reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Hehe ja to jakis jasnowidz jestem pamietacie jak mowiłam że ja to chyba pierwsza z Was będe hehe. Zdjecia beda naewno jak tylko Jacek wroci po cos do domu to przesle juz ma to zakodowane. Wiesci cioteczkom tez przekaze takie z meskej reki pewnie smieszne beda.
aaaneta23 co do badań krwi i moczu to ja sie nie wypowiem bo tu wszystko inaczej np mocz miałam za każdym razem badany a krew tylko 4 razy w ciązy noi teraz od kiedy mi wody odeszły to co dzień.
Ojj juz sie nie moge doczekać jutra!!!!!!

reklama
Hej dziewczynki
Na wstępie witam nowe sierpniowe mamusie :tak:
Madeline jak ja ci zazdroszcze jutrzejszego dnia :tak: w końcu bedziesz miała w ramionach swoje maleństwo :tak:

Myszko nie rozumiem dlaczego twój gin może mieć pretensje do twojego wyboru szpitala? przecież to nie czasy ze jest rejonizacja! :szok: masz prawo rodzić gdzie ci sie podoba :tak:

Janborku dziękuje za ćwiczenia :-) przydadzą sie :tak:

Naur ja jeszcze do szpitala biore takie nawilżone chusteczki do twarzy dla siebie :tak: zwłaszcza jeśli będą upały to sie przydadzą :tak:

Aaaneta ja badania moczu robie na każdą wizyte czyli co miesiac, a badnia krwi co drugą wizyte czyli co 2 m-ce :tak: ale ja mam rewelacyjne wyniki krwi dlatego nie musze robić za każdym razem :tak: Jednak każdy lekarz zaleca inaczej :tak:

A mnie dzisiaj bardzo bolał brzuch :-( napinał sie i robił sie taki bardoz twardy :szok: położyłam sie, pospałam z godzinke i od razu lepiej sie poczułam:tak: już nigdzie dzisiaj nie wychodze bo na dworze jak w piekarniku :szok::wściekła/y:

jejkuniu Madeline powodzenia kochana!!!!!az normalnie mi ciarki przeszły:-)a jak czujesz sie psychicznie ze to juz jutro????ja to bym chyba całą noc nie spała z wrazenia:-pkurcze juz od jutra woje dni beda wyglądać inaczej:-)ale faktycznie wykrkałas sobie ze pierwsza urodzisz.....nooo chyba ze jeszcze któras zdazy Cie wyprzedzic:-D ja sobie chyba tez wykrakalam i niestety bede chyba ostatnia widziec moją małą:-(

Witam gorąco nowe dziewczyny Aneta i myszka piszcie jak najwiecej...fajnie ze nasza sierpniowa rodzinka wciąż sie powiększa:-)

ja niedawno wróciłam od gina,z małą wszystko w porzadku,głowka juz na dole,wazy 1840g wiec nie bedzie nalezec do tych najgrubszych,z czego sie bardzo ciesze...no i lekarz stwierdzil ze raczej szybciej nie urodze,z jednej strony dobrze,niech mała sie rozwija.no i nic pozostało mi tylko czekac i poki co cieszyc sie waszym szczęciem:-)

Madeline,nie mogę uwierzyć,ze juz sie szykuje,super,ze już za pare godzinek bedziesz miec małego przy sobie,trzymaj sie!!!

Madeline POWODZENIA :tak: Twoje szczęście jest już coraz bliżej:-D:-)

Myszka witaj:tak:miło że do nas dołączyłaś:-D

Dziewczyny ja mam jutro lekarza i znów się stresuję co mi powie:szok:do tego te upały...:eek::szok:jestem WYKOŃCZONA:-(jak wy dajecie radę w takiej pogodzie??? Niewiem jak jutro dojadę do gin. w tej pogodzie:no::eek:
Sama niewiem czy dzidziusiowi nie byłoby lepiej już na zawnątrz...:-(bo ja mam naprawdę dość:eek:

Gosia dzidziusiowi to raczej na pewno jest lepiej u mamusi niz na zewnątrz w dofatku na takie upały;-):tak:
Ja sobie z tym goracem radze tak, że w domu mam pozamykane wszystkie okna i pozasłaniane zasłonami, zeby ten skwar nie dochodził, otwieram okna tylko na noc i nad ranem zamykam i powiem Wam, ze da sie jakos wytrzymac, chociaz jak jest ciezko to wskakuje do wanny z ledwo ciepła woda i sie zchładzam:-);-):-D

Rabbit dobry pomysł z tymi husteczkami do twarzy, chyba tez sie zaopatrze.

Moja dzidzia tez szaleje a brzuszek twardnieje tak co poł godzinki ale według mojej gin to juz tak po prostu będzie i latam co chwile do ubikacji ale moze to od tergo, że tak duzo pije???:confused2: a co do badań to jak do tej pory miałam 5 razy robione i teraz mam zrobic szósty i ostatni raz.

Ja też ciągle biegam do ubikacji :tak: może dlatego że jem zimne arbuzy ;-)
Mąż przyniósł mi przed chwilką miske z zimną woda żebym sobie pisała na forum i przy okazji moczyła nogi w wodzie bo mam bardzo spuchnięte :-( kochany ten mój mąż :tak: do tego przyniósł ciasteczka i herbatke :tak: ja to mam dobrze :-D

Janborku a te chusteczki nawilżajace do twarzy przy takim upale to jak dla mnie sa niezbędne :-) super nawilżają i odświeżają skóre! dlatego ja sobie kupiłam paczuszke i zabieram do szpitala :-)

A dzisiaj wypróbowałam na sobie nawilżajace chusteczki dla mojego bobasa Nivea Soft :-) on będzie miał do pupy a ja przetarłam nimi twarz :-) jestem zaskoczona, że tak ślicznie delikatnie pachną, są naprawde super nawilżone i skóra po nich jest taka mięciutka :-)

Rabbit no kochany ten Twój mężuś:-);-), chociaz ja tez na swojego nie moge narzakac bo tez mi miske z zimna woda przynosi na opuchniete nogi iw ogole mi dogadza cały czas;-):tak:
mam nadzieje, że to sie bardzo nie zmieni po porodzie;-)

A jesli mozna to jakie te chusteczki kupiłas do twarzy znaczy ajkiej firmy??? a moze wystarcza te naszych mluszkow????

reklama
Janbor myśle, ze te naszych maluszków też wystarczą ;-) ale bedie mi troche głupio w szpitalu podbierac małemu chusteczki hihihi :-) ja kupiłam najzwyklejsze firmowane przez rossmana :-) ale sa różