reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Hej!
My dziś pobudka przed 6 :-( MArcelowi się bawić chciało... ostatnio tak mu się coś przestawiło
a drzemkę ma już tylko jedną po obiadku mniej więcej
Miałam iść w miasto, zmienić ubezpieczenie bo moje się już skończyło, więc przepisać Młodego i nas na małżowe ale narazie kisnę w chałupie bo tato u chirurga na kontroli więc ja muszę czekać na listonosza z wypłatą ;-)
idę podczytać bo mam zaległości
Fajny nowy wątek... aż się człek zastanawiać zaczyna nad kolejnym... ojjj, się by chciało a z drugiej strony...
los zadecyduje ;-)

reklama
Witam,
Kasia widze ze my w tej samej sytuacji jestesmy, byłam teraz na wizycie w UP i znowu nie przyjęłam kolejnej pracy i kitów nawciskałam ze moze od stycznia będę mieć ale oni uparci i tez mi na koniec grudnia wyznaczyli teramin do daradcy zawodowego, a to mi się juz nie uśmiecha bo wyslyłają oni na szkolenia np 3miesiączne po 8h dziennie albo starają się nawet z Tobą iść na rozmowe o prace!!! ja tez jestem tam ze względu na ubezpieczenie, szukam teraz znajomych co mają działalność i zatrudnie się u nich np na 1/6 etatu będę sama sobie płacić i sruuuuuuuuu,
na 90% będę miała od stycznia tego chłopczyka ale czekam na cieszenie się tym faktem do konca grudnia.

2dzien głowa mi nawala ze chyba zaraz ją sobie odrobię tasakiem....

cześć i czołem :-D
my jeszcze w domku jesteśmy, Maja sobie śpi, więc jak wstanie, to pójdziemy na dwór
na obiadek ogórkowa, tylko gary muszę pomyć :baffled: tak mi tęskno za zmywarką, ale nawet nie mam jej gdzie wstawić :no:
co do nowego wątku, to fajny pomysł, chociaż jeszcze go nie czytałam ;-) bo nadrabiałam główny ;-) może faktycznie przybędzie zaciążonych mam, ja też bym chciała, ale męża ciężko namówić :-( może kiedyś zmieni zdanie :tak:
andariel, czasu do zastanawiania się nad imionami macie sporo, także jeszcze na pewno wam coś wpadnie do głowy :tak: mi podoba się Marcel dla chłopca, a dla dziewczynki Oliwia :-)
malinka, jak mąż namawia, to trzeba korzystać :blink: a tak na serio, to ty wiesz najlepiej czy to dobry moment :tak:
efe, dużo zdrówka dla schorowanej Gabrysi, bidulka :-( i dla wszystkich chorych :-)
poczytam jeszcze, pa

Izabela u nas tez dzis ogórkowa a potem naleśniki, bo moje bachorki nauczone ze zawsze 2 dania mają!!! Rafał i Angelinka i Alicja jedzą z cukrem Robert ze serem a mąż z jabłkami takie racuszki a ja zawsze jem to co zostanie:-) i dupa rośnie

Angelinie leci 5ty tydzien w domu kaszle jeszcze ale mam naprawde wielką nadzieje ze do konca tygodnia juz wszystcy będziemy zdrowi!!!! bo ile mozna :no:

Daria a to taniej wyjdzie takie zatrudnienie na 1/6 etatu bo ja dzwoniłam do NFZ i moge jakbym zrezygnowala z UP zlozyc wniosek o kontynuacje ubezpieczenia i sama bym mogła opłacac tylko składka dość tęga koło 500zł na miesiąc

Na mnie nie liczcie co do nowego wątku ja tylko go załozyłam ewentualnie odwiedzac będe i ogladac wasze cudeńka:))

Witam,
Kasia widze ze my w tej samej sytuacji jestesmy, byłam teraz na wizycie w UP i znowu nie przyjęłam kolejnej pracy i kitów nawciskałam ze moze od stycznia będę mieć ale oni uparci i tez mi na koniec grudnia wyznaczyli teramin do daradcy zawodowego, a to mi się juz nie uśmiecha bo wyslyłają oni na szkolenia np 3miesiączne po 8h dziennie albo starają się nawet z Tobą iść na rozmowe o prace!!! ja tez jestem tam ze względu na ubezpieczenie, szukam teraz znajomych co mają działalność i zatrudnie się u nich np na 1/6 etatu będę sama sobie płacić i sruuuuuuuuu,
na 90% będę miała od stycznia tego chłopczyka ale czekam na cieszenie się tym faktem do konca grudnia.

2dzien głowa mi nawala ze chyba zaraz ją sobie odrobię tasakiem....

ja w takiej sytuacji byłam zaraz po macierzyńskim i niestety podziekowałam im serdecznie i sie wyrejestrowałam
a ubezpieczenie mam teraz u męza w pracy
co do glowy to ja bym chętnie poszła na takiej badania jak Aneta bo ja ostatnio to nawet od tych bóli głowy to dość czesto wymiotuje i nie musze diet stosowac,bo schudłam strasznie:((ale z drugiej strony to tez napewno przez nerwy i wrzody które męczą mnie od września

dzien dobry:-D

Andariel gratuluje:)i spokojnej ciazy zycze:)

a u nas jeszcze nic::baffled:no ale nic straconego ,bo nastepna szansa przed nami:laugh2:

pozdrawiam
Witaj,oby kolejna szansa była juz owocna

wszystkim pragnącym i ciężarnym powodzenia w staraniach i w ciąży,ja podobnie jak Kasia bede was tylko wspierała

reklama
Witam na momencik.
Czytam od rana ale wiecie jak jest... Teraz maruda śpi to zanim zacznę sprzątać mogę co nieco napisać.
A więc.
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków, dla Julci, Gabi, Angeliki, i mam nadzieje że nie pominęłam żadnego chorowitak, a jak tak to też zdrówka.
Aga-Irlandia, miło cie widzieć. Prędzej czy później się uda coś zdziałać, więc kciuki zaciśnięte.
My czekamy jeszcze do września i też najpewniej zaczynamy starania, ale powiem wam że trochę się boję niż ekscytuję. Tak juz mi pewnie zostanie w głowie.
Basia powodzenia w poszukiwaniu płaszcza.
Malinka, to fajnie że znalazł się chętny na działkę. A dach chcecie pewnie przed zimą zrobić?
A my od piątku zostaniemy same bo tata wyjeżdza w delegacje, i przez następny miesiąc będzie tylko zjeżdzał żeby wymienić ciuchy.
To juz lecę do obowiązków.
Trzymajcie się ciepło.
Na razie.

Do góry