reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Bry ;-)

straszne mam tu zaległosci...wiec chyba sie odniose do tych kilku ostatnich postow...
Efe - u nas tez w ruch musi isc fenistil bo Monia nozki (nad kostakami jak Ninka) ma rozdrapane do krwi :-(
teraz na nocniku urzeduje i wklada paluchy pod rajstopki i sie drapie :-( ale ja niestety nie wiem co tym razem wywołało swiad :-( :-( :-(

poza tym... sie kreci...lece do roboty bo tej mam w nadmiarze....

reklama
Kurcze Andariel toś mnie z tym świądem przestraszyła. Moja się też tak drapie ale po czole. Zauważyłam u niej jeszcze takie placki suche w główce i od dziś nie dostaje miodu, czekolady ani cytrusów. Już sama nie wiem od czego to może być:(

Rubi u nas też do krwi:(

Ostatnia edycja:
u nas już było pare m-cy spokoju, aż zaczęłam folgować z jedzeniem i codziennie daję małej coś niezgodnego z dietą 5p to i mam efekty... tyle, że nie daję jej tego dużo; do krwi na szczęście nie drapie, ale w porównaniu ze spokojem jaki był ostatnio, coś jej ewidentnie nie posłużyło; ale może być to zarówno droźdżówka, jak i wędlina kupna (w święta dostawała szynkę wieprzową, potem coś z indyka), albo serek waniliowy, jakim ją uraczyłam; to dla mnie informacja, że mała nie jest jeszczew dostatecznej rownowadze i nie jest gotowa na wszystkie rzeczy, jakimi chciałabym ją uraczyć;
a Ty Efe faktycznie skoro podejrzewasz cytrusy, to spróbuj odstawić i obserwować; widocznie dla Gabi jeszcze na nie za wcześnie;
rubi a Ty podejrzewasz od czego świąd?

Hej!!
Nie było mnie troche ale mi czasu brakuje.
dzień za krótki na wszystko odpalam kompa ale żeby posiedzieć troche na spokojnie to nie ma jak.
Gości przez dom sie ostatnio przewija bez przerwy cała masa i my też odwiedzamy....
Pogoda piękna się zrobiła więc kilka razy na spacerki chodzimy.
Byłam z Tomkiem na badaniach i wyniki niby ma dobre ale w tygodniu i tak pojade do doktorki niech sama sprawdzi i może coś doradzi.
Choć Tomek troszke więcej je ale większość to mleko i makaron:baffled:
Jak bedę miała chwile poczytam co u Was a teraz mykam bo Tomek już musi mleczko dostać i spać a ja do sklepu na szybko jade...
POZDRAWIAM I ZDRÓWKA ZYCZĘ

andariel :-) ja niestety nie wiem od czego znow sie skora pogorszyła :-( jesli o diete chodzi to Monia od wakacji wcina wszystko ale z umierem. Probowala owszem ciut czekolady, kawalindek mandarynki, troche ryby ale zmiany byly juz wczesniej :-( tak jak powiedziala to pani doktor w Karpaczu - słonce wyleczylo wiec jesienia i zima moze dojsc do pogorszernia no i ŁZS jest na tle hormonalnym a ja zrezygnowalam z tabsów i te zmiany wyszly mniej wiecej wtedy kiedy mialam dostac pierwsza "swoja" @

Monika drapie sie głownie w czasie przewijania, jak ma dostep do golej skóry - nie swedzi jej to az tak uporczywie zeby sie przez rajtki drapala ale jak ja przewijam to kopytka na gole a nim ja jej doopsko umyje i poubieram to sie drapie :-( no i jak zobaczylam krew na pizamce to zamowilam fenistil - w koncu bo po co sie dziecko ma meczyc...

