reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Hejo niedzielnie

Niestety u nas choroba sie rozwija zamiast kończyć i skonczy sie jutro lekarzem :-(
wszystkie trzy chore, tylko ja się jakoś trzymam, ale coś czuję że też mnie zaczyna brać:baffled: a pogoda taka ładna słoneczko świeci, troszkę śniegu leży a my uziemieni w domu :crazy:
zdrówka dla wszystkich chorowitków :tak:i miłej niedzieli :tak:

reklama
witam niedzielnie
Adalek wykonczony szlanstwem na sniegu spi a ja siedze z grzanym winem bo starsznie zmarzłam, mam kurtke co prawda pikowana a le do pasa i w tyłek zimno
kupiłam sobie długa zimową na allegro ale juz tydzień i nie ma przesyłki, nie wiem czy dobrze zrobiłam bo sprzdawca miał tylko 4 komentarze

Efe- cieszę się ze dobrze sie bawiłaś :)
Magda, Maggie, Mika, Andariel- zdrowia dla dzieciaczkow, oby szybko przeszło bo zima czeka

miłej niedzieli babeczki

Hej

U nas dalej nieciekawie, tzn Jaś jest bardzo słaby, widać że mu bardzo dokucza....Teraz już drugi raz śpi, katar ma taki że oddychać nie może - zakrapiam mu nasivinem, smaruję maścią majerankową pod noskiem, plecki i klatkę pierś. pulmexem, teraz jeszcze mąż po olbas poszedł....potem mu zrobię inh. z soli fizjologicznej i powoli kończą mi się pomysły jak mu w tym katarze ulżyć...

A jak na złość dzisiaj było ładnie, słonecznie i aż chciało się wyjść poszaleć na śniegu... Zwłaszcza że my już na zimę mamy wszystko, w zeszłym tyg kupiłam Jasiowi buty- rozmiar 24:szok::szok:

Dzięki za życzenia zdrowia i ja także przesyłam, Maggie odezwij się co Marcelem?

Bry :-)

na wstępie zdrówka dla wszystkich chorowitków...
na gesty katar dostalismy takie cuś, co rozpuszcza smary i latwiej je wyciagnac...Mucofluid - na recepte to niestety jest ale cudnie działa... Moni w koncu sie ta plastelina rozpusciła i zaczyna wylatywac...
Moje dziecko jest ponoc zdrowe... tak powiedziala pani dr, wystawila nawet zaswiadczenie do złoba ale... Poza tym ze przy kaszlu monia juz nie rzyga i wrocil jej apetyt to... nadal kaszle :-( widmo astmy... :-( z Jasiem to samo tyle ze ten z ranca prawie wymiotuje przy kaszlu...potem cały dzien spokój i zaczyna sie wieczorem :-(
jak nie urok to sraczka rzekła raz gumowa kaczka :-(

spadam bo zaraz goscie przyjda... miłego popołudnia :-)

i zdrówka jeszcze raz

rzWitam sie i ja ,wreszcie znalazlam chwilke wolna....
Dziekuje wszystkim za slowa pociechy.....kochane jestescie:tak:;-)
Moje dziewczynki tez przeziebione,a juz sie cieszylam ze wreszcie wyzdrowialy,a tu znowu cos sie przyplatalo....ehhhh.....jak wrocilismy z pogrzebu to Karola z katarem juz byla a dzis w nocy to i kaszel ja meczyl,temperature ma tylko 37,2 kreski,wiec nie duza....mam nadzieje ze nic gorszego sie nie wykluje.....Gosia tez kaszlaca i smarkata,ale ta to na andrzejkach w szkole sie doprawila...:baffled:
A ja jutro na USG jamy brzusznej jade,wrazie czego to nasza lekarka jest popoludniu ,to jeszcze zdaze pojechac......
Zima tez u nas jest,dzieciaki sie ciesza (tzn,Karola chyba nie czai o co chodzi,bo widziala tylko z okna :-D)

Ocho i popisalam juz.....Karolcia sie drze,wiec spadam....:tak:;-)

Na wstępie zdrówka dla dzieciaczków! Magda, ucałuj Jasieńka! niech zdrowieje robalek szybko i wskakuje w nowe butki żeby tuptać po śniegu :-)
Mika oby Twoje córy szybko się wykurowały! Andariel zdrówka dla Ninki i Anet dla Kropci i Gosi również! Rubi oby Moni ten kaszel przeszedł szybko razem z widmem astmy!

