reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

A moja mala ostatnio cos daje mi popalic:szok: Albo spi,albo ryczy...nakarmie ja,ponosze czekajac na bekniecie,popszytulam,porozmawiamy :tak: ajak chce ja polozyc to juz jej sie nie podoba,ledwo zje a smoka ciagnie jak...smok,najgorsze,ze i w nocy ma takie jazdy.Okolo 2:30-3:00 pobudka i nie spimy do 5:00-6:00,nie ma kolki,po prostu sie wygina,wije jak piskorz w lozeczku,nie chce lezec,na raczkach u mamusi lepiej...ale mamusia chce tez troche pospac:eek:
u mnie ze spaniem mojej mai jest praktycznie to samo, usypia z 1-2godz., smoka ciągnie jak nie wiem co, jak wypadnie to płacz, kręci się, wierci i nie wiem dlaczego nie może od razu po karmieniu zasnąć :confused:

reklama
Hej! My już się czujemy lepiej ale wczoraj to był hard core z tymi wymiotami i temp. Antka szczęśliwie ominęło (puk puk odpukać).

Dziewczyny przepraszam, że na tym wątku ale nie nadążam czytać pozostałych - czy któras z Was ma poranione piersi? NIe obolałe tylko poranione? Ja już tydz się leczę i nic nie ma poprawy - nie wiem o co chodzi z dwójką dzieci takie przeboje.:-:)no::-(
Mju ja niestety mialam strasznie poranione... na tyle ze maly razem z mleczkiem pil krew z brodawek... Ale na dzien dzisiejszy jest juz lepiej strupy poschodzily i czuje tylko bol przy zassysaniu malego... smarowalam tylko mlekiem z piersi i wogole nieubieralam ani stanikow ani koszulek... caly dzien i cala noc z cycami na wierzchu:laugh2::laugh2:

Mju mnie niedawno krew z brodawki leciala, po kazdym karmieniu smarowalam bephantenem i na drugi dzien juz bylo lepiej:tak::tak:

hej ja juz po wizycie:-D
mala zdrowa i rosnie:-D:-D
spi mi wlasnie na brzuchu:-D:-D:-D
ale tak sie aparatka zaniosla ze musialam ja do gory podrzucic zeby powietrze zlapala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja przy niej zawalu dostane... takie niespodzianki mi robi ze szkoda gadac:no::-:)-(

moja malutka też od jakiegoś czasu nie potrafi zasnąć po karmieniu; gdy ją trzymam do odbicia to zasypia na ramieniu, gdy tylko odłożę do becika budzi się i płacze; i nie przestaje dopóki ktoś jej nie weźmie na ręce i poprzytula;
w nocy są 2 karmienia i po jednym zasypia natychmiast, a przy drugim już się trzeba nagimnastykować... a gdy na dworze już jasno nie ma mowy o uśnięciu - od razu oczyska jak 5 zł;-)

moja malutka też od jakiegoś czasu nie potrafi zasnąć po karmieniu; gdy ją trzymam do odbicia to zasypia na ramieniu, gdy tylko odłożę do becika budzi się i płacze; i nie przestaje dopóki ktoś jej nie weźmie na ręce i poprzytula; ;-)

sprobuj rady Moli, jak karmisz poloz miedzy siebie a corcie kocyk, czy pieluszke
jak zasnie to odbij jej w tym beciku i poloz delikatnie do lozeczka,
moze sie nie obudzi bo nie bedzie zmiany temperatury:tak:
u mnie raz dziala, raz nie :tak: ale warto sprobowac

a dla mam ktorych dzidzie nagle sie zaczynaja niezrozumiale zachowywac, typu placz bez przerwy, marudzenie i ciagla potrzeba ssania polecam artykul o skoku rozwojowym
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lipcu-2007-f127/skoki-rozwojowe-12723/

u mnie tamten tydzien byl straszny, ten jest lepszy:tak:

mowie dobranoc
i zycze wszystkim spokojnej nocy z latwymi kupkami;-)

A jakie kropelki teraz uzywacie????

Kropelki nazywają sie"Gripe Water" firmy Woodwards z tym ze mozna ich uzywac dopiero po pierwszym miesiącu zycia dziecka.Podają tez ze mozna podawac dziennie po 5 ml ,ja to rozkładam na kilka karmien bo trudno w dziecko wlac jednorazowo taka ilosc lekarstwa.I musze pochwalic ze dzis wieczorkiem juz bez problemu był kupol.:tak:

reklama
witam się z rana my mamy małą przerwę w spaniu jeszcze ok. 40 min i znów idziemy spać:tak:.Ja wczorej jechałam do Niemiec po ten Sab Simplex zobaczymy czy zadziała mam nadzieje,ze tak;-)I skończa się nasze problemy z kupami

Do góry