no dziewczyny ciśnienei nam rośnie ja tez myslałam że bede wczesniej niz poźniej ale szczerze mówiąc jakieś tam średnie statystyki musimy wyrobić więc na kogos z nas musi wypaść że będzie po terminie...ja w każdym bądź razie po ostatniej wizycie jak się dowiedziałam że szyjkę mam 3,59 to postanowiłam że sobie niczego nie będe żałować - ani seksu, ani sprzątania, ani podnoszenia synka tzn chciałabym jeszcze 3 tyg wytrzymać a potem niech się dzieje co chce - z tym że może się nic nie dziac przez następne 3...
reklama
no dziewczyny ciśnienei nam rośnie ja tez myslałam że bede wczesniej niz poźniej ale szczerze mówiąc jakieś tam średnie statystyki musimy wyrobić więc na kogos z nas musi wypaść że będzie po terminie...ja w każdym bądź razie po ostatniej wizycie jak się dowiedziałam że szyjkę mam 3,59 to postanowiłam że sobie niczego nie będe żałować - ani seksu, ani sprzątania, ani podnoszenia synka tzn chciałabym jeszcze 3 tyg wytrzymać a potem niech się dzieje co chce - z tym że może się nic nie dziac przez następne 3...
Basia a na jakiej podstawie Ci lekarz określił ta długosc szyjki z tą dokładnością?
bo ja nie wiem czy mój z grubsza jakoś widzi ze jest ok i nie sprawdza dokąłdnie - czy sprawdza a mnei nei informuje o tych wymiarach...
Ostatnia edycja:
Mola1
Fanka BB :)
Jak rodzimy dzidzie w ktoryms tygodniu ciazy to mowi sie ile tygodni ciazy bylo skonczonych czy w ktorym sie bylo? Np. Aneczka urodzila w 36t i 2d. ciazy. czyli byla w 37t.c. a na watku naszych dzidziusiow jest napisane 36t.c. Pytam z ciekawosci;-)
Chogata
Mama Aluni i Dominika
A mnie trzymały pod podgrzewaczem ,ale to jeszcze wytrzymałam,tylko cały czas folia na mnie wisiała i tylko czułam jak pot strużkami leciał pod bluzką ,ale se myśle,ze jeszcze 10 min . i skończy to wytrzymam ,ale jak mi sie zakreciło to u lala.a Mola byłam w Smyku po ten stanik do karmienia ,o matko miałas racje on nie wiem na jaki biust jest szyty .Śmialiśmy się z męzem ,że wyglądam jak 80 letnia babcia ,tak spłaszcza biust:-)Popracowalam i wrocilam do domku jak najszybciej sie dalo bo pogoda jest okrutna
Chogata ja bylam u fryzjera w srode i w piatek i ledwo uszlam z zyciem. Bylo mi potwornie goraco. Chcialy mnie posadzic pod "podgrzewaczem" zeby kolor szybciej chwycil a pozniej zeby maska lepiej zadzialala. Ale sie nie dalam. Moja fryzjerka sie smiala zebym juz nie przychodzila przed porodem bo jak im urodze w salonie to bede musiala miec do konca zycia za darmo
Rubi mam nadzieje ze to falszywy alarm... Trzymam kciuki;-)
Malbertka usg dopochwowym mierzy i pokazuje mu do 2 miejsc po przecinku, choć oczywiście te mikromilimetry to mało ważne bo to jak zaznaczy minimalnie inaczej to i to sie zmieni...no ale mam ze 3 i pół cm i tyle...chociaż inna rzecz- to się może zmienić z dnia na dzień, nie musi się szyjka skracać stopniowo, powoli...Basia a na jakiej podstawie Ci lekarz określił ta długosc szyjki z tą dokładnością?
bo ja nie wiem czy mój z grubsza jakoś widzi ze jest ok i nie sprawdza dokąłdnie - czy sprawdza a mnei nei informuje o tych wymiarach...
Chogata no ty to miałaś dziś neizłą akcję nie wiadomo czy współczuć czy gratulować bo 150 zł w kieszeni to miłarekompensata za to co znioslaś
a ja wam powiem że nigdy w życiu nie zemdlałam i nie mam pojęcia co to za uczucie....raz wydaje mi się że byłam blisko - miałam przy zapaleniu piersi taką gorączkę ze jak wstałam z łózka to mi się słabo zrobiło i nogi mi się ugięły, ledwo mogłam oddychać ale zdążyłam usiąść i odetchnąć i przeszło...
tak samo nie do końca wiem co to skurcze o których opowiadacie - pomimo że jeden poród za mną to miałam bóle krzyżowe przede wszystkim i one na tyle przytłumiały skurcze z brzucha że jakoś sobie ich nie przypominam...a teraz jak mi brzuch twardnieje - a zdarza się to kilka razy dziennie, zwłaszcza po wysiłku czy seksie - to tak bezbolesnie i ja tam sobie nic z tego nie robie - niech się przygotowuje...
Mola1
Ja nie moglam wytrzmymac pod ta folia i ja sciagnelam ryzykujac pobrudzenie sukienki ale na szczescie nic nie kapnelo.A mnie trzymały pod podgrzewaczem ,ale to jeszcze wytrzymałam,tylko cały czas folia na mnie wisiała i tylko czułam jak pot strużkami leciał pod bluzką ,ale se myśle,ze jeszcze 10 min . i skończy to wytrzymam ,ale jak mi sie zakreciło to u lala.a Mola byłam w Smyku po ten stanik do karmienia ,o matko miałas racje on nie wiem na jaki biust jest szyty .Śmialiśmy się z męzem ,że wyglądam jak 80 letnia babcia ,tak spłaszcza biust:-)
A nie mowilam z tym stanikiem! Kupilam bardzo ladny i swietnie lezacy w triumpie za 85 zl.
No z tym bardzo ladnym to troche przesadzilam hehe. Moze ujme to tak: jest bardzo ladny jak na stanik do karmienia
Ostatnia edycja:
Jak rodzimy dzidzie w ktoryms tygodniu ciazy to mowi sie ile tygodni ciazy bylo skonczonych czy w ktorym sie bylo? Np. Aneczka urodzila w 36t i 2d. ciazy. czyli byla w 37t.c. a na watku naszych dzidziusiow jest napisane 36t.c. Pytam z ciekawosci;-)
Mola to już było roztrząsane na wątku, dla jednych jest 36 t dla innych 37...
Aneczka liczyła, że jest 36 i tak jej zostawiłam, ale zmieniłam na wątku i każdy odczyta jak chce
Mola1
W takim razie przepraszam, widocznie mnie to ominelo.Mola to już było roztrząsane na wątku, dla jednych jest 36 t dla innych 37...
Aneczka liczyła, że jest 36 i tak jej zostawiłam, ale zmieniłam na wątku i każdy odczyta jak chce
Mola to już było roztrząsane na wątku, dla jednych jest 36 t dla innych 37...
no bo ja bym powiedziała tak - mamusia jest w 37ym tyg ciąży ale dzidzia ma 36 tygodni skończone...w książeczce dziecka wpisują tydzień rozpoczety - Karolowi np wpisali urodzony w 40 t.c choć to był sam początek 40 wg miesiączki a wg usg i tego co ja wiem - że mam dłuższe cykle - to był początek 38...młody miał dopiero co skończone 37...
reklama
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Basiu zgadzam sie z toba dlatego na nowym watku bylo 36 tygno bo ja bym powiedziała tak - mamusia jest w 37ym tyg ciąży ale dzidzia ma 36 tygodni skończone...w książeczce dziecka wpisują tydzień rozpoczety - Karolowi np wpisali urodzony w 40 t.c choć to był sam początek 40 wg miesiączki a wg usg i tego co ja wiem - że mam dłuższe cykle - to był początek 38...młody miał dopiero co skończone 37...
Podziel się: