reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

dziewczyny napiszcie jak wy odczuwałyści skurcze czy to ma być bolesne??? czy tylko brzuszek sie napinał co chwila bo ja już nie wiem!! czy po prostu każda to przechodzi inaczej

reklama
Aniulka te właściwe skurcze są bolesne jak cholera, nie da się tego nie zauważyć, a tylko takie niestety dają efekt w postaci rozwierania szyjki a potem porodu.

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki!!

Hej dziewczyny :-)

Tu znowu siostra Elis :-). O 12 w nocy Elis zaczęły się skurcze ... :tak:
więc pojechała do szpitala .. ;) O 1 w nocy była już w szpitalu ...;)
Okazało się że w ciągu godziny zrobiło się jej rozwarcie na 4 cm !:szok:
Przy 8 cm. rozwarcie się jej zatrzymało i nie chciało dalej postępować ;)
No ale jakoś to było :-)
Elis trafiła na porodówką przekłuli jej pęcherz płodowy
i zaczęły sie skurcze parte ... :-)
Gdy głowka już wyszła dzidziuś się zaciął rozłożył łokcie i nie chciał dalej isć...
Ale położna pomogla i wszystko skończyło się dobrze .. ;):-)
Kacperek urodził się zdrowy o godz.6:30 rano
i waży 3,800 kg. a mierzy 54 cm. ;)
Narazie nie chce jeść ;)

Oto jego zdjęcie :
http://pici.se/pictures/reWbykUXb.jpg

http://pici.se/pictures/glYVxFLqh.jpg

PS:Elis czuje sie dobrze ma założone 4 szwy i jest bardzo zmęczona ... :-)

Gratulacje dla Elis !!!:-D

Jeśli chodzi o skurcze porodowe to są zdecydowanie bardziej bolesne od przepowiadających:szok::tak:powinny być regularne ale sama już niewiem bo u mnie do samego końca regularne nie były:no:

GRATULACJE DLA WAS ELIS!!!

a ja mam wieści od Kasi:po ktg zostawili mnie w szpitalu na obserwacji. mam nadzieje że szybko urodze i stąd wyjde ale ciągle skurczy nie czuje. pozdrowienia dla dziewczyn z bb.

Kasiu trzymam kciuki i łatwego porodu życzę juz niedługo bedziesz tulić swoje maleństwo ale fajnie !!!

dzieki dziewczyny za odpowiedz w sprawie skurczy bo jeżeli to ma boleć to mam nadzieje że nie przegapię bo na razie to tylko czuję tak jakby mnie kolka pod mostkiem łapała i brzuszek co chwila twardy

reklama
Do góry