reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Kasia w tej chwili Ci dokładnie nie powiem ale zdecydowanie mniej!!
1/4 etatu to jakies 250zł ze wszystkimi kosztami pracodawcy, będę wiedziec za parę dni jak to wychodzi by było jak najmniej
kolezanka zadrudniła się u kuzyna na 1/2 etatu płaciła składke przez 4 miesiące a potem "poszła" na wychowawczy PŁATNY:-):-)

reklama
Kasia w tej chwili Ci dokładnie nie powiem ale zdecydowanie mniej!!
1/4 etatu to jakies 250zł ze wszystkimi kosztami pracodawcy, będę wiedziec za parę dni jak to wychodzi by było jak najmniej
kolezanka zadrudniła się u kuzyna na 1/2 etatu płaciła składke przez 4 miesiące a potem "poszła" na wychowawczy PŁATNY:-):-)

Hmmm Daria zatrudnicie mnie?????heheheheh
trzeba to przemysleć:))

Dobrze że ja nie musze być zapisana w urzędzie bo ich baardzoooo nie lubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale dziewczyny pomóżcie!!!!
miałam dziś robić na obiad kabaczka nadziewanegomięsem.Ale pierdoła ze mnie i zamiast surowym mięskiem nafaszerować kabaczka-to by ładnie w piekarniku doszło i miesko i kabaczek to ja głupia podsmażyłam to mięso:baffled: i teraz co zanim mi się kabaczek w piekarniku zrobi to to mięso wyschnie na wiór... i co ja mam teraz zrobić:baffled::baffled::baffled:

Miranda a dach to dopiero na wiosne bo to pogoda różna jak deszcz by złapał to kicha a pozatym to mój musi mieć wolne a teraz to nie da rady.,,,,

Witam sie
Ale mnie straszyć z tym UP ja mam w ten poniedziałek wizyte i tez jak mi zaproponuja prace ,szkolenie czy staż to niech spadają na szczaw wypisze sie i do małża sie zapisze .Przynajmniej latac nie bedzie trzeba:tak:Ja to non stop wykręcam sie ,że mają mi znalesc prace zgodną z wykształceniem a nie jak byłam handlowcem to aby gdzieś wcisnąć tak to se sama robote znajde kiedy będzie trzeba.
Ja cos dziś osłabiona jestm gardło mnie nawala jak nie wiem co już czosnku sie najadłam a po południu wyskocze z Alutom po Tantum Verde.Bo i młoda ma gardziołko czerwone i zaczyna kichac mi dziwnie.Pewnie przez te 3 organizm osłabiony ma a ja dziś jeszcze na ćwiczenia lece matko nie wiem jak dam rade.

Malinka ja bym samego kabaczka na 10 min wsadziła do piekarnik ,żeby lekko zmiękł .Potem nafaszerwoała mięsem i razem niech powoli dochodzi .To tyle

Dziewczyny które maja suwaczki w maluchy.pl biegiem je usuwajcie na te strone jacyś hakerzy napuscili wirusa!!!!!!!!!!!!!Dokonujacego zamachów na KOMPA

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczyny
w temacie praca napisze ze mam rozmowe kwalifikacyjna w czwartek:tak:
nie proszę jednak o trzymanie kciuków tym razem bo siedziba firmy na drugim koncu Krakowa poza tym sama nie jestem przekonana czy chce tam pracowac
Adasiowi juz kupiłam karnet godzinowy do żłobka co by go na okolicznosc rozmowy o prace odstawic, bylismy tam dosłownie 3 minuty ale jakas dziewczynka do niego krzyknęła i sie bidulek spłakał bardzo

wczoraj nie dałam rady napisac posta bo Adas jakąś skandalicznie krotka drzemke sobie zrobił
napisze tylko Andariel- synki są fajne, zupełnie inny wymiar macierzyństwa, i potrafia usikac sie tak ze pieluszka sucha a wszystko inne mokre he he

no i wszystkim chorowitkom duzo zdrowia i małym i wiekszym

o i wątek nowy, jak wszystko pojdzie zgodnie z palnem to za rok sie bede tam udzielac dopiero

hej :-)

zdrówka dla chorowitków, ach ta jesień...

