reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Witam wieczorkiem....wlasnie skonczylam ogladac na DVD wesele kuzynki,ktoro mnie ominelo:-(,bo Karolinka malutka byla...ale fajnie popatrzec:tak:

Wlasnie Efe,sama kartki robisz?

reklama
Witajcie mamuski, ale sie stęskniłam za pogaduszkami z Wami, no ale doba nie ma 48h a szkoda:szok: Karolinka mniej śpi i wciąz by chciała sie bawić a ja padam...
Podczytuje co tam u Was :)

Buziolki dla wszystkich mamus i ich pociech :*

Ostatnia edycja:
hej

mam sporo zajęć ostatnio więc mniej pisze ale wieczorkiem czytam co u was. Pogoda nam dzis dopisala na spacerek, nawet ciepło było ale Julka sie strasznie rozryczała po 20sut minutach i leciałam szybko z wózkiem do domu (pod gorke) więc obie byłysmy mokre :confused2:

teraz za to śpi jak aniołek ale za późno jest na spacerek niestety

ja tez pozegnac sie wpadlam,zebranie jedno zaliczonetylko 2,5 godziny,ale to były takie dwa w jednym bo u nas temat zielonej szkoły był,a potem o stopniach dopiero,a jutro mam kolejne zebranie i bedzie jakis spokój do stycznia
miłych snów

Dziewczyny powiedzcie mi czy podczas karmienia piersia mozna chodzic na solarium????

W książce "Warto karmić piersią" jest napisane, że karmienie piersią nie przeszkadza - można - tylko, że to nie zdrowe jest...

no właśnie; a ja zawsze wolałam bladolice osobniki, bo mi się z wampirami kojarzą:tak:blada skóra, malinowe usta i długie włosy...
ANDARIEL to ja w Twoim typie jestem ;-) no może z tymi malinowymi ustami trochę słabo (ale za to mam krwiaka na ustach bo mi młody dziś tak z główki przywalił :eek::eek:) Ja zawsze blada jak ściana - poza latem - kiedy słonko mnie smaga. Ale zimą moja twarz przybiera bielszy odcień bieli - a teraz dzięki Antkowi to mam jeszcze pięknie oczy podkrążone

Moja teściowa - przyszła niedoszła zabroniła się z dzieckiem do lustra zbliżać, bo szkodzi! Jak się mój przyszły niedoszły mąż spytał dlaczego to powiedziała że nie wie ale tak jest i basta:-D

MHYMMM to jest jedna z naszych ulubionych z Antkiem zabaw - zbliżanie się i oddalanie od lustra :sorry:

Ja dziś miałam fajny dzień - była u mnie koleżanka w ciąży. Tylko Antek, mimo iż na wstępie powiedziałam, że to spokojny typek, postanowił pokazać, że ma charakterek i parę razy włączył syrenkę...
Oj idę sprawdzić bo M Anielkę kładzie i coś długo nie wychodzi pewnie zasnął bidak na podłodze :eek:

Dobranocka

Iza ksiadz zadaje pytania a wy odpowiadacie. Swiece trzyma chrzestny i on ja zapala. Szatke trzyma chrzestna i w momencie gdy ksiadz prosi o nalozenie bialej szaty chrzestna ja kladzie na dziecko. Pewnie sami na chrzcie nie bedziecie, beda pewnie inne chrzty u nas bylo 10 a jak chrzcilismy mateuszka 30:eek: Ale jak mowi Anet przed chrztem jest zawsze obowiazkowa nauka wiec ksiadz was napewno poinstruuje:tak::tak:

rzecz w tym, że u nas nie ma takich spotkań przed chrzcinami
u księdza juz wszystko załatwiliśmy i nic nie mówił, że mamy przyjść na takie spotkanie
jak na razie wiem o 2 chrztach łącznie z naszym

Witam sie wtorkowo!Alex lezy w lozeczku i gada do karuzeli wiec mam chwilke zeby sie przywitac! U nas od tygodnia padai wieje strasznie wiec siedzimy w domu ale juz chcem wyjsc troszke do ludzi! My zamowilismy juz prom na swieta do Polski takze troszke odpoczne! Boje sie tylko jak Alex zniesie ta podroz! Mam nadzieje ze nie bedzie wymiotowal. Dziewczyny powiedzcie mi czy podczas karmienia piersia mozna chodzic na solarium???? Przed ciaza chodzilam regularnie wiec teraz czuje sie baaaardzo blada! Chcem troche wziasc sie za siebie i marzy mi sie przynajmniej raz w tyg 10min solarki!:confused2:
No i musze sie pochwalic ze juz 2 dni robie pilates i yoge!:tak:
jeżeli karmimy piersią i chodzimy na solarium, to może nam zaniknąć pokarm :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
jeżeli karmimy piersią i chodzimy na solarium, to może nam zaniknąć pokarm :tak:
Nie, to nie ma wpływu na laktację - problem tylko w tym, że 1. nie zdrowe, 2. można sobie wysuszyć brodawki i będa bardziej drażliwe albo mogą zacząć pękać
3. po solarce skóra brzydko pachnie.
Już dziś mi się nie chce iść po książkę i przepisywać ale na pewno tam jest napisane, że można i chodzić na solarium i na fitness - bo konkluzja jest taka, że zadbana mama jest najlepszą wizytówką karmienia piersią. Książka jest Nehrig- Gugulskiej a to jest ekspertka laktacyjna w Polsce - więc raczej bzdur by nie pisała.
a tu też o tym znalazłam:
Solarium

Do góry