reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

a mnie taka refleksja naszła, że przecież rok temu mniej więcej o tej godzinie liczyłam już regularne skurcze... kiedy to zleciało... strasznie się dziś wzruszam na myśl, że rok temu urodziłam swoją kochaną córeczkę:)
zaraz idziemy na spacerek, bo wreszcie temperaturka odpowiednia;
Aga - Ty masz mistrza i już!

reklama
Umówiłam się jutro na 16 w szpitalu z okulistką. Cały miesiąc gabinet nieczynny ma, ale kojarzy Franka, wie jak ważne to badanie i dlatego zgodziła się prywatnie w szpitalu. Nawet lepiej tak, przynajmniej nie będziemy musieli go trzymać. Kurcze, znowu się biedaczek nacierpi.. Byle tylko wynik badania był ok..

a ja wziełam się za siatkę centylową :-) pierwszy raz chyba...

Monia od początku powyzej 97 centyla wzrostowego a na wagowym non stop na 75 :-)

chyba dobrze tak jest :-) mi pasi ;-)

nie... ja do takich schematów, siatek itp. podchodze na luzie...

a ta siatka taka sama jak w książeczce zdrowia Moni :-)

Mika witaj,super,ze wypoczelaś
sempe sudokrem lub bepanthen powinny pomóc u nas sie zdarzyło i juz po pierwszym użyciu była poprawa
moja tez napewno na roczek nie potroi wag bo jeszcze 8kg mi nie wazyła ostatnio,a gdzie tam do 9,5kg
ale jakos niespecjalnie sie tym martwie

no u nas przez pierwsze pół roku Ninka była powyżej 97 centyla, a teraz wagowo nisko, jedynie ze wzrostem do przodu - wydłużyła się glizdeczka;) dlatego jak usłyszałam na ostatniej wizycie, że mała za mało waży, serio się wystraszyłam, bo nie przywykłam do takich tekstów; ciekawe co w sierpniu na wizycie uslyszę, trochę się już boję...a przecież jak mała zacznie sama śmigać też może wagowo zlecieć:/ az drugiej strony przeciez nie będę jej tuczyć niczym gęsi...
na dworze teraz super, świeże powietrze, nieco chłodniej, miodzio!
zmykam robić dla małej kolację (usnęła nam na spacerze i śpi do teraz:/ ) :)

U mnie jak na razie nic owadze nie słysze więc chyba prawidłowa koło 10 kg waży ale wiadomo jedno jest grubokościste inne filigranowe itd.U nas ortopeda na koślawienie zapisał nam wkładki ortopedyczne w listopadzie mamy kontrole więc zobaczymy .Mówie tu o starszaku .Jak był mały wszystko było ok dopiero koło 5 lat sie popsóło ale pan doktor mówił ,że nie takie cuda leczył już i wszystko wracało do normy.U mojej koleżanki każda z dziewczyn nosiła wkładki bo koślawiła nogi (chyba taka ich uroda bo mamusia też widze ,że prosto nie chodzi).
Mój syn poszedł równo w rok a Ala jak miala niecałe 11 miesięcy także to róznie jest .
A pchacz w nadmiarze nie zaszkodzi na pewno (jak mój Dominik był mały ) to wtedy tak mówili o chodziku hihiihihi .Może jak znów za 9 lat będę mamą to będę dziecko do statku powietrznego wkładała takiego mini.
Piwonia trzymam kciuki za tate a reszty nie komentuje .Ja tam w swoim szpitalu byłam zadowolona ale obawy też miałam przed pójściem.
Coś tam miałam jeszcze napisac ale jestem wyrabana jak nie wiem co .Matko od rana moje dzieciaki prowadzą regularną wojne ,kupa krzyku ,płaczu i wogule .Jutro starszaka wywoze do babuni niech jej tez da w kość a co.

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonko bardzo mi przykro..

Zosienko sto latek
Pozostałym roczniakow tez życzę stu latek :-)

Mika miło cię widzieć :-)

Laseczki ostatnio mam dużo na głowie i często mnie nie ma, ale staram się czytać tylko niestety wtedy jest brak czasu na pisanie..
Co do chodzenia to my od ponad miesiąca już chodzimy, a teraz od jakiegoś czasu już biegamy :-) Słodko wygląda ten mój mały szkrabik.
Pomyśleć, że już ponad rok jest na świecie ehhh laci ten czas leci

Do góry