reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

MIRANDA olej dobre rady - uśmiechaj się, dziękuj i rób swoje - w ostateczności powiedz, że w Anglii Ci powiedzieli, że...;-);-)

ANET teraz w kinach jest film o GALERIANKACH a ja kiedyś widziałam reportaż w TV - strach się bać - a i w Twoim Stylu był artykuł...
Link do zwiastuna filmu:
[video=youtube;a4bNj1vMk8I]http://www.youtube.com/watch?v=a4bNj1vMk8I&feature=related[/video]

reklama
Kochane to moj Alex! Filmik tylko do jutra bo chcem pokazac mamie jak jej wnuczek sie smieje:)
[video=youtube;EmaF6HjmcTg]http://www.youtube.com/watch?v=EmaF6HjmcTg[/video]

witam wieczornie i tylko na moment, nie zdążę nadrobić zaległości...
U nas w porządku, choć męczą ciągłe uwagi rodziny typu tak nie rób, rób tak.
Dzisiaj byliśmy u pediatry i dostałyśmy stos skierowań na badania. Nie żeby coś się działo, ale tak na wszelki wypadek. Jutro morfologia, żelazo i mocz, potem bioderka i neurolog. Nie ma to jak Polska opieka zdrowotna, prywatna oczywiście. Acha i do Angielskich dziewczyn, dostałam dla Jagódki wit. D3, bo ma miękką kość potylicy.

Dzieki Mirand.Ja podaje Veronice zestaw witamin min. z witaminą D.Mozna je podawac od 1 miesiąca ja zaczełam 2 tyg.temu bo mysle ze nasze dzieci tak szybko rosną ze potrzebują witaminek:tak:.Jednak przstrzegam przed podawaniem zbty duzych ilosci szczeulnie wit.D i żelaza bo zbyt duza ilosc jets czasami gorsza niz ich brak.Wiec ja daję co dwa dni.

witam
U nas ok, Młody nawet zrobił postęp i w zeszły weekend łaskawie zjadał moje mleczko z butli, więc podleczyłam piersi.:-)

Jakoś ostatnio więcej gości miałam i niea było kiedy zajrzeć, bo braciszek z żoną kilka dni byli, a wtedy w domu młyn.

Osobiście jestem zdania, że sztucznych witamin wcale nie dawać, chyba że jest konieczność i zalecenie lekarza. Jak się karmi piersą, to w mleczku wszystko jest, a i mieszanki są teraz wypasione. Na sztucznych witaminach może wyrosnąć hipopotamek, bo organizm się rozleniwi i nie będzie sam ich przetwarzał z jedzenia.

Poczytam trochę, jak mó Żarłacz pozwoli.

witam piąteczkowo
słoneczko śliczne na polku wiec dzisiaj dopołudnia spacerek obowiazkowoy,popołudniu już niestety nie bedzie,bo wybieram sie na pogrzeb,a dzieciaczki zostawiam z babcia,Alusia pierwszy raz zostanie na godzinkę mam nadzieje,że da rade bez mamusi
a jutro wybieram sie na poszukiwania wypoczynku do pokoju w końcu,bo juz jak byłam w ciąży mieliśmy zakupić,ale jakoś nie wyszło

Znów trzeba było wydać jedzonko, później poprzekrzykiwać się z małym Gadułą. a teraz zasypia sam w łóżeczku.

Trzymam kciuki za Maciusia Agusi

i za piersi Kasi, sama mam nawroty i wiem, jak boli. Tylko ja ztych co im się piersi nie mieszczą w stanik, wiec, chdzę teraz w pieluchach na dwór i działa.

ŻAłję tego ślimakla z Rossmana, myślałam, że się nie opłaca, a teraz po promocji. Za to mam śliczny kombinezonik za 6,50 z lumpka, nie zniszczony i ciepły- mama przypadkiem znalazła.

Też miałam problem z karmieniem, Mały wołął na okrągło, ale mnie uratowała jjego niechęć do butli. Najada się z jednej piersi, tylko jak ma marudny okres lub pobudza mleczko woła częściej.

Witam sie z ran u mnie też słoneczko swieci i spcerek obowiązkowy dziś.Wczoraj 3 h chodziłysmy bo super pogoda była:-)
Miłego dnia i słoneczka dla wszystkich ,które mają chmury i deszcz;-)

Witajcie lasencje!
Piszę z zesłania...hihi czyli od rodziców.
Od wczoraj mam młyn nieziemski. Przygotowałam mieszkanie na wejście ekipy. Podobno mają przysłać dwie żeby się uporali w jeden dzień (bo w tej firmie nie pracują w weekendy!) Jakoś słabo to widzę:dry: 4 wewnętrzne + 1 zewnętrzne i to z framugami. Właściciele wybrali sobie ościeżnice 10-centymetrowe:szok: Teraz pilnuje ich moja mama. Mój wróci z pracy to ją zmieni i posprząta, żebym mogła wrócić z dzieckiem. Trzymajcie kciuki, żebym nie musiała tutaj nocować bo mi babcia dziecko zamęczy z tej radości.
A swoją droga mała czuje, że nie jest u siebie. śpi jak mysz pod miotłą. Obudziła się o 5 i dopiero o 8 zasnęła mi na rękach ale i tak już 3 razy się budziła i znowu zasypiała u mnie. Ech... wrócimy do domu to będziemy dziecko prostować.

Kasiu dobrze że ci przechodzi. Domowe sposoby są widać najlepsze.

Majaam ślimak w Rossmanie ndo 8.11 czyli do niedzieli. Poprosiłam mojego żeby pojechał. Ciekawe czy będzie pamiętał:confused:

Galerianki! Pierwsze czytam. I myślę że dobrze że się przeprowadziliśmy gdzieś gdzie nie ma galerii handlowej. Uff...jakiś plus prawda?

Ostatnia edycja:
Witam.
Na poczatek Agusiu jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i zycze ci zebys w dniu tak waznym uslyszala same dobre nowiny o synku. Trzymam kciuki
A wiec wyniki sie przedluzaja dzis juz powinny w koncu byc.
Majaam dziekuje juz wszystko dobrze, kapucha pomogla i juz nic nie boli, ja tez bede wychodzic na dwor w pieluchach mam nauczke:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Efe pewnie ze czuje ze nie jest u siebie. Nasze maluszki to juz male cwaniaczki nie dadza sie oszukac. jak podchodzi do Miloszka dziadek to sie dlugo namysla niz usmiechnie a jak slyszy mamusie to usmiech od ucha do ucha.
Piwonia napewno sobie malutka poradzi tylko czy babcia da rade
Jak tak patrze na te galerianki to az mysle ze moze lepiej ze corki nie mam
Olenko Aleks sliczny i slicznie sie smieje, masz powody do dumy, gartuluje

A ja jakbym malo zmartwien miala to mam mame w szpitalu:-:)-(Do tego moj mezus sie smiertelnie obrazil i sie nie odzywa:wściekła/y::wściekła/y:Ech tam wszystko jak po grudzie, ja juz wiosne chce wtedy i humor inny:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu współczuje i zdrówka dla mamusi ,a mąz się odobrazi z czasem tak to już z nimi jest;-)
Agusia zdrówka dla Maciusia matko ta to sie naje stresu:-)

Do góry