U nas dziś o niebo lepiej! dziękuję za troskę kochane jesteście.
Wczoraj wieczorem już chciałam jechać do szpitala, ryczałam jak durna i nie nadążałam ze zmianą pampka a tu już znowu kupa była... :-( odparzenia, gorączka... co przeszło trochę to się zaczynało .... i tak w kółko. ale o godz. 18 już się uspokoiło, pił dużo i nawet się bawić chciał. Małż stwierdził że poczekamy no to ja ryczałam i czekałam. Całe szczęście przeszło, nocka z jedną tylko już kupką po 2, a spaliśmy do 8. Dziś rano zjadł małe śniadanko i zaczęło się znowu kupsko ale szybko przeszło i odpukać jest już ok. od południa nie było kupska. Dupka już trochę się poprawiła. Uffff.

Też mi żal że śnieg pierwszy a my nie możemy wychodzić :-( ech nadrobimy jak robalek wyzdrowieje całkiem.
Jeszcze raz dzięki za troskę i zdrówka dla wszystkich :*

Ostatnia edycja:
hejo dziewczyny:-D
my wczoraj na zakupach...Oli ma super cieple buty i kupilismy jej super komplecik w PEPCO... bluzka, kamizelka i spodnie ocieplane za 40 zl...:-D:-D:-D
ale wychodzac ze sklepu bym ujechala...jakbym mojego nie zlapala to bym lezala:dry::dry::dry:
zamiast sola posypac to maja to w dupie a sklep na gorce stoi:angry::angry::angry::angry::angry:

a tak obejdzie,, zgaga niemilosierna... po fenoterolu czuje sie przeokropnie... skurcze mnie takie w nogach lapia ze w nocy az placze... daja mi zeby skurczy nie miecv a jeszcze gorzej lapia:angry::angry::angry:

dziewczyny zdrowka dla Waszych babli:tak::tak::tak::tak::tak:

biedne dzieciaczki sie mecza:-:)-:)-(
i mamusiom tez zdrowka;-):-D:-D

Witam i ja.
Wczoraj wróciłam z imprezy lekko podpita, a jak nazłosc Jagoda nie mogła spać, bo ja złapał katar. Więc czułam się paskudnie cały dzień. Teraz śpia z małźem, więc sobie odpoczywam i zajadam kanapke z pasztetem. Efe narobiła mi smaka, może u mnie sie nie skończy jak u Gabi.
Zdrówka dla wszystkich chorowitków, znowu sie ich trochę zebrało.
U nas pada śnieg, zeby te buty przyszły jak najszybciej.
Całuski.

Hej dziewczyny!!
No i co to za choroby znowu!!??:no:
Zdrówka wszystkim i każdemu z osobna!Niech szybko miną bo zima idzie i trzeba się z niej cieszyć!!
My dziś bylismy na spacerku na sankach śniegu malo ale po trawie dało się jechać ;-)
Gości miałam dziś cały dom Tomuś gaduła zagadywał każdego a jak pojechali to się rozpłakał:baffled:

Basiu jejku dobrze że nie upadłaś!Musisz być bardzo ostrożna! no a swoją droga to powinni posypać piachem choc troche!!Można nogi połamać na takiej ślizgawce!!!!!!!!
Ide Tomkowi dać syropku bo dziś nie chciał wypić żadnej dawki może teraz się uda:sorry2:
SPOKOJNEGO WIECZORU

reklama
witam na szybko po weekendowo
oj dziewczyny strasznie smutno czyta sie wasze wiesci o chorobach maluszków i nie tylko maluszków,szkoda mi każdego chorego dziecka i mam takich marud wtedy,ale zdrówko juz niedługo wróci,oby jak najszybciej

mnie sie średnia troszke rozkłada,ale juz kuruje czym sie da
ale stracha i tak mamy wielkiego bo szkarlatyna panuje u nas w szkole,ani moje dzieci nie miała i ja tez,wiec oby nas ominęło

wczoraj spedziłam bardzo miły wieczór z męzem,dzisiaj możliwe ze tez
bo w tygodniu ma byc go jak na lekarstwo wiec trzeba wykorzystac czas
miłego wieczoru
i zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka dla dzieciaczków WSZYSTKICH

Do góry