reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Aga ;-) ja w temacie alrgii a bardziej astmy... czy kaszel niedajacy sie spędzic antybiotykiem, powracający w pażdzierniku od 3 sezonów a kończący się w okolicach kwietnia to astma albo alergia wziewna??? a jak wziewna to na co???
kwiatów w domu nie ma... pierzyn tez... a Jasiek co pazdziernik kaszle tak ze az wymiotuje :-( osłuchowo zwykle czysto ale dusi sie biedactwo :-(

Może warto odwiedzić pulmunologa ( dobrze napisałam??)

reklama
Dzien dobry
witam w mroźny wtorek
szron na dachach i samochodach bialutki

Kasia moja lekarka ma 60 lat. Zapytam dziś w aptece to mi coś doradzą. Bo z nią to...
Ale jest codziennie od 9-18 i mam do niej dwa kroki. Ech.. lenistwo przemawia? Wiem...

Ostatnia edycja:
Witam się i ja. U nas -2, samochód cały zamrożony, do roboty się spóźniłam.
Tochna ma ponoć 3-dniówkę. Tak stwierdziła wczoraj pani Doktórka. Cała jest wysypana, wygląda jak salamandra plamista. Poza tym katar i pokasłuje. Nie wiem czy na pewno to 3-dniówka , mi to bardziej na jasiek uczulenie wygląda. Ale zobaczymy jak będzie. Jak nie zejdzie to do innego lekarza pójdę.
Małz ma zapalenie nerwu mięśnia barkowego. Biedny cierpi ale w końcu ma dobrane dobre leki i juz dzisiaj w nocy spał.
Normalnie szpital mi się w chałupie robił, ale na jesień zawsze tak jest.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dzionka. No i przede wszystkim zdrówka dla choruszków :)

Witam z rana.
Mała jeszcze śpi, ale juz pewnie niedługo.
Rubi, a wiesz, moja kumpela miała podobną akcję ze swoim 4 letnim synem, aż w końcu w którymś momencie mały zaczął nieźle charczeć i poleciała z nim do lekarza. Lekarz wysłał ich od razu do szpitala na obserwację i na nockę bo spodziewał się ataku. Teraz już kończy inchalacje. Okazało się że w tym wieku dzieciaki łapią jakiegoś wirusa który właśnie objawia się kaszlem i cięzkim oddychaniem. Jemu ciągło się to już z pół roku. Mogę się coś więcej dopytać, ale nie wiem czy będzie wiedzieć co to za wirus bo tu nie dostaje się wpisów do książeczki zdrowia, to pewnie nazwy nie pamięta.
Skoro nie wczoraj to pewnie dzisiaj!
Maggie sto lat pomyślności, zdrowia, zadowolenia z najbliższych i pociechy z Marcela!

Skoro nie wczoraj to pewnie dzisiaj!
Maggie sto lat pomyślności, zdrowia, zadowolenia z najbliższych i pociechy z Marcela!
Miranduś, dokładnie :-D skoro nie wczoraj to dzisiaj :-)
Dziękuję :*

Najlepszy prezent dał mi dziś Marcellos, spał całą noc i nie wstawałam ani razu~więc wyspana jestem i gotowa do akcji bo tort musze sobie jakiś upiec fajny, a co! ;-)

Zulejka, zdrówka dla Was, Rubi mam nadzieję że to nic poważnego!

Ostatnia edycja:
Aga ;-) ja w temacie alrgii a bardziej astmy... czy kaszel niedajacy sie spędzic antybiotykiem, powracający w pażdzierniku od 3 sezonów a kończący się w okolicach kwietnia to astma albo alergia wziewna??? a jak wziewna to na co???
kwiatów w domu nie ma... pierzyn tez... a Jasiek co pazdziernik kaszle tak ze az wymiotuje :-( osłuchowo zwykle czysto ale dusi sie biedactwo :-(

Witam.

Rubi u KUby tak objawiało sie uczulenie na plesnie i co za tym poszło to astma dziecieca
Na szczescie z wiekiem wyrósł jak miał 7 lat odpusciło

Maggie sto latek!!!!Pociechy z dziecka, nastepnego dzidziusia, duzo zdrówka, fury kasy i co tam jeszcze sobie zamarzysz:))

U nas katar c.d.Ale sie nie pogłebia mam nadzieje ze skonczy sie na samym katarze. Miłoszowi podac jakis lek to jest atak na jego super ułozony swiatek. Leków nie zna i jak cos dostaje to połowa na podłodze, a jezcze mama cos pcha do nosa, no szok.

Ale na spacer pójdziemy na katar dobre takie swieze powietrze.

Pa miłego dnia

Maggie ;-) STO LAT w zdowiu i szczęściu :-*

dzięki za rady dziewczyny ;-)

wczoraj nie skończyłam pisać bo Monia sie przebudziła... Jasiek miał robione badania w kierunku astmy - wyszło ze jej nie ma... pytałam o alergie na roztocza - nie bo kaszlałby cały rok, na pleśnie - mało prawdopodobne bo w mieszkaniu wilgoci nie ma, kwiatków nie mam w domu...wszyscy sugerują za suche powietrze... na nawilżacz póki co nie mam :-( suszyłam u niego pranie zeby wilgotniej było i nie ma różnicy :no:
aha i dawałam mu clemastyne i cleratyne - nie pomagaja... pomaga tylko flixotide ale to steryd.........

Maggie sto lat! Dużo uśmiechu i miłości, no i oczywiście pociechy z Marcela!

Dziś mam dalszy ciąg maratonu, sama nie wiem w co mam ręce włożyć, a Ł. dziś wyjechał i jesteśmy same- choć to i tak najmniejszy problem, większy to ten że nam auto zabrał.

Zocha wczoraj przywaliła o plastikowe krzesełko i ma zdartą brodę, czy coś powinnam jej nałożyć czy posmarować żeby ładnie i szybko się zagoiło?? przedwczoraj coś ją koło oka ugryzło i teraz wygląda jak poturbowana....

reklama
dzień dobry :-)
maggie, sto lat w zdrowiu i szczęściu życzę, a przede wszystkim pociechy z Marcela ;-)
u nas ok, na dworze cosik zimno, a wczoraj było tak ładnie, dobrze że okna już pomyłam :tak:
poczytam jeszcze i może coś skrobnę jak Maja pozwoli :-D
pa

Do góry