reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Hej!
My dziś pobudka przed 6 :-( MArcelowi się bawić chciało... ostatnio tak mu się coś przestawiło
a drzemkę ma już tylko jedną po obiadku mniej więcej
Miałam iść w miasto, zmienić ubezpieczenie bo moje się już skończyło, więc przepisać Młodego i nas na małżowe ale narazie kisnę w chałupie bo tato u chirurga na kontroli więc ja muszę czekać na listonosza z wypłatą ;-)
idę podczytać bo mam zaległości
Fajny nowy wątek... aż się człek zastanawiać zaczyna nad kolejnym... ojjj, się by chciało a z drugiej strony...
los zadecyduje ;-)

reklama
Witam,
Kasia widze ze my w tej samej sytuacji jestesmy, byłam teraz na wizycie w UP i znowu nie przyjęłam kolejnej pracy i kitów nawciskałam ze moze od stycznia będę mieć ale oni uparci i tez mi na koniec grudnia wyznaczyli teramin do daradcy zawodowego, a to mi się juz nie uśmiecha bo wyslyłają oni na szkolenia np 3miesiączne po 8h dziennie albo starają się nawet z Tobą iść na rozmowe o prace!!! ja tez jestem tam ze względu na ubezpieczenie, szukam teraz znajomych co mają działalność i zatrudnie się u nich np na 1/6 etatu będę sama sobie płacić i sruuuuuuuuu,
na 90% będę miała od stycznia tego chłopczyka ale czekam na cieszenie się tym faktem do konca grudnia.

2dzien głowa mi nawala ze chyba zaraz ją sobie odrobię tasakiem....

cześć i czołem :-D
my jeszcze w domku jesteśmy, Maja sobie śpi, więc jak wstanie, to pójdziemy na dwór
na obiadek ogórkowa, tylko gary muszę pomyć :baffled: tak mi tęskno za zmywarką, ale nawet nie mam jej gdzie wstawić :no:
co do nowego wątku, to fajny pomysł, chociaż jeszcze go nie czytałam ;-) bo nadrabiałam główny ;-) może faktycznie przybędzie zaciążonych mam, ja też bym chciała, ale męża ciężko namówić :-( może kiedyś zmieni zdanie :tak:
andariel, czasu do zastanawiania się nad imionami macie sporo, także jeszcze na pewno wam coś wpadnie do głowy :tak: mi podoba się Marcel dla chłopca, a dla dziewczynki Oliwia :-)
malinka, jak mąż namawia, to trzeba korzystać :blink: a tak na serio, to ty wiesz najlepiej czy to dobry moment :tak:
efe, dużo zdrówka dla schorowanej Gabrysi, bidulka :-( i dla wszystkich chorych :-)
poczytam jeszcze, pa

Izabela u nas tez dzis ogórkowa a potem naleśniki, bo moje bachorki nauczone ze zawsze 2 dania mają!!! Rafał i Angelinka i Alicja jedzą z cukrem Robert ze serem a mąż z jabłkami takie racuszki a ja zawsze jem to co zostanie:-) i dupa rośnie

Angelinie leci 5ty tydzien w domu kaszle jeszcze ale mam naprawde wielką nadzieje ze do konca tygodnia juz wszystcy będziemy zdrowi!!!! bo ile mozna :no:

Daria a to taniej wyjdzie takie zatrudnienie na 1/6 etatu bo ja dzwoniłam do NFZ i moge jakbym zrezygnowala z UP zlozyc wniosek o kontynuacje ubezpieczenia i sama bym mogła opłacac tylko składka dość tęga koło 500zł na miesiąc

Na mnie nie liczcie co do nowego wątku ja tylko go załozyłam ewentualnie odwiedzac będe i ogladac wasze cudeńka:))

Witam,
Kasia widze ze my w tej samej sytuacji jestesmy, byłam teraz na wizycie w UP i znowu nie przyjęłam kolejnej pracy i kitów nawciskałam ze moze od stycznia będę mieć ale oni uparci i tez mi na koniec grudnia wyznaczyli teramin do daradcy zawodowego, a to mi się juz nie uśmiecha bo wyslyłają oni na szkolenia np 3miesiączne po 8h dziennie albo starają się nawet z Tobą iść na rozmowe o prace!!! ja tez jestem tam ze względu na ubezpieczenie, szukam teraz znajomych co mają działalność i zatrudnie się u nich np na 1/6 etatu będę sama sobie płacić i sruuuuuuuuu,
na 90% będę miała od stycznia tego chłopczyka ale czekam na cieszenie się tym faktem do konca grudnia.

2dzien głowa mi nawala ze chyba zaraz ją sobie odrobię tasakiem....

ja w takiej sytuacji byłam zaraz po macierzyńskim i niestety podziekowałam im serdecznie i sie wyrejestrowałam
a ubezpieczenie mam teraz u męza w pracy
co do glowy to ja bym chętnie poszła na takiej badania jak Aneta bo ja ostatnio to nawet od tych bóli głowy to dość czesto wymiotuje i nie musze diet stosowac,bo schudłam strasznie:((ale z drugiej strony to tez napewno przez nerwy i wrzody które męczą mnie od września

dzien dobry:-D

Andariel gratuluje:)i spokojnej ciazy zycze:)

a u nas jeszcze nic::baffled:no ale nic straconego ,bo nastepna szansa przed nami:laugh2:

pozdrawiam
Witaj,oby kolejna szansa była juz owocna

wszystkim pragnącym i ciężarnym powodzenia w staraniach i w ciąży,ja podobnie jak Kasia bede was tylko wspierała

reklama
Witam na momencik.
Czytam od rana ale wiecie jak jest... Teraz maruda śpi to zanim zacznę sprzątać mogę co nieco napisać.
A więc.
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków, dla Julci, Gabi, Angeliki, i mam nadzieje że nie pominęłam żadnego chorowitak, a jak tak to też zdrówka.
Aga-Irlandia, miło cie widzieć. Prędzej czy później się uda coś zdziałać, więc kciuki zaciśnięte.
My czekamy jeszcze do września i też najpewniej zaczynamy starania, ale powiem wam że trochę się boję niż ekscytuję. Tak juz mi pewnie zostanie w głowie.
Basia powodzenia w poszukiwaniu płaszcza.
Malinka, to fajnie że znalazł się chętny na działkę. A dach chcecie pewnie przed zimą zrobić?
A my od piątku zostaniemy same bo tata wyjeżdza w delegacje, i przez następny miesiąc będzie tylko zjeżdzał żeby wymienić ciuchy.
To juz lecę do obowiązków.
Trzymajcie się ciepło.
Na razie.

Do góry