współczuje biegania do urzędów...
ja też temat szukania pracy mam na bierząco, wysyłam oferty i czekam i na rzie tyle ale to zawsze troche trwa więc jestem wyluzowana na razie

Mewa trzymam kciuki żeby Adaś wytrzymał w żłobku i dziewczynki go nie straszyły

Aga irl powodzenia i życze owocnych starań :-)

lece sie brać za porządki póki moja "pomocnica" śpi :-D

Oj.. ja wizytę w UP mam już za soba następna dopiero 17 stycznia - Pani mi zaproponowała prace recepcjonistki w hotelu w systemie 3 zmianowym :szok: - pomijam fakt mojego wykształcenia :baffled: ale powiedziałam, że mam małe dzieci i praca zmianowa nie wchodzi w grę.... A jak chciałam zrobic sobie szkolenie z pisania stron www - bo to by mi się akurat przydało to Pani stwierdziła, że nie widzi przesłanek do takiego szkolenia - bo to zupełne przekwalifikowanie zawodowe - no biorąc pod uwagę, że z "zawodu" jestem filozofem to rzeczywiście tylko praca na recepcji nie byłaby przekierowaniem zawodowym...
Generalnie jak stamtąd wróciłam to czułam się jak g i pół dnia M płakałam tak mnie ta wizyta tam upokorzyła.... olałabym to gdyby nie ubezpieczenie...

Ja pierdzielę, co za wstrętny polski system!
Tutaj nie dość że siedzę z dzieckiem i mi za to płacą że siedzę, to jeszcze mi się to do emeryture liczy.
Ni cholery, do Polski wrócę dopiero na starość jak mi się będzie angielska emerytura należeć.

reklama
Dobrze że ja nie musze być zapisana w urzędzie bo ich baardzoooo nie lubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale dziewczyny pomóżcie!!!!
miałam dziś robić na obiad kabaczka nadziewanegomięsem.Ale pierdoła ze mnie i zamiast surowym mięskiem nafaszerować kabaczka-to by ładnie w piekarniku doszło i miesko i kabaczek to ja głupia podsmażyłam to mięso:baffled: i teraz co zanim mi się kabaczek w piekarniku zrobi to to mięso wyschnie na wiór... i co ja mam teraz zrobić:baffled::baffled::baffled:

Miranda a dach to dopiero na wiosne bo to pogoda różna jak deszcz by złapał to kicha a pozatym to mój musi mieć wolne a teraz to nie da rady.,,,,
Malinka ja zawsze smażę ale dodaje środek z kabaczka i jest bardziej soczyste.

Co do up to ja bardziej służbowo miałam z nimi doczynienia, ale się zastanawiam czy się nie przejść bo można być u nich zarejestrowanym jak poszukujący pracy bez składek na ubezpieczenie. Takie 1/2 etatu by mi podpasiła. Zresztą zawsze mogę napisać do swojej pracy że chce z wychowawczego wrócić na niepełny etat, ale strasznie się przed tym bronie. Mju nie bierz do siebie gadania jakiejś baby. Wierz mi ona akurat pracuje tam z x lat i dawno nie szukała pracy. A jeżeli chodzi o szkolenia w projektowaniu to trzeba poszukać w necie. Na spokojnie. Na bank się coś znajdzie;)

Ja właśnie wróciłam z apteki. Leciałam po syrop dla Gabi bo kaszel straszny ją męczył jak spała wcześniej. Teraz już jest lepiej ale apetyt marny. W desperacji suchy makaron jej dałam i zjadła nawet sporo. Za to pije jak smok.

Idę zobaczyc nowy wątek:0)

Do góry