reksio - super niespodziankę Ci mąż zrobił, też takie uwielbiam
Efe - faktycznie czas leci straaaasznie szybko, już połowa ciąży! pod koniec stycznia mam usg, może płeć poznamy
moja Ninka odkąd wróciliśmy z Gorzowa też budzi się w nocy (ale nie wiem o której, bo nie mam siły zerknąć na kom. nawet) i ląduje u nas, po czym zaczynają ją swędzieć nóżki w kostkach i mała nie może zasnąć, bo się wkurza... zapomniałam już jak to jest gdy się dziecko denerwuje tak przez świąd... zamówiłam krem antyświądowy (ponoć skuteczny), to będę smarować na noc; do tego tez jej ewidentnie ząbki ida wciąż, bo ślini się i pcha lapki do buzi, i marudna się robi po poludniu; no i jak byliśmy u pediatry w G-wie to nam też powiedział, że zęby idą całą parą;
mój M. poszedł dziś pierwszy raz do pracy po ponad 2-tyg. urlopie, aż mu współczuję normalnie! ale jest kochany, bo jeszcze skoczył rano do piekarni i przyniósl świeżutkie pieczywko
Nina zeżarła mi pół drożdżówki z serem, tak na marginesie
wczoraj coś mnie wzięło i się zabrałam za przemeblowanie dużego pokoju, tj. ja wymyślałam, a M. przesuwał, montował itp. Ale efekt nam obojgu się podoba, więc jestem z siebie zadowolona
i wiecie co, chyba pierwszy raz zainwestowałam w sztukę, hehe, bo zamówilam na allegro reprodukcję obrazu Gustava Klimta!!! ale tak mi się strasznie podobał, że nie mogłam ominąć go obojętnie; do tego dogadałam sie ze sprzedającym co do ceny i sprzedal mi za niższą
nie moge sie doczekać jak przyjedzie i go zawieszę, jestem podekscytowana jak osiołek przy pełnym żłobie
poza tym już bym z chęcią meblowała pokoik dla Ninki, czuję jakiegoś powera do takich zmian; ale to za wcześnie jeszcze, ona i tak będzie póki co z nami spała, więc na razie musze jeszcze poczekać; do tego na wielkanoc chyba rodzice M. przybędą do nas, a na wiosnę moja paka ludzi z G-wa, więc się przyda taki gościnny wolny pokoik; no i kasa byłaby większa potrzebna, bo jak zliczyć jakiś regał, szafę, łóżeczko, to wychodzi już konkretna sumka; a frank rośnie, więc...
ale się rozpisałam! milego dnia, kobity!