reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

No właśnie czytałam na wątku, że twój się bawi. Moja chwyta zabawki już ładnie, ale nie bawi się paluszkami, anie nie łapie swoich rączek :(.

reklama
Mewa dobre.
No trochę się przejmuje, bo rehabilitantka była ostatnio u sąsiadki ma córkę starszą o 10 dni od Oliwcii i mówiła, że dziecko powinno się bawić rączkami (Julka tez się nie bawi), a ja jako mama kwoka szukam już dziury w całym :((( i się stresuje.

ja tez bym sie nie przejmowała skoro łapie zabawki- w sumie to łapanie rączek, składanie ich, przebieranie paluszkami to przygotowanie do porządnego chwytania a przeciez można i na zabawkach to ćwiczyć, co nie:)? u nas czasem i pieluche złapie i śliniak i smoczek-oczywiście przypadkiem ale potem trzyma i tym macha:)

basiu to mnie uspokoiłaś. Moja pieluszkę i inne rzeczy cienkie już od dawna łapała, a od dziś porządne łapała zabawkę i trzymała i wymachiwała nią. Zaczęła się uczyć łapania na macie i pierwszy mocny uchwyt też był na macie. Tak trzymała mocno kółko od ptaszka, że myślałam że wyrwie zaczep jak ciągnęła.

Moja na macie uwielbia ptaszka. Łapie go za dziób, ogon i nóżki, a jak złapie kółeczko to już ciągnie, aż paluszki chyba zaczną boleć, bo po długgggggggieeeeeeeeeeej chwili dopiero puszcza zacisk. Tak ładnie dziś trzymała, że napatrzeć się nie mogłam :)))). Do tej pory próbowała, ale nie wychodziło za dobrze, a dziś... ależ jestem z niej dumna :))).

ja najbardziej dumna jestem z mojego chlopczyka jak mu sie uda choc na chwile ta ciazka glowe podniesc jak lezy na brzuchu, ale sie bidulek nameczy - az caly czerwony sie robi na buzi
ale jak sie uda to miod na serce

male te szkrabki a tyle radosci przynosza:-)

no dobra dziewczynki - ide cos zjesc zeby jak sie moj maluszek obudzi dobre mleczko mial

spokojnej nocy zycze

reklama
Deli ja sie tez nie martwie.Amelka jeszcze raczek nie sklada razem a zabawkami rzuca.najpierw pomacha troche a pozniej wziuuuuuu a ja chodze i szukam hehehe ostatnio smoczka zaczela wywalac za lozeczko:szok:kupilam dwa dodatkowe bo nie chce mi sie co 5 min latac i wyparzac:zawstydzona/y::dry:a ogladanie raczek zawsze konczylo sie zezem hehehe tak smiesznie raczka gladzila po boku koszyka i przygladala sie z 20 min:-D

uffff ja wlasnie powiekszylam swoje zdolnosci...odetkalam kibelek bo sie rano zatkal:zawstydzona/y:maz skapitulowal po 10 min odtykania a ja walczylam ze 40 min:szok:i po co mi facet w domu??? lol gdyby nie facet nie musiala bym zdobywac sprawnosci hydraulika:no:;-):tak::-D

Do góry