reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

witam:-)
3 dni miałam wycięte z zyciorysu!! matko jak ja się źle czułam, naszczęście juz mnie nic nie boli, goraczka się nie rozwinęła ale z piątku na sobote Alicje wzięły dreszcze i trzęsiawka, biedna cierpiała tak jak jak!!!!!! dzis juz lepiej ale jej straszny katar został:no: Angelina nadal nie poszła do przedszkola więc mam głośno dzis w domu a głowa chyba od cisnienia mi szwankuje:no:

Dziś Alicja Chogaty i moja Alicja skonczyły PÓŁ ROKU:szok::-)!!!!!

a przewijak zdejmuje jak Alicja śpi albo lezy w łóżeczku, by uniknąć przykrych zdarzen jak u Aneczki, buziaczki dla Julci!

jezeli chodzi o opiekunke, to ja wszystko wiem:-) raz przez rok i drudi raz przez 2 lata opiekowałam się chłopczykami:-) ja brałam mniej niz standardowa niania ponieważ opiekowałam się w swoim domu i sprawowałam przy okazji opieke nad swoimi dziećmi, mniej wiecej wychodziło 5-6zł za godzine a dziecko było u mnie 10h.
koniecznie szukac muszę jakiegos bobaska bo mi się skomplikowała troszke sytuacja:-)
Gdybysmy nie mieszkaly tak daleko od siebie to oddalabym Ci pod opieke Nel bo mi sie marzylo zeby byla w domu gdzie sa dzieci:-( no i oczywsicie zeby to byl ktos z polecenia! Pierwsza nianie mialam z dwojka dzieci (jedno starsze od mojej tylko 2 m-ce) i dodatkowo mieszka w tym domu tez tesciowa ktora opiekowala sie chlopcem. Dzieciaki zyly w symbiozie a Nel byla super grzeczna i usmiechnieta caly czas:tak: No ale niestety ona dostala bardzo dobra oferte pracy i ja przyjela. W sumie to sie jej nie dziwie bo jest mloda i chciala isc do ludzi a nie z trojka dzieci sie w domu zamykac.

reklama
Hej Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze:-)
Dawno mnie tu nie było....

Urodziłam 31 lipca 2009 Dziewczynkę Marysie :-)

55 cm
3310 g

Teraz ma 6 miesiecy i 21 dni i wazy juz 9 kilo i ma 72 cm :sorry:
Kawał babki jak nic:-D

Oto jej fotki

hej laseczki :-D

my już pos spacerku, Juleczka jeszcze dosypia na werandzie, ale zaraz pewnie sie obudzi na obiadek

słoneczko u nas świeci ale w nocy śnieg spadl i jest dośc mroźno, brrr ale godzinke pospacerowałyśmy :tak:

Marcia śliczną masz córeczke

Efe super te obrazki :-D, stanik rozwala :-D:-D:-D:-D

Gratki dla półroczniaczków

i zapomniałam co jeszcze chciałam napisać :zawstydzona/y:

witam
my po spacerku i wizycie u pediatry-taka Pietruszki uroda,że mało je obiadków i deserków, a w nocy mamę męczy:sorry:. Najważnejsze, że zdrowy.
spacerek też aliczyliśmy, bo bardzo przyjemnie na dworze. Teraz Młody zasnął, więc poczytam.

Co do przewijaków-zdjęcie z soboty po spacerku- poszłam się rozebrać i grzać jedzonko

jak zaniosłam aparat, to dziecię już leżało normalnie tylko trochę bardziej w nogach:-)

Załączniki

• Piotruś 022 003.jpg
    Piotruś 022 003.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 30
Chogata to ja ci szczerze zazdroszcze tych zarobków. Moja pensja ledwo by na tą opiekunkę u was starczyła.
Ty mi napisz na pw jak się takie pieniądze zarabia to ja się przekwalifikuje!

Ja jestem przedstawicielem handlowym w zaleznosci od zarobków obskakuje dwie branże spożywczą ( ale wtedy tylko stanowiska kierownicze mnie interesują) albo farmaceutyczna.Oczywiscie 3/4 ofert nagrywa mi małżonuś ja tylko ide na rozmowe więc wysyłanie cv i czekanie u mnie odpada.teraz tez chciałam otworzyc jakąs działalnośc i co mój małzonek ma dla mnie 2 oferty już wstepnie rozmawiałam miejsce by sie znalazło ale jeszcze chce w domu posiedzieć ale ile wytrzymam to nie wiem:rofl2: a firme mówi mi że moża tez otworzyc nigdy dość ale ja już nie wiem w co rece wsadzić :dom,2 dzieciaków ,pies ,kot i ja chce tez mieć troche czasu dla siebie.

Sempe Tobie dziecko oddałabym z zamknietymi oczami:tak:Szkoda ,że bliżej nie mieszkasz :-(Nasze Ale dzis faktycznie pół roczku maja .Pamietam jak Kaśka rano napisła ,że sempe urodziła i tak se myślałam jak ja juz bym chciała być po (czyli na Twoim miejscu) a w zyciu bym nie pomyślała ,że to dziś sie stanie hihihiihih.Jeszcze poczytałam posta Natt o olejku parafinowym i wzięłam sie do dzieła hihihiihihi.
Ide poczytać co tam napisłayście bo tak tylko pobieżnie rzuciłam okiem .A i mała musze nakarmić .Dziś sinlac pierwszy raz :tak:

Mewa miałaś racje młoda 4 dzień katar i juz prawie nie ma .Z tej okazji zaliczyłysmy spacer i miasto.

Ostatnia edycja:
my byłyśmy sobie też na 1,5h spacerku :-) fajno było chociaż zmarzłam bo paskudny wiatr u nas wieje.... a Zosiunia nawet czerwonego kinolka nie miała :-p
czas wziąć się za prasowanie. obiad zrobiony - dziś brak weny więc jest zupa nawinie :-) co się nawinie ląduje w garnku :-D
ok zmykam bo słyszę mamamamamamama :-)

Źle napisałam, to jest łóżeczko, przewijak by był od razu skopany.
Mój też już sie wyspał. W łózeczku stale podgląda, czy ktoś do niego idzie i miałczy, że nie.

Aneczka moja też jak siedzi koło mnie na narożniku to sięga ręka do samego brzegu i wywala wszystko po kolei i tylko patrzy mi w oczy i sie uśmiecha zawadiacko .W łózeczku tego nie zrobi bo siatka wszedzie ,ale zawsze ciśnie smokiem ,że w nocy musowo musze szukać:tak:A jeszcze kupiłam przezroczysty i go wcale nie widac powinni produkowac świecace w nocy byłoby lepiej albo jak sie cicho zagwizda ,żeby grały:tak:

Dzień dooobry!
Efe skąd Ty bierzesz te gify? rozwalają :-) mogę Cię czytać i czytać (nawet jak mnie czas goni hihi)
Anet, jaka Ty stara dupcia, Ty tak młodo kobieto wyglądasz! :-) poza tym nie lata rocznikowe się liczą a na ile się człowiek czuje! :-)
Witam na szybko i uciekam bo obiad w sumie robię ;-) Marcel śpi przy oknie otwartym, bo jest kurcze normalnie wiosennie! ah w końcu :-)
zmykam do kuchni , jak skończe to wskakuję w buty i gonimy z Marcelem na przejażdzkę bo w taką pogodę w domu siedzieć to grzech :-p

Cieszę się że wam się podobają :-D
My też się dziś wietrzyliśmy choć słonko to jednak jeszcze zimno jest. Ale lekarz zaliczony i po wspólnej zabawie mała śpi a ja czekam na obiad.

Ja jestem przedstawicielem handlowym w zaleznosci od zarobków obskakuje dwie branże spożywczą ( ale wtedy tylko stanowiska kierownicze mnie interesują) albo farmaceutyczna.Oczywiscie 3/4 ofert nagrywa mi małżonuś ja tylko ide na rozmowe więc wysyłanie cv i czekanie u mnie odpada.teraz tez chciałam otworzyc jakąs działalnośc i co mój małzonek ma dla mnie 2 oferty już wstepnie rozmawiałam miejsce by sie znalazło ale jeszcze chce w domu posiedzieć ale ile wytrzymam to nie wiem:rofl2: a firme mówi mi że moża tez otworzyc nigdy dość ale ja już nie wiem w co rece wsadzić :dom,2 dzieciaków ,pies ,kot i ja chce tez mieć troche czasu dla siebie.

Sempe Tobie dziecko oddałabym z zamknietymi oczami:tak:Szkoda ,że bliżej nie mieszkasz :-(Nasze Ale dzis faktycznie pół roczku maja .Pamietam jak Kaśka rano napisła ,że sempe urodziła i tak se myślałam jak ja juz bym chciała być po (czyli na Twoim miejscu) a w zyciu bym nie pomyślała ,że to dziś sie stanie hihihiihih.Jeszcze poczytałam posta Natt o olejku parafinowym i wzięłam sie do dzieła hihihiihihi.
Ide poczytać co tam napisłayście bo tak tylko pobieżnie rzuciłam okiem .A i mała musze nakarmić .Dziś sinlac pierwszy raz :tak:

Mewa miałaś racje młoda 4 dzień katar i juz prawie nie ma .Z tej okazji zaliczyłysmy spacer i miasto.
Ja bardzo chciałam być przedstawicielem ale zawsze chcieli kogoś z doświadczeniem, a jak miałam je zdobyć jak nikt mnie nie chciał zielonej przyjąć? I koło się zamykało.

A o olejku mi nie pisz! Wystarczy że widzę nazwę i już lecę. W szpitalu mi go ciągle dawali. A ja jeszcze 2 razy w domu próbowałam!

reklama
Do góry