reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2009

Sto lat dla roczniaków :-)
Kaśka nic sie niemartw każdy ma swój rytm .I nigdy nie wiesz kidy to nastąpi.Moja długo nie chciała sie puścić mebli ale jak już raz spróbowała to zaczęło sie chodzenie .To samo z siedzeniem było nie siadała ,nie siadała i nagle bach jednego dnia i siedzi,a gadaniem sie nie przejmuj mi tez wszystkie babki wkoło gadały :jeszcze nie chodzi ???? Moja to poszła jak miała 8 miesiecy .Prawie zawsze tak słyszała i mnie to denerwowło a najbardziej ,że mała leniwa jest itd.A widziałam ,ze jeszcze na paluszkach próbowała i wogule nie stabilna była .Dopiero jak dostałam pchacza to był zwrot i w dwa tygodnie sie nauczyła.Choć nie wiem czy teraz to taki fajny okres bo jeszcze pod nogi nie patrzy więc byle jaka przeszkoda i ona leży a na podwórku w wózku siedziec nie chce tylko trzeba prowadzać bo jej w głowie tylko schody ,górki albo jedzenie z ziemi wszystkiego i chodzisz taka zgarbiona .Mnie codziennie rano bolą plecy między łopatkami a jak popadało to juz wogule bo jeszcze na mokrą ziemie sie prewróci .I tak już jest przebierana przynajmniej 2x dziennie bo brudne to kolana to koło szyi,aaaaaaaaaaa.Jeszcze sie doczekasz .U mnie w piaskownicy są dwie panny 18 miesięczne co jeszcze nie chodzą to dopiero ból.

reklama
dokładnie tak jak Rubi pisze, kazdy ma swój rytm: Robert dreptał jak skonczył 10miesięcy i nie mogłam za nim nadążyć!:tak: Rafał miał 1,5roku jak ruszył dupke do chodzenia, gruby był i po prostu mu się nie chciało;-), Angelinka na 3tyg przed roczkiem biegała ślicznie a Aluta???
jak na razie ani jej do chodzenia:-p kolana jej się trzęsą jak osika:-)

zaraz koniec rock your baby wiec czas na spacer i zakupy

Witam,
dziękujemy za zyczonka:-)
zdjecia pokażemy jak dostaniemy bo Ł. siora robiła:-)
Kasiu no rzeczywiście nas nie ma ale to nie wiem dlaczego bo kiedyś sie chyba dopisywałyśmy....a może i nie do tej listy...nie pamietam.

Witam kochane:-)
Dziewczyny,moja Kropcia tez ostatnio wstaje mi o 6 rano:baffled:...daje jej mleczko,no i czasem jeszcze zasnie ze mna na lozeczku,ale nie zawsze...dzis dala mamie pospac jeszcze do 8:szok:,wiec sie wyspalam...hi,hi....kiedys tez tak z ranca kope walila,a teraz cos jej sie przesunelo,wiec moze i u was Sempe,tez sie przesunie i Ala da mamie pospac dluzej :-D
Kasia,co do chodzenia,to moja Gosia zaczela sama chodzic jak miala 15 miesiecy:szok:,i to dopiero zaczela powolutku sie sama puszczac...ale ona od malego ostrozna byla i tak ma do dzis:tak:;-)...a Karolcia juz chodzi dawno,nawet biega juz:happy:...po dworze tez zasuwa niezle,nie przeszkadza ze na trawie leza jablka , ze nierowno na podworzu,jak sie wywruci to zaraz wstaje i dalej idzie do celu...hi,hi...
Lece zaraz ziemniaczkow ukopac na obiad,to moze panna zasnie na dworze:happy:
Milego dnia zycze wzystkim:tak:;-):-)

Choć nie wiem czy teraz to taki fajny okres bo jeszcze pod nogi nie patrzy więc byle jaka przeszkoda i ona leży a na podwórku w wózku siedziec nie chce tylko trzeba prowadzać bo jej w głowie tylko schody ,górki albo jedzenie z ziemi wszystkiego i chodzisz taka zgarbiona .Mnie codziennie rano bolą plecy między łopatkami a jak popadało to juz wogule bo jeszcze na mokrą ziemie sie prewróci .I tak już jest przebierana przynajmniej 2x dziennie bo brudne to kolana to koło szyi,aaaaaaaaaaa.Jeszcze sie doczekasz .

