reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
Dziewczyny macie też twardnienia brzusia na tym etapie ciązy?
czy ja przesadzam:baffled:
mam jeszcze jedno pytanie jakie macie długosci szyjki? moja ma 3,5cm, ale tydzien temu na wizycie miała 4cm.... troszku sie skrociła ale u mnie jest jeszcze jedna sprawa bo mała siedziała w pozycji siedzacej cały czas a dzis na wizycie okazało sie ze obrociła sie juz głowka na dól i lekarz sugerował ze temu moze szyjka sie skrociła..... no miejmy nadzieje ze tak jest....

dziekuje za kazda odpowiedz;-)

hej Aniu!!!
Ja właśnie wstawiłam ciasto -ciekawe czy wyjdzie takie jakieś zwykłe bez kremu....
Mój też maluszek dziś szaleje!!!:-D
szukam teraz na jakiś napój z arbuza bo kiedyś piłam i był pyszny....

3,5 cm dla szyjki to chyba dobrze mi jak badali z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem to 3,5 było dobrym wynikiem. a jeśli chodzi o twardnienia nie napisałaś czy sprawiają ci ból??

Witam,
Byłam dziś u mamusi :).
No i oczywiście były zakupy. Babcia nakupowała pełno rzeczy dla Oliwi więc szaleństwo zakupowe się skończyło, bo już wszystko ma.
Teraz tylko pozostało mi leżeć i czekać na moje Słoneczko :).

Idę poczytać co u Was się działo

aneczka...
hm... co do tego to nieczuje bólu tzn niemam jakis boli miesiaczkowych czy ogolnie bólu zeby bolało.... tylko taki chwilowy dyskomfort bo to twardnieje brzusio i puszcza .... czasami to nawet wyglada to tak smiesznie jakby w jednym miejscu sie wygieła pupcia a zdrugiej strony jest płaski... i to tak jak pisze na moment i puszcza....

Agnieszko ja mam podobnie jak opisujesz i też mam brać fenoteral 3 razy dziennie po pół tabletki-i mam się obserwować jak będzie zbyt często i bolało to mam dzwonić do gin.
Często mi się spina jak się zdenerwuje albo za dużo chodzę.....

aneczka...
hm... co do tego to nieczuje bólu tzn niemam jakis boli miesiaczkowych czy ogolnie bólu zeby bolało.... tylko taki chwilowy dyskomfort bo to twardnieje brzusio i puszcza .... czasami to nawet wyglada to tak smiesznie jakby w jednym miejscu sie wygieła pupcia a zdrugiej strony jest płaski... i to tak jak pisze na moment i puszcza....

no to moge powiedziec, ze ja mam dokładnie tak samo.
Znaczy sie zazwyczaj wlasnie z jednej strony robi sie twarda gula, i tak po kilku/kilkunastu sek. puszcza. Lykam Cordafen, nie glaskam brzuszka, ale ok. 2-3 razy dziennie tak sie dzieje.
Moj dr powiedzial, ze osoby szczuple moga znacznie intensywniej odczuwac to napinanie sie, ale tak czy siak trzeba uwazac.

reklama
słuchaj bo to jest ważne jeśli w trakcie takiego twardnienia czujesz tylko dyskomfort to są skurcze przygotowujące raczej nie groźne jeśli te skurcze sprawiają że byś się chciała z bólu zwinąć w kłębek albo po prostu zabiera ci na chwilę oddech to już nie jest normalne pewnie dlatego masz brać leki na skurcze tak??fenoterol z tego co wiem to już jeden z silniejszych środków na powstrzymanie skurczy jeśli nic ci nie pomaga to lepiej skonsultować z lekarzem! kilka twardnień w ciągu dnia to raczej nic złego gorzej jeśli będą częstsze! mam nadzieję że twój gin bada przy każdej wizycie twoją szyjkę??

Do góry