reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witajcie mamuski
u nas dzis zimnowiec odpusciłysmy sobie spacerek:(
Jestem ciekawa czy któras z Was karmi cały dzień piersia a na noc daje butelke? ja tak robie bo wieczoem moj syn robi sie nie znośny lapie piers pociagnie, wypluwa, płacze a jak dam butelke zje i idzie spac a w nocy i w dzien normalnie ciagnie piers i nie bardzo wiem o co mu biega

sory ze pisze to tutaj ale czy któraś mogłaby mi doradzic jak mam usunąc niepotrzebne suwaczki bbo nie moge tego zrobic?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej! Pisałam Wa, że Anielka w nocy w piątek wymiotowała - no i chyba przywlokła nam jakiś wirus do domu :-:)-( Anieli całe szczęście już przeszło ale ja z męzem cała noc nad kiblem a dziś czujemy się fatalnie. M ma temp. 38 z hakiem ja na szczęście nie ale strasznie boje sie o Antka - on jeszcze taki malutki...

Mju - nie martw sie, Antek dostaje duzo przeciwcial od Ciebie w mleczku, nic mu nie bedzie, trzymam kciuki:tak:
Deli- co do bolacej rany po cc, jak juz wczesniej pisalam mnie wogole nie bolala nawet dzien po operacji, oczywiscie uczucie ciagniecia mialam na poczatku, i takie szczypanie ale teraz wogole jej nie czuje
moze tak jak Izabela dziwne uczucie przy oddawaniu moczu ale pije sok zurawinowy i przeszlo
a krwawienie poporodowe ustalo, teraz mam brazowawe plamienie od tygodnia ale zanikajace
mam nadzieje ze te bole u Ciebie to nie oznaka czegos powaznego, moze Twoje cialo sie inaczej goi po prostu, koniecznie idz do lekarza

Maluszek prawie caly dzien ladnie spal z przerwami na jedzenie i spacerek wiec wsystkie zalegle rzeczy udalo mi sie zrobic a nawet odespac noc nieprzespana:tak: no ale teraz marudzenie sie zaczelo i wypluwanie smoka
kapiel chyba bedzie wiec zaraz co by czas zapelnic do nastepnego karmienia za godzine

jak by co to mowie dobranoc wszystkim

A moja mala ostatnio cos daje mi popalic:szok: Albo spi,albo ryczy...nakarmie ja,ponosze czekajac na bekniecie,popszytulam,porozmawiamy :tak: ajak chce ja polozyc to juz jej sie nie podoba,ledwo zje a smoka ciagnie jak...smok,najgorsze,ze i w nocy ma takie jazdy.Okolo 2:30-3:00 pobudka i nie spimy do 5:00-6:00,nie ma kolki,po prostu sie wygina,wije jak piskorz w lozeczku,nie chce lezec,na raczkach u mamusi lepiej...ale mamusia chce tez troche pospac:eek:

Wiem, że muszę do lekarza, ale to najwcześniej w czwartek. U mnie Mewa jest jeszcze usunięcie jajnika więc na pewno inaczej się goi.

Deli współczuje problemów z raną

My właśnie przerabiałyśmy koleczke :-( ale na szczęście nie trwała długo. teraz Niunia zasneła wymęczona biedulka

a spacerek miałyśmy rewelacyjny :-)

witajcie dziewczyny... moja mala tak malo spi ze masakra... jak spi to robie to co nie moglam:-(
normalnie czasami brak chwili na siku:-(
moja ma problemy z kupka i nie wiem jakie ziolka pic zeby jej pomoc... jablko pomaga ale na chwile:-(
daje jej raz dziennie herbatke z kopru i nie ma klopotow z baczkami i troche jej przy kupce pomaga:tak::-D
noce czasami przespane a i tak w ciagu dnia nadrabiam:-D
przepraszam ze nie mam juz tak czasu dla WAs:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a co do porodu to jak go calego opisze i probuje go zatwierdzic to mi sie wszystko kasuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co sie nak****alam to szkoda gadac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
takze krotko... porod szybki ale w cholere bolesny... klopoty z rozwarciem... mala duza i skurcze w nogach,,, MASAKRA:wściekła/y::-D:-D:-D:-D:-D

Dzień dobry mamuśki!
My dziś pierwszy dzień same. Aż mam pietra.:eek:
Tatuś dziś pojechał pierwszy dzień po urlopie do pracy. A córeczka tatusia jakby wiedziała i dał nam pospać od 23-4:30 a teraz śpi od 5:szok: Pierwszy raz tyle spała! To normalne w 6 dobie po porodzie?
Wieczorem mieliśmy małą jazdę pod tytułem bączki i kupki. Mała jadła i się prężyła. Aż w końcu jej poszło i spokojnie zasnęła na te 5,5 godziny. Dziś tatuś kupi Espunisan, bo nie mogę patrzeć na dziecko jak się tak męczy.:-(
Mam nadzieję, że dziś będzie ładna pogoda, to ją wystawie na balkon, bo jutro muszę ją zabrać na ściągnięcie szwów. Powinna to zrobić położna jak przyjdzie z wizytą ale się nie doczekam jej tak szybko, więc muszę iść do szpitala.

reklama
Do góry