reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2009

Jestem my szczepilismy Priorixem i też jak widac nie lepsza jest.My po obchodach szpitalnych widac sumienie ruszyło pediatre i załatwiła odwiedziny na oddziale niby z Alką lepiej ale jak bedzie to przez noc sie dawiem.Badania zrobili jej ,krew i mocz pobrane.Troche ozyła ale nadal jest płaczliwa .Nie wiem czemu ale każdy lekarz co nas badał to o kał sie pytał czy oddaje i jaka kosystencja oczywiscie mówili czemu ale ja silnie zestresowana byłam i nie pamiętam ,że niby te jakies porażenia i z układem nerwowoym cuda związane to od jalit sie zaczynają czy takie są pierwsze objawy jakoś tak :baffled::baffled:

reklama
Chogata, kojarze, ze jeśli organizm szczepionego dziecka jest osłabiony (głownie chodzi o szczepienie MMR), to może dojść do infekcji jelit, a tam odbywa się oczyszczanie organizmu z metali ciężkich (rtęć). Może to prowadzić do zatrucia, a to z kolei, w skrajnych przypadkach, do autyzmu. Możliwe, że stąd pytania lekarzy o kał Ali.

Rany, Chogata to Ala jest w szpitalu??????
Nie będe pisała, juz tu co u nas, napisałąm w wątku Frania, więc w wolnej chwili możecie poczytać.

Ale wiecie co, mimo poważnych rozmów z lekarzami, juz nie w tonie "super jak na to co miało być", tylko "niefajnie jak na to, jak powinno być".. a aaa mam ich wszystkich w doopie, powiem Wam szczerze.

Kurcze, chyba nie dam rady nadrobić tego wtygodnia w czytaniu..

no to teraz nie będę spała :-( Zos miała MMR podane.. Po 6 dniach gorączka była przez 2 dni wieczorem, była bardziej senna ale jadła normalnie no i lekka wysypka się pojawiła ale o tym nas uprzedzała lekarka.. Będę się teraz bała o Kluseczkę.. masakra..
Chogata zdrowka dla Alusi!

Ostatnia edycja:
reksio, ale to już chyba za Wami-za Zosią; skoro miała "jakieś" reakcje typu wysypka i już nie ma to chyba można odetchnąć z ulgą..?
Kasia ja też się teraz już boję jak cholera, nie wiem czy tam dobrowolnie pójdę:/
biedna Ala Chogaty, kurcze taki bąbel mały i się męczy:( oby już było tylko lepiej!

moja córa padła mi o 20 grzecznie po kąpieli i butli z owsianką:) i mam luzik:) i samotna noc mnie czeka (no, z Ninką w łóżku, bo się pewnie upomni w okolicach północy o duży materac;) )

Nie Aga bylismy tylko na tzw. wizycie tylko badaniach bo narobiłam bigosu w przychodni bo miałam dość już patrzec jak ona cierpi.
Aga trzymam kciuki za Frania oby nie miała tego DPM ale nawet gdyby to mam przykład na to u nas sa bliźniaki w moim wielu i mają to cholerstwo i wiesz jeśli chodzi o nauke to nieraz byli lepsi tylko ze zdrowiem troszku gorzej bo to krzywy kręgosłup ,albo nogi i rehablitacja .Ale nic po nich nie widać .Myśle ,że Franio tyle przeszedł ,że na bank wyjdzie bez szwanku z tego .A Ty ani sie wasz poddawać przecież chyba już z pół Polski trzymam za Was kciuki i sie modli .

U nas najpierw gorączka ,potem wysypka ,potem straszne płacze i lamęty i nadal temperatura podwyższona .Niby jak 2 tygodnie po tym nic dziecku nie jest to już wszystko w porządku jest.A mówie Wam dziewczyny odwlekajcie jak nadłużej sie da .Jak uda sie zaszczepić na 1,5 roku to też lepiej niż na ten roczek

Ostatnia edycja:
Oj, udało mi sie jakos nadrobic czytanie:)

Przede wszystkim: serdecznie życzenia dla Jubilatów nieletnich i pełnoletniej Jubilatki Dominiki:)

Chogata, współczuję Wam i Ali z tymi powikłaniami poszczepiennymi:( Boje sie szczepień jak cholera.. Narazie Franek miał pobraną krew na poziom immunoglobulin i antyHBS. Zobaczymy czy trzeba będzie juz rozpocząc szczepienia..

Basiu, jak fajnie było Cie zobaczyć:)

Dziekuje Wam wszystkim za trzymanie kciuków za Frania, no i Kasi niezmiennie za koordynacje Allegro

reklama
hej dziewczyny:-D
wszystkim chorowitkom zycze duzo zdrowia:tak::tak::tak:
KASIU SUPER ZE MAZ W DOMKU:-D:-D:-D

AGUS TRZYMAJ SIE DZIELNIE:-D:-D:-D

a ja dzis baedzo wkurzona:wściekła/y::wściekła/y:
dzwonilam do dentysty i powiedzial ze nie ma problemu i zrobi... zajechalam do zabrza a on na to ze jednak nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i musze isc tu ale jeden zab 250 zloty:wściekła/y::wściekła/y:

co za ***as... tyle drogi na daremno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale jutro ide rwac i juz bede miala:-D:-D:-D
a jeszcze jutro usg:-D:-D:-D

zycze kazdej z osobna spokojnej nocy:-D

Ostatnia edycja:
Do góry