chce Cie matrwic ale to ze teraz chodzi o grubsza sprawe (bajki) nie znaczy ze szanowna corka nie rzuci sie na ziemie bo bedziesz jej chciala ubrac te rajstopki jak ona sobie umyslila jakies inne ;-)

u nas tak wlasnie jest... kazde moje "nie" moze wywolac ATAK ;-)

no i tylko konsekwencja Cie ratuje - jak sie wyryczy to ja wolasz, przytulasz...i oby Ci przechodnie nie chcieli "ratowac" dziecka....

Do góry