Andariel mandarynki to moja trzy potrafi wsunąć za jednym zamachem. Ma na ich punkcie świra.
Ech z dzieciakami....
Położyłam pannę spać i idę pranie wieszać bo goście już dzwonili że idą. koleżanka mnie na joge ciągnie;) Na 19:30!

witam

u nas nastroje takie sobie....

Adariel 10 lat temu jak wynajełam mieszkanie to w pierszwy dzien myslałam ze zawału dostane!!! robaki były wszędzie i jeszcze tego samego dnia wszystkie stare meble własciwiel wyrzucił, gumoleum z kuchni było wyżarte na wylot przez prusaki nawet w kontaktach i włącznikach były jaja robali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: musielismy zamówić fachowca który przez tydzien 3 razy bombe atomową na to świnstwo nam puścił, nie można było w mieszkaniu przebywać po 4 dniach jak weszłam to kilka szufelek robali zamiotłam:szok::szok: dzieci musiałam do matki oddać, Rafcio miał wtedy 3 miesiące... masakra, potem przez kolejne 3 miesiące znajdywałam pojedyncze sztuki i chyba przez rok bałam się chodzic boso i po ciemku!!

Reksio a na jakiej ścianie ta plama Wam wyszła? zewnetrznej czy wewnętrznej?

Dzis podopiecznego nie było, przyjdzie w środe jest chory..
Rafałek tez po 4 dniach leżenia, przeszło mu na oskrzela i dostał antybiotyk, dziewczyny zdrowe :-)

ja tyje.. mam juz 75, kur.....................a, jem jakbym jutro nie było nic do zjedzenia, mąż to zauważył i wyraził swoją opinie:no:od Wigilii przytyłam 4kg.. porazka chyba w koncu pójde do dietetyka...albo do psychiatry:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

piękna pogoda dzis była 2h spacerowałam, cudnie, tak bardzo bym chciala by juz zima nie wróciła!!!!!!!!!!

witam
czy never dała znać co z mała??bo caly czas o nich myśle
zwłaszcza jak znów sie słyszy o tej wstrętnej grypie
ja dzisija z doskoku bo mam mala marude i płaczka dzisiaj w domu i nic nie moge zrobic

reklama
sempe, u nas na szczęście tak źle nie jestz tym robactwem - znalazłam tylko 1 sztukę, myślę, że to jakiś zwiadowca się zabłąkał jak nas nie było te 2 tygodnie; u nas w mieszkaniu jest baaaardzo ciepło, jak się nie wietrzy szybko robi się duszno, a takie świństwa lubią cieplutkie miejsca, więc może próbowały sobie tu zamieszkać; w sumie to nie wiem czy by im tu dobrze było, jak się wprowadzaliśmy robiliśmy remont od podstaw, więc tu jest naprawdę czysto i niewiele mebli (staramy się nie gromadzić zbędnych rzeczy); mocno liczę, że to była 1 sztuka i ją spłoszyliśmy i nic więcej nie przylezie; najgorsze, że te najskutecvzniejsze środki nie są do stosowania w pomieszczeniach, gdzie są dzieci i zwierzeta, więc nie będę ryzykować; a z kolei cala reszta to trochę wywalanie kasy w błoto, bo ponoć nieskuteczne;
sempe Ty chyba za mocno liczysz te kg i w jakieś błędne kółko wpadłaś; a te 4 kg dodatkowe tak bardzo Ci przeszkadzają? może jak odstawisz cukry (w sensie wyroby piekarnicze) to to wystarczy?

rubi Ninka tez się drapie jak ma gołe ciałko właśnie; no i jak sie obudzi w nocy obudzi to te stópki trze ostatnio; liczę na zamówiony krem, będę stosować na noc;

Ninka poszła dziś spać o 14, ja z nią i wstałyśmy o..17! ale sielanka:)
zmykam do kuchni robić spaghetti z pesto (wiem wiem, nie narobię się), zaraz M. będzie to razem spałaszujemy;

edit. a coś się dzieje z córą never?? chyba coś ominęłam...

Do góry