reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Hej!

Ja się witam i zara lecę do miasta na zakupy:)
Będę trochę później, bo jadę z mamą do innego miasta.
Małżon dyżuruje nad młodą:) hehe

Deli - witaj kochana. Ona podobna do Ciebie jest i już!!
Tęsknimy tu, ale rozumiemy Cię:(

Efe - ucałuj Gabinkę w czółko od mazurskiej cioci. Niech zdrowieje.

Papa!

reklama
Gabi zdrowiej wreszcie!

wczoraj byliśmy u znajomych, którym sie urodzila córeczka - 3 tyg. temu:) jak to się zapomina, że moje dziecko też kiedyś (całkiem niedawno) było takie malusie... takie śpiąco-cyckające:) cudeńko:)

znacie jakieś sposoby na oduczenie ssania kciuka? mi już ręce opadają:/ co chwila leci hasło "zabierz kciuka" - zabiera na chwilę, a za parenaście sekund znów do buzi... kciuk cały szorstki i czerwony, boję się też o krzywe ząbki; liczyłam, że sama z tego jakoś wyrośnie, ale widzę, że się na to nie zanosi;

Heloł!
Andariel, gratulacje dla Ninki! mądra dziewczynka najpierw myśli potem zrobi nie to co mój mały typek hihih
a Marcel smoczka ssie tylko, ale nałogowo, staram się oduczać ale wymiękam jak szuka i prosi i zaczyna jęczeć bu
Gabi zdrówka dla Ciebie!
Deli :-) ale z Oli cudna mała dama i oprawa oczu i usteczka po Tobie, bez dwóch zdań :tak:

witam poniedziałkowo:-)

Andariel ja ssałam kciuk do 3 roku życia moja mama miała tysiąc sposobów i każdy zawodził, skóra mi schodziła bo odmoczona ciągle była, maczała mi w chrzanie, musztardzie i nawet tym płynem na obgryzanie paznokci, chowałam się za zaslonką i nuplałam kciuka, przeszło samo
a dzis uwielbiam chrzan, musztarde ale tylko sarepską i ssać też lubie:-D

miłego dnia

witam po weekendowo,zgięta w pół
od soboty to moja pozycja,coś mi weszło po lewej stronie miedzy żebrami i nie moge sie wyprostowac,zgiąc,dźwigac i mam kłopoty z oddychaniem,noc do bani bo nie mogłam sie obrucic wiec pół przeryczałam
andariel brawa dla Ninki za jej pierwsze duże kroczki
deli ona zawsze bedzie podobna do ciebie,dzieci sie szybko zmieniaja zobaczysz,zdjecie jest poprostu śliczne,a mała wygląda bajecznie
Efe zdrówka dla Gabi niech te gile pójdą precz ode niej w końcu
sempe ale mi smaka narobiłas,moze w piątek sama wezme sie za pieczenie czegos,byle ból w plecach minął bo dupa bedzie
moje dziewczynki napewno w piątek bedą piekły palce wiedxmy jak co roku z resztą
a pogoda do chrznu,leje od rana ja do 13 sama i nic nie robie,bo nie mam jak dobrze,że Ala deczko ze mna wspólpracuje bo nawet jej dźwignąć nie dam rady:((

witam
Deli miło cię czytać, i jaka Oliwia już duża, a jaka dama. Chyba jej troszkę tearz się wydłużyła?
Gratulacje dla rozważnej Ninki!
Efe, kiedy wam te gile przejdą, zdrówka dla Gabi.
U nas zimno że szok, wszystkio oszronione, nawet w domu temp. rano była tylko 15 st. W nocy nie palimy bo nie lubimy jak nie ma czym oddychać, i mamy ciepłą kołdrę. U nas też często Jagoda ma mokre prześcieradełko, ona z tych co wolą w chłodzie.

Szybko pisze póki Pamiętam:)

Deli, Oliwka przecudna!

Piowonia, a może to woreczek żółciowy?

Sempe, ciągle Ci nie wybaczyłam...

A Franek ma dziś syndrom poniedziałku.. Na rehabilitacji o 8 miałam wrażenie ze zaraz powie: "mam was wszystkich dzisiaj w dupie! Dajcie mi spokój!
Teraz śpi, o 11.30 druga tura ćwiczeń, potem zaraz basen a potem terapia ręki.
Lece poprsać trochę, bo na jutro nie ma już nic do ubrania/

Miłego poniedziałku:)

Aga to napewno nie woreczek,bo ból jest po lewej stronie i na wysokości żeber i łopatki,a usg robiłam i wykluczono kamyki
ja bardziej stawiam,że cos mi wlazło w kręgosłup pewno by sie jakiś masa zysta przydał:(

reklama
Piwonia wiem o czym mówisz!! współczuje i potwierdzam ze masaż by Tobie napewno pomógł, nie moasz możliwosci pójść? mnie przeważnie pomagają 3 masaże po godzinie i tabletki Aglan albo Dicloratio uno

Do góry