to jak bym o Adasiu pisała, kregosłup od asekurowania go mnie boli
chyba sobie smycz na niego kupie

a gadaniem się Kasia nie przejmuj, zawsze gadają i porównują,
dobrze ze z małym przesiedziałam w UK pierwsze 8 miesięcy bo tam mnie nikt nie denerwowal pytaniami, a Adas do 7 miesiąca do nawet na brzuszek nie chcial sie obracac sam a teraz biega :-)

witam

Adas niespodziewanie zasnął po sniadanku mimo ze ostatnio zasypial w południe
no to ja pranko powiesiłam na balkonie bo pogoda piękna

Dominiczka- koniecznie fotki z imprezki wklej no i
wszystkiego najlepszego dla Zosi z okazji roczku!
i gratulacje za pierwsze kroczki!

Sempe- u nas tez kupa wczesnie zaraz po wstaniu tylo ze wstaje młodziniec ok 7ej wiec nie jest źle
i nocnik mu chyba w koncu kupie

witajcie dziewczyny:-D

ZOSIU wszystkiego naj z okazji roczku... zdrowka i szczescia!!!!
wczoraj juz nie zajrzzalam bo wrocilismy pozno z urodzin:-D
moj siedzial z nami ale do brata sie nie odzywal:sorry:
mala taki popis placzu zrobila w nocy ze masakra:no::no::no:
od 1 do 2:30 i od 4 do 6:no::no::no:
jestem nie wyspana jak nie wiem co..,.. zasypiala jak ja glaskalam:sorry::sorry::sorry:

teraz tz spi i mam chwile spokoju:-D:-D:-D

zaczelam szyc sukienke i mi nici braklo... jakies oszukane... zazwyczaj starcza mi na wiecej a te raptem mialy ze trzy metry:angry:

u nas sie zachmurzylo... dziwna pogoda:-p:-p

a ja miałam telefon od mamy i wściekła jestem
co za debile są w tych szpitalach
tata dostał żołtaczki,zrobili usg i okazało sie,ze ma jeszcze jeden kamień a oni go nie zauwazyli choc miał kilka razy robione usg normalnie jak nie przeklinam to te przekleństwa same cisna sie na usta
a do tego nie mozna juz usuwac laparoskopowo tylko jakoś przez gardło ponoć(laryngoskopowo)
tata znów zdenerwowany ciśnienie skacze,wrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

tylko sie zastanawiam czy on taki zabieg wogóle moze miec przy takim ciśnieniu i cukrzycy,kurde

Ostatnia edycja:
hello :-)

Piwonia <tulimy> bedzie dobrze!!!

byłam dziś z Monią w poradni rehabilitacyjnej przesunąć wizytę (w ustalonym terminie będziemy u Frania i Agi ;-)) no i się naczekałąm na wizyte... ze 30 sekund ;-)

pani doktor przyjęła nas dzisiaj :-)

Monetta waży 10220g, ciut za mało mówi jak na swój wiek a z tym chodzeniem....

Kasia ;-) czytaj uwaznie: mamy ograniczyc do minimum chodzenie za pchaczem i jak sie da to w ogóle zrezygnować z prowadzania za rączki!!!!!!!
Monia ma jak najwięcej raczkowac i chodzic bokiem bo wtedy wyrabiaja sie prawidłowe wzorce... a Monia jak chodzi za raczki czy za pchaczem to koślawi prawą stópkę...

kontrola za 2 miesiace :-)

reklama
hello :-)

Piwonia <tulimy> bedzie dobrze!!!

byłam dziś z Monią w poradni rehabilitacyjnej przesunąć wizytę (w ustalonym terminie będziemy u Frania i Agi ;-)) no i się naczekałąm na wizyte... ze 30 sekund ;-)

pani doktor przyjęła nas dzisiaj :-)

Monetta waży 10220g, ciut za mało mówi jak na swój wiek a z tym chodzeniem....

Kasia ;-) czytaj uwaznie: mamy ograniczyc do minimum chodzenie za pchaczem i jak sie da to w ogóle zrezygnować z prowadzania za rączki!!!!!!!
Monia ma jak najwięcej raczkowac i chodzic bokiem bo wtedy wyrabiaja sie prawidłowe wzorce... a Monia jak chodzi za raczki czy za pchaczem to koślawi prawą stópkę...

kontrola za 2 miesiace :-)

moja tez koślawi jedna nóżkę,ale w środe mamy wizyte u lekarza i mam nadzieje,ze nam cos poradzi
siostrzenica jak była malusia i koślawiła nóżke wystarczyly masaze i wszystko wróciło do normy

Do góry