reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Hejka laseczki!
Witam piątkowo i chmurkowo.Mam nadzieję, że uda nam się dziś dziecko przewietrzyć.
My dziś wyspane na maxa. Gabi wstała o 5 i nakarmiona (i teraz zabawiona) zasnęła z mamą o 6 po opróżnieniu dwóch piersi. Pospałyśmy do 8, więc w sumie ona 10 ja 9h:-D Żyć nie umierać!

Co do mojej schizy kupkowej...w końcu się skończyła:-) Cieszyłam się jak dziecko, bo aż 3 pampersy poszły hihi:sorry:

Nam w tym roku 1 listopad zapowiada się w domu. Groby mamy za daleko 400km od domu. Także wszystkim wyjeżdżającym sierpniówkom życzę szczęśliwiej i bezpiecznej podróży.

reklama
witam sie piatkowo.mezulek juz dzisiaj do pracy poszedl hehe chata wolna;-):-D
nasza Amelka uwielbia kapiel a najlepiej jak kapie sie ze mna:tak:gda do mnie plywa sobie chlapie woda na cala lazienke hehe:-)
u nas pogoda do kitu,znowu bedzie padac ale cieplo jest bo juz bylam w sklepie rano to jest ok 10-12 stopni:-):-)tylko troszke wieje:dry:
zmykam do obowiazkow bo mam fure prasowania ehhhh

u nas pogoda w miare i do końca tygodnia ma byc taka,wiec napewno spacerek dzisiaj i w weekendy zaliczymy,tym bardziej,że musze kilka rzeczy pozałatwiać,rachunki zapłacić i cos kupic do jedzenia
my na szczeście mamy cmentarz bardzo blisko wiec wyjdziemy 2 razy z mała na spacerek wtedy

Witam:-)
U nas pogoda ladna sloneczko swieci ale pewnie chlodno. Niedlugo idziemy na spacerek, ciut wczesniej dzis bo Miloszek szybciej niz zawsze zaliczyl poranna drzemke, poltoragodzinna:-D:-DNie picie kawy przynosi efekt;-)
Milosz nie bardzo lubi sie kapac, raczej musze szybko go umyc i wyjmowac. Moze polubi na siedzaco za jakis czas:tak::tak:
Ja na cmentarz sie nie wybiore w tym roku boje sie dzieci pozaziebiac a wystarczy ze jeden zlapie i bedzie ambaras:no::no:
Milego dnia zycze

Witam piątkowo.
Veronika dała dzis czadu i rano nas obudziła a jak M wyszed do pracy to dziecko zasneło:dry:.I bądz tu madrym.
Co do kąpieli to moja uwelbia z tata w wannie siedziec,tak sie cieszy ze potem podłoge trzeba zmywac:-D.
A i niestety kłopoty z kupką wróciły:wściekła/y:.Nie wiem o co chodzi bo przecierz karmie sztucznym mlekiem:confused:.Jak dzis nie pójdzie to jutro kupuje mleczko na zaparcia.

Buziaki.

Witam piatkowo, wreszcie weekend, będę miała troszke luźniej :)
Karolinka bardzo lubi się kąpać, jak przychodzi ta godzina to już sama sie domaga:szok:
potem cycek i idzie grzecznie spać na dłużej :tak: Ostatnio zaczęła sie domagać wiekszej uwagi, koniec leżenia w łozeczku samotnie, teraz w ruch idzie leżaczek, z którym latam po całej chacie bo tak tobym w domku nic nie zrobiła ;-)
Ja na cmentarz chyba jutro pojade jesli bedzie ładna pogoda, co niektórzy uważają że z takim maluchem do roku nie powinno sie odwiedzać cmentarzy, a Wy jak uważacie? zabobon czy nie?:confused::confused::confused:

Mika, wg. mnie to też jakaś bzdura ;-) ale każdy robi jak sam uważa ;-)
U nas dziś deszczowo, a nawet śnieg z deszczem zalatywał, więc dupa a nie spacerek, a miałam na cmentarz iść z Marcelowcem bo nie mam z kim go dziś zostawić, i kicha...
No nic, jutro pójdziemy wszyscy razem jak przyjadą teście, chyba że znów będzie paskudnie siąpić to M. zostanie z Marcelem.:dry:

Co do kąpieli to Marcel różnie, czasem się cieszy i fika i wyłazić z wody nie chce, a czasem tak jak wczoraj marudzenie i popłakiwanie, ale to chyba zależy czy trafię w moment, bo jak przegapię moment i chce mu się już bardzo spać a ja go wtedy kąpię to kąpiel trwa 3 minutki ;-)

Witam piatkowo, wreszcie weekend, będę miała troszke luźniej :)
Karolinka bardzo lubi się kąpać, jak przychodzi ta godzina to już sama sie domaga:szok:
potem cycek i idzie grzecznie spać na dłużej :tak: Ostatnio zaczęła sie domagać wiekszej uwagi, koniec leżenia w łozeczku samotnie, teraz w ruch idzie leżaczek, z którym latam po całej chacie bo tak tobym w domku nic nie zrobiła ;-)
Ja na cmentarz chyba jutro pojade jesli bedzie ładna pogoda, co niektórzy uważają że z takim maluchem do roku nie powinno sie odwiedzać cmentarzy, a Wy jak uważacie? zabobon czy nie?:confused::confused::confused:

Mika,pewnie ze zabobon,ja z Gosia pamietam ze chodzilismy,na groby i nie tylko 1 listopada,tyle ze ona urodzila sie w maju,to w listopadzie ,byla ciut starsza niz Karola.....ale jakby bylo cieplo to i Karoline bysmy wzieli w tym roku,a tak bede siedziec w domku,maz z Gosia tylko pojedzie....bo zimno nadaja,nawet przymrozki....a u mojego taty na grobie, to w niedziele bylismy.....

reklama
Do góry