reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam się po przerwie kochane!
Przepraszam, że nie dawałam znaku życia!:zawstydzona/y:
Przez te wszystkie przygotowania do ślubu zaniedbałam troszkę pracę i cały tydzień nadrabiałam zaległości.
Fotki częściowo już są na n-k i zaraz wrzucę na tajnym. - dopiero mam na to wolną chwilę.

reklama
Witam się po przerwie kochane!
Przepraszam, że nie dawałam znaku życia!:zawstydzona/y:
Przez te wszystkie przygotowania do ślubu zaniedbałam troszkę pracę i cały tydzień nadrabiałam zaległości.
Fotki częściowo już są na n-k i zaraz wrzucę na tajnym. - dopiero mam na to wolną chwilę.
Hej hej pewnie dni spędzane upojnie z mężem!!!Opowiadaj wszystko się udało????

Cześć dziewczyny mam do was pytanie. termin porodu mam na sierpień czuję straszne skórcze na wysokości pepka a czasem trochę niżej, czuje też jakby ktoś mi od środka tak jakby wciskał macice w środek. Wiecie może co to może oznaczać?? Pomóżcie bardzo sie boję a wizytę u lekarza mam dopiero w środę (27.05)=((

Cześć dziewczyny mam do was pytanie. termin porodu mam na sierpień czuję straszne skórcze na wysokości pepka a czasem trochę niżej, czuje też jakby ktoś mi od środka tak jakby wciskał macice w środek. Wiecie może co to może oznaczać?? Pomóżcie bardzo sie boję a wizytę u lekarza mam dopiero w środę (27.05)=((
Jeżeli sa bolesne to powinnaś jak najszybciej skontaktowac się z lekarzem!Poczytaj kilka postów wyżej co pisała Aneczka....

Dziewczyny ja jestem bardzo szczupła osoba przed ciazą wazyłam 47kg i mam 172wzrostu....
teraz w 28tyg ciazy waze 55kg...
tak lekarz bada mnie przy kazdej wizycie, tak jak pisałam tydzien temu na wizycie miałam szyjke dł. 4cm, a dzis na wizycie 3,5cm..... lekarz sugerował ze to temu ze mała obruciła sie z pozycji siedzacej bo cały czas wlasnie tak sobie siedziała na pozycje głowka na doł.....
no i miejmy nadzieje ze to temu sie skrociła ta szyjka :zawstydzona/y:
co do twardnien to ja mam ich jak kiedys liczyłam to nawet do 15-18razy dziennie podobno u normalnie przebiegajacej ciazy 6twardnien ciazy to normalka... ja mam jednak ich wiecej co tez powiedzial ze moze byc przez to ze jestem szczuplutka....
leki przepisał feneterol 3x1 tak na wszelki wypadek gdyz twierdzi ze lepiej dmuchac na zimne ..... a wg niego nie sa szkodliwe dla dzidzi.
miałam juz chyba z 4razy robione ktg i zawsze wszystko wporzadku...
aneczka nieczuje przy tych twardnieniach bólu zebym musiała sie tak jak piszesz skulic...
a co do tego ze te lek feneterol nie dziala bo dalej mam te twardnienia to bardziej wyglada na to ze to nie sa skorcze tylko naturalne stwardnienia brzusia... tak mi sie wydaje bo by cos na ktg przeciez pokazało ze sa skorcze, tak mysle....
oj aby jeszcze troche wytrwac zeby dzidiza była wieksza i mogła sie juz spokojnie urodzić......
dziekuje Wam za kazdą odpowiedz...

KiniaArus nie pomogę bo ja skórczy nie mam. Jeżeli cię to niepokoi zadzwoń do lekarza i zapytaj, albo po prostu pojedź do szpitala. Nikt cię nie skrzyczy a ty się uspokoisz:tak:

Hej hej pewnie dni spędzane upojnie z mężem!!!Opowiadaj wszystko się udało????

Też!
Udało się wszystko! W sukienkę ledwo wlazłam, a jak ją kupowałam to miałam sporo zapasu:szok::szok:!
Nie miałam najmniejszych nerwów przedślubnych! Żadnego zająknięcia przy przysiędze, aż sama byłam w szoku!
Jedyne co mnie poruszyło - to jak się podpisywaliśmy i pani urzędniczka powiedziała do mnie, że to ostatni podpis tym (znaczy starym) nazwiskiem! I zrobiło mi się strasznie smutno:-(. Tyle lat się człowiek przyzwyczaja - a ty mu obca baba coś własnego i bardzo osobistego odbiera w jednej chwili!:-(

waga twoja nie ma tu znaczenia ja jestem w 3 ciąży w każdej ważyłam inaczej i w każdej miałam skurcze a właściwie co kolejna tym szybciej bo w pierwszej dopiero w ok 26 tyg w drugiej ok 24 tyg a teraz już od 17 tyg i waga to raczej nie ma tu wpływu.

reklama
Też!
Udało się wszystko! W sukienkę ledwo wlazłam, a jak ją kupowałam to miałam sporo zapasu:szok::szok:!
Nie miałam najmniejszych nerwów przedślubnych! Żadnego zająknięcia przy przysiędze, aż sama byłam w szoku!
Jedyne co mnie poruszyło - to jak się podpisywaliśmy i pani urzędniczka powiedziała do mnie, że to ostatni podpis tym (znaczy starym) nazwiskiem! I zrobiło mi się strasznie smutno:-(. Tyle lat się człowiek przyzwyczaja - a ty mu obca baba coś własnego i bardzo osobistego odbiera w jednej chwili!:-(
Ale widziałam fotki i wyglądasz ślicznie i jaki ten kolor piękny sukienki!!!:tak:
Ale wiesz to chyba każda urzędniczka tak mówi bo mi tez tak powiedziala!!!!

Do góry