reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam się również w niedzielę palmową ;-)
pogoda nas nie rozpieszcza, zero słonka za oknem i nic się nie chce :no: pogoda w święta też nas raczej nie będzie rozpieszczać, szkoda...
megaczka, rozumiem że wy w Polsce na święta jesteście, czy mnie coś ominęło? a przy naszych dzieciach to faktycznie nie da się odpocząć, dlatego cieszę się jak idziemy z Mają do dziadków, to przynajmniej sobie trochę odsapnę ;-)
miłego dzionka :-)

reklama
Aga, to owocnych dalszych cwiczeń,bo rozumiem,ze rano to taka rozbiegówka była:):) Ja pamietam jak miałam staze w takich osrodkach dla dzieci,boooziu jakie te dzieciaczyny dzielne sa. Także Franiu jestes wielki:):).

A co do tego mojego ortopedy wczorajszego,to własnie mnie mojaj mama oświeciła,ze w tym salonie rehabilitacyjno-ortopoedycznym,przyjmuja tylko rehabilitanci,ktory sie po prostu w tym wyspecjalizowali. No ale faktycznie efekty mają duze. Ten namiar dostala moja mama od Mamy dziewczynki,ktora miała własnie baardzo duża wadę nózek i tak ją pieknie wyprowadzają z tego ,że szok. Ponoc byli juz z nia u tylu lekarzy ortopedów i nie było efektów,a tu ten facet rehabilitant poogladał na takim specjalnym sprzecie,ktory posiada w gabinecie,te stopy ,dobral specjalnie robione na zamóienie wkładki,buty i dziecko ma juz prawie zdrowe stopy. U nich na miescu można kupic buciki zarówno takie lecznicze jak i zwykłe ale dobre skórzane itp. Okazało sie,ze buty ktore miała Natka wszystkie są za szerokie i moge jej platfusa tylko zrobic,pokazał jakie mamy dobierac na jej drobną stópke. I tak ponieważ Natka ma idealny wynik to możemy nosic butki zwyklejse jak Bartki,Antylopy( te kupiłam),Geoxy,Ecco,Mrugała no te dobre droższe firmy po prostu,ale do chodzenia po domku i potem na zewnatrz jak bedą upały,mamy juz bardziej specjalne takie wysokie za kostke sandały,z wkładką profilaktyczną,na któą własnie czekamy do wtorku. Naprawde ludzie sie znają na rzeczy. POlecam naprawde. A namiary: Warszawa Bemowo,ul Morcinka 5 Salon reh.-ortop Achilles,tel 22 861 56 93. Stronka www.achilles.net.pl. A i tam jest iluś tych rehabilitantów,ale ponoc najlepszy jest szef i do niego trzeba sie zapisywać! tylko zapomniałam godność jego...ale pewnie na stronie jest:).
Ale mówie Wam byłam w szoku ile tam dzieci przychodzi,z jakimi wadami,tez takie bidki małe...Ale lepiej teraz pocierpiec ustawic nózki i potem miec zdrowe i nogi i stopy i przecież kręgosłup!!!

Ano taka rozbiegówka 90min. Teraz mały śpi a ja w necie. O 14.15 kurdupelek zaczyna kolejna serię. Kończy o 17.45 bodaj.

Kupiłam wózek na All właśnie.
Kolejny. Mamy z tym straszny problem.. Niestety Frankowi w sadzie wyłazi koszmarna asymetria - z powodu przykurczy skęca się w jedną stronę. Siedzę tu i mi się z kolei żołądek wykręca na drugą stroną - mam nadzieję, że ten wózek zda egzamin wreszcie. Szkoda mi też tego, który kupiliśmy w grudniu, pewnie na All trzeba będzie puścić kurcze.
Poszłabym z kurdupelkiem na spacer, ale pewnikiem nie da rady, wczoraj spał 3,5 godz - jest coraz bardziej zmęczony.

Natt, super, że dałas namiar na ten salon. Ile wczesniej trzeba sie do nich umawiać? Mam na poczatku czerwca kolejne tournee po stolicy z małym, mogłabym się do nich przejechać, poradzić w kwestii butów dla Franka in spe. No i ciekawa jestem co oni by powiedzieli na jego stópki.

Aga, bardoz róznie,mój tata zadzwonił i z marszu go zapisali na kolejny dzien bo sie akurat miejsce zwolniło,a ja czekałam 1,5 tygodnia...A moj tata włąsnie tez sie do nich wybral,bo zrobiła mu sie ostroga na pięcie i normalny ortopeda dal mu na to jakies oczywiscie zapbiegi typu laser,ale go to ciągle bolało( bo to sie wewnątrz jaka narosc na kosci robi czy cos takiego,tego nie widac na zewnatrz,ale ponoc piorunsko boli. DOstal wkładki także na to i poprostu ojciec odżyl:),a moj ojciec jest takim sceptykiem...ale to juz inna opowiesć...Wazne ,że i jemu pomogli:)

Dzien doberek :-)
Ja na chwilke tylko sie przywitac. Wlasnie wrocilismy z plywania, zjadamy obiad i do parku mkniemy. Po drodze male zakupki, gdyz w domu ni jadla, ni napoju :-D Zar tropikow powrocil i znow mamy pelnie lata, suuuuuuuuper!!!!!!!

Natt a co powiedzial o butkach po starszym rodzenstwie?

Franiowa dobry pomysl, bo nie ma to jak porada specjalisty :tak:

Ostatnia edycja:
No własnie. Szczególnie w przypadku stópek Frania, które sa jakie są.

Po świętach dryndnę tam i umówię wizytę.

Mały znowu cwiczy, jeszcze 10 min tylko, potem odbieram go i przerzucam do pedagoga.

Lecę:)

hej, wpadam na szybko.
dopiero z drzemki wstałam haha jak dzidzia jakaś:D
ale naprawdę po wczorajszym mityngu na urodzinach zdycham po prostu i nie mam czasu na relaks.
uff czytam tu, ale nie w temacie całkiem jestem:)
aa pogoda w palmową u nas dopisuje.
trzymajcie się wszyscy!!!

witam u nas pogoda nawet ładna,nie pada,słonka nie ma ale jest ciepło w miare
wiec spacerek zaliczony nie jeden
natt czy masz jakies wieści od Ani??jak oni sie miewaja i jak Ninka??

reklama
witam Was kochane:-D:-D
ja najmocniej przepraszam za brak naszego zywotu:-(
ale walczylam z pokojem od dzieci...oczywiscie wszystko sama:wściekła/y:
trzy tygodnie mi to zajelo:wściekła/y:ale juz koniec...jutro postaram sie fotki wrzucic:-D:-D:-D
i porzadki na swieta...a jeszcze wszystkie trzy chore:wściekła/y:
jeszcze z moim wytrzymac nie moge...nic nie pomaga...non stop telefon albo komputer:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja robilam od 8 do 23;30, musialam dzieci okapac, w domu zrobic oiad gotowac a on wielce,ze przydzieciach pomaga...szlam polamana do lozka,z bolu plakalam o on co go to obchodzi...sama chcialam remontowac to mam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ach ale nie ede Wam nidzieli psula:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a NATALA wazy juz 5500 kilo...rosnie jak na drozdzach:-D:-D:-D
pierwsze moje dzidzi ktore ma faldki:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a jakie slodkie..:-D:-D
wszystkim duzo zdrowka zyczymy....i wytrwalosci mamom wiekszej gromadki...o naparawde nie lada wyczyn wszystkim dogodzic:-D:-D
a ym zaomniala SYLWIA dostala sie do przedszkola:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry