reklama
Gosia***
Fanka BB :)
Janbor dużo zdrowia dla córeczki!!! :-)
Natalia u nas to rodzice decydują kiedy chcą ochrzcić maleństwo chrzciny są co miesiąc a sami sobie wybieramy kiedy chrzcimy. W tygodniu przed sobotą w którą są chrzciny jest krótkie spotkanie na którym wpisuje się dzieci do księgi chrztu i ksiądz mówi jak to ma wyglądać :-) ale to pewnie co ksiądz to inne zwyczaje;-)
Magda jak po chrzcinach?? Dobrze że ja mam to za sobą...strasznie się stresowałam ale Wojtuś spisał się na medal
Natalia u nas to rodzice decydują kiedy chcą ochrzcić maleństwo chrzciny są co miesiąc a sami sobie wybieramy kiedy chrzcimy. W tygodniu przed sobotą w którą są chrzciny jest krótkie spotkanie na którym wpisuje się dzieci do księgi chrztu i ksiądz mówi jak to ma wyglądać :-) ale to pewnie co ksiądz to inne zwyczaje;-)
Magda jak po chrzcinach?? Dobrze że ja mam to za sobą...strasznie się stresowałam ale Wojtuś spisał się na medal
Chrzciny dopiero dzisiaj, a na chrzest czekaliśmy dwa tygodnie. U nas to my wybieraliśmy datę , a to dlatego , że w tej parafi w której chrzcimy Marysię jest bardzo mało chrztów, ślubów itd. Całe formalności załatwialiśmy tydzień wcześniej.
Ciasta popieczone, właśnie wyłączyłam ostatnie , jeszcze tylko jutro pieczenie schabów od rana. Sałatki do doprawienia. Ostatnie porządki i impreza.
Ciasta popieczone, właśnie wyłączyłam ostatnie , jeszcze tylko jutro pieczenie schabów od rana. Sałatki do doprawienia. Ostatnie porządki i impreza.
evelinakol
Sierpniowa mama'07 mama marianny i olivera
Wszystkiego najlepszego dla Marysi.
Ja Olivera bede chciała ochrzcić dopiero na Boże Narodzenie w Polsce.
Wczoraj zrobiłam mu dorosłe zdjęcie do paszportu, fajnie wyszedł jak zeskanuje to wam pokaże.
Ja Olivera bede chciała ochrzcić dopiero na Boże Narodzenie w Polsce.
Wczoraj zrobiłam mu dorosłe zdjęcie do paszportu, fajnie wyszedł jak zeskanuje to wam pokaże.
DZiękuję. Impreza rzeczywiście się udała, bo Marysia przespała całą ceremonię chrztu i obyło się bez ryków. Co do imprezy w domu , to było gorzej , całą imprezę wisiała na cycu, albo na rękach. To było chyba za dużo wrażeń jak na tak małego człowieka. Najlepsza jednak była u fotografa, po prostu super dziecko do zdjęc. Mocno spała a jak przyszło co do czego to pięknie pozowała patrząc ciekawie kto tak światłem mruga po oczach. Gorzej było z Weroniką , bała się ciemni fotograficznej i trzeba było dac jej pół godziny na oswojenie się z panią fotograf, a póżniej już nawet jej się podobało, tylko ta biedna pani cała spocona była od wywoływania uśmiechu u Weroniki.
Co mnie jednak najbardziej z tego cieszy to , to , że już jest po imprezie i że wszystko posprzątane.
Co mnie jednak najbardziej z tego cieszy to , to , że już jest po imprezie i że wszystko posprzątane.
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Fajnie dziewczyny że macie już za sobą imprezki. My nie możemy sie na termin zdecydować. U nas w kościele wchodzą w grę środkowe niedziele w miesiącu. My nawet nie wiemy kogo za chrzestnego wziąć , bo chrzestną to wytypowaliśmy ;-)
Podziel się: