reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam się i ja

dzisiaj wyjątkowo się (prawie) wyspałam. karmienie o 19:45, potem sen (ja poszłam do łóżka ok 21) i dopiero o 2 kolejne karmienie, które "załatwił" mój mąż ściągniętym mlekiem z butli.. a ja dopiero miałam pobudkę o 4! ;-) co prawda od tej pory już czuwanie i sen w moich ramionach tylko, ale to i tak niesamowicie dużo snu dla mnie! najdłużej od porodu :-D
poczytam co u was, bo zasnął po jedzeniu...

A jeszcze - mój Remy ma dużo gazów, a nei jem nic takiego... piję koperek i herbatkę mlekopędną... czy to może być efekt herbatki??

Miłego dnia!

reklama
Witam się u mnie nocka roszke gorsza bo mała kupy zrobic nie może:herbataka koperkowa nie działa ,morele też nie,a czopek to dla mnie ostateczność.Kolek na pewno nie ma bo wogule nie płacze tylko lezy i syęka i sie troszke denerwuje.A jak juz się załatwi to kupa jest półpłynna więc nie wiem o co chodzi?:szok:

Moj Maluszek to samo- co sie w nocy nasteka i naprezy to az szkoda sie robi dzidzi:-( kupy w koncu ida i baki tez ale zastanawiam sie czemu nocki ma takie ciezkie,
koperkowa herbatke pije - jemu probowalam dac ale sie strasznie krzywil i w koncu nic nie wypil,
nie wiem czy poslodzic troche moze:confused2:

Karincia- ja tez body i spioszki, wydaje mi sie w samych spioszkach ze za zimno dzidzi

a ja karmie zaraz i na spacerek poki nie pada

Mewa ja troszke dosladzam te koperkowa herbatke.naprawde niewiele tego cukru a mala jakos lepiej pije:tak:w tej herbatce z hippa w pl dodaja glukoze w uk te z hippa maja tylko koperek i nic wiecej:eek:wiec jesli mozna podac z glukoza....to chyba i szczypta cukru nie zaszkodzi:sorry::tak:

Aneczka a czemu nie dosladzac???ja juz nic nie kumam z tego mi rodzice dosladzali wode i nic sie nie dzoalo.slodyczy tez przez to nie jadlam niewiadomo ile??

hmm....ja juz nic nie wiem.serio glupia juz jestem.jesli w herbatce z kopru jest glukoza to czemu nie mozna doslodzic jesli w mojej herbatce brak glukozy?:eek:ja nie mialam problemow ani z zabkami ani z nadwaga...:zawstydzona/y::eek:ja chyba nie moge zrozumiec czym sie rozni niemowlak z rocznika 2009 od niemowlaka z rocznika np 84:zawstydzona/y:tego cukru to doslownie jakies 10 ziarenek wychodzi i przynajmniej polyka herbatke a nie wypluwa:zawstydzona/y:nasze mamy jakos nam z powodzeniem dosladzaly wode-ja tez bylam na sztucznym mleszku tak samo jak moj maz i zadno z nas nie ma i nie mialo pruchnicy czy tym podobnych problemow.kilogramow zaczelo mi przybywac po poronieniu jak hormony ze mnie zakpily i topilam smutki w jedzonku czasem nie zbyt zdrowym.maz tez przytyl od "leniwej" pracy i braku ruchu nigdy nie mial tendencji do tycia...i dla tego mi ciezko to zrozumiec:zawstydzona/y:
a o jakie geanulaty do mleka chodzi??

Witam sie i ja ,po kilku dnowej przerwie....
Nie mam czasu jakos na nic,niby mala grzeczna,ale czasem nie wiem w co rece wlozyc mam...wrr...jeszcze Gosia do zerowki poszla,pierwszy raz w nowej szkole....
A w wekend bylo wesele mojej siorki ciotecznej,no i ja oczywiscie nie bylam,maz z cora poszedl na troche....a mi tak smutno bylo ze ryczec mi sie chcialo....buuu!!!
Wczoraj Gosci mielismy-pierwszych.....jakos poszlo...:-D...dostalismy caly wor ciuszkow od kolezanki,po synku,ale to przewaznie bodziaki i spiochy i nie sa jakies specjalnie meskie,wiec z checia skorzystam....:tak:
Karolinka w nocy jak aniolek spi,ze na karmienie musze budzic.....zasypia zaraz po kompaniu,ok 20-21 i spi az do 1-2 w nocy:szok:....a cycorki moje nie malo exploduja...he,he.....W dzien czasem sobie pomarudzi,a dzis jako tako spi....wiec moge troszke do was poklikac....
Mam nadzieje ze u was wszystko ok....poczytam ile da mi Karolinka.....:-D:-D:-D

Witam.
Jakos mi zawsze czasu brakuje zeby popisac ,bo zdąze poczytac i mała sie budzi.Osatatnio miała kłopoty z kupką ale z tego co zauwazyłam to po kropelkach infacol .Niby pierdy szły a kupka nie:no:.Wczoraj zmienilismy kropelki i dwa rzy kupa poszła:tak:.Raz zaraz po kąpieli na recznik:laugh2: i w nocy porządny kupol.I teraz aniołeczek spi.:tak:
Co do gosci to u nas jak dłuzej sie dzieli to ja w pewnym momencie powiedziałam ze jestem zmeczona i ide spac po 15 mni. było po imprezie:-p.Bo z jakiej paki mam sie meczyc.

A jakie kropelki teraz uzywacie????

CZesc dziewczyny... U nas ciezka nocka... Maly wogole nie chcial spac... CZuje ze ma problemy z gazami...
Moj Maluszek to samo- co sie w nocy nasteka i naprezy to az szkoda sie robi dzidzi:-( kupy w koncu ida i baki tez ale zastanawiam sie czemu nocki ma takie ciezkie,
U mnie dokladnie to samo! Az serce placze jak patrze jak biedaczek sie meczy:-:)-(

reklama
Hej! My już się czujemy lepiej ale wczoraj to był hard core z tymi wymiotami i temp. Antka szczęśliwie ominęło (puk puk odpukać).

Dziewczyny przepraszam, że na tym wątku ale nie nadążam czytać pozostałych - czy któras z Was ma poranione piersi? NIe obolałe tylko poranione? Ja już tydz się leczę i nic nie ma poprawy - nie wiem o co chodzi z dwójką dzieci takie przeboje.:-:)no::-(

Do góry