reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

hejka:)
u nas ok:) mala budzi sie w nocy czasem 3 razy czasem wiecej ale nie ma problemu bo nakarmie ,przewine i dalej spi.....wieczorami ma juz rytual czyli okolo 21 kapiel,karmienie i klade ja do lozeczka i sama zasypia......
Kasia ja nie mam zadnych ziol mlekopednych......poprostu trzeba wiecej plynow spozywac i tyle....sama zauwazylam ze jak malo pije to niestety mleka tez mniej jest......ja na szczescie w nicy karmie butelka i cycki sa juz przyzwyczajone ze w nocy mleka nie sciagam i nie ma zadnych problemow....ani zastojow ani nic podobnego:)niestety Majka nadal nie chce ssac piersi i musze odciagac.....ech.....
poza tym ok.....tydzien z czworka dzieci tylko ze mna minal szybko:) i oby kolejny rowniez przebiegl bezproblemowo jak ten:) pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny:-)

ja zadnych melkopednych ziolek nie pije a mleczko mam:tak:, tyle ze czarna herbate z mlekiem pije jako ze odstawilam cytrusowe owoce wiec mi herbata z cytryna odpada:-(

pogoda okropna a chetnie bym na spacer poszla bo do karmienia godzina a Maly juz sie nudzi,
na szczescie smoczek zaakceptowal, maz go przekonal wczoraj jak zastrajkowalam wieczorem bo sutki i kregoslup mi wysiadaly od karmienia co pol godziny na zadanie z czego wiekszosc czasu przesypial

od rana je co 2-3 godzine tyle ze z 20 minut i chyba zoladek nie przyzwyczajony ze tak duzo pokarmu bo ulewa strasznie

Kasia- dobrze ze mas pomaga Miloszkowi
Agusia- trzymam kciuki za malutkiego Maciusia
i wspolczuje wszytskim kolkowym dzidziusiom:-:)-(moze wkrotce przejdzie

tymczasem buziaczki,
ide bo smok wypluty:shocked2:

hej, wczoraj wypróbowalismy lekarstwo na koleczki - Colief, które mozna dawac już od urodzenia i chyba zadziałało :-D bo Julka wczoraj nie płakała!!!!!!! Zobaczymy jak dziś bedzie...
Z tym że zalecenie na ulotce jest żeby dawac te kropelki przed kazdym karmieniem a ja dałam tylko do dwóch wieczornych po których zwykle były kolki. W nocy nie dawałam i teraz tez nie i kolki jak na razie nie było. Ale wieczorkiem dam i moze dwa razy dziennie starczy Malutkiej.

Nocka tez nam mineła spokojnie, po kąpieli i karmieniu moja kochana córcia spała do 7.30 :szok:

Teraz wróciłysmy z ługiego spacerku bo słoneczko ślicznie świeciło i wiaterek był malutki - było bardzo przyjemnie :-). Teraz córcia śpi a mamusia napije sie herbatki :tak::tak::tak: bo obiadek mam juz gotowy

Hej.
U nas ciut lepiej. Ranki sie goja, nowych nie przybywa, odpukac:tak::tak:
Dzis nawet sie wyspalam bo dyzur nocny nad Mateuszkiem przejal tatus. Szkoda tylko ze jutro juz wyjezdza ech i znow zostaniemy sami:confused2::confused2:No i wlasnie maz do mnie zadzwonil z apteki ze ziola mlekopedne wycofuja z obrotu bo nie sa zalecane:eek::eek::eek::szok:Chcialam dzis kupic i dupa nie kupil bo maja tylke te z hippa a tych nie chce chcialam w torebkach, z Matim pilam i wsio ok bylo nie wiem o co im chodzi:eek::eek:
Jakos glowa mnie dzis boli chyba sobie pozwole na jakas lurkowata kawke;-)
Kasia ja tu zapasik robiłam-sypane, wydajne..zreszta cos pic trzeba a ile mozna inke...bo herbate staram sie sporadycznie
dobrze że z Miłoszkiem lepiej :)
u mnie ostatnio piersi miekkie ale mam nadzeje ze ssak sie najada...poza tym martwie sie bo Karol znów podziebiony - a tu przedszkole (nie powinien miec przerw bo kiepsko sie przyzwyczaja :() Bartek- mam nadzieje ze sie nei zarazi i w dodatku wesele za tydzien

Witam,
Mam pytanko do dziewczyn po CC czy odczuwacie jakieś pieczenie rany? czy jak dotykacie to boli was coś? bo mnie ostatnio piecze i boli, a do gin za tydzień dopiero chciałam iść, bo wcześniej nie dam rady :(.

Miranda co ja chce nadrobić to mnie Oliwia wzywa :)

Witam Kochane!:-)

Moja Ksiezniczka właśnie dossałą sie do cycya:). Od kilku dni przeżywamy wieczorny napad kolki! biedulka tak sie męczy...wszystko stosujemy,ale najlepiej dziala po prostu upływ czasu...Mam nadzieje,że jej szybko to minie bo normalnie od 18.00 jak w zegarku Mala zaczyna sie pręzyc( oczywiscie po karmieniu) i tak strasznie plakac,ze serce nam pęka...

Deli, wiesz co jak ja bylam w szpitalu wtedy z zakrzepicą,to dziewczyna ktora ze mna lezala na patologii mowila,że po cesarce ją ta rana w śrrodku gdzies piekla,szcxzypała i okazalo sie że jej pęcherz uszkodzili. Tyle,że to bylo tydzien po cesarce...a u ciebie to juz przeciez dobry miesiąc minąl,wiec nie wiem czy to moze byc to samo...Chyba nieeee...ale pisze co slszalam apropos powiklan po cc...

No ja z tą rana od początku mam małe kłopoty... najpierw nie umiałam leżeć na prawym boku, bo strasznie piekło i ciągło... ale przeszło po jakimś czasie tak jak mówili... do teraz nie mogę założyć żadnych ciuchów na dłużej, bo jak leżą na ranie to zaczyna boleć ehhhhhhh...
dlatego jak wychodzę to góra na 1,5 godziny, a w domu biegam w samej bieliźnie i co chwilkę daje ją niżej by mi na razie nie leżała... ja mam przeboje po tej ciąży :(((

no u mnie minął miesiąc i 2 dni, ale mnie nie piecze w środku tylko na zewnątrz, a boli w środku:((((

Heja :-)
Ja dziś o dziwo wyspana :-D dwa karmienia nocne ale szybko po nich zasnął i teraz od rana też śpi, więc ja pije słabą rozpuszczałke na mleku i zajadam batonika musli ;-)

Bolą was szwy wewnętrzne? bo mnie od wczoraj tak tyłek boli, lewy pośladek odśrodkowo że wieczorem ledwo mogłam przejść do kuchni :eek: a już wszystko było dobrze... no i krwawić znów zaczęłam a nie krwawiłam prawie już wcale ech...

reklama
Ja też tak miałam, ze przestałam, a później nagle znowu zaczęłam z nienacka i plama na sofie, a potem pranie ehhhhhhhh
Dobrze, ze to już za mną, bo mój miał już dość. Mamy jasne sofy, a ja tylko plamy zostawiałam.
A wkładem nosić nie mogła ;/;/;/

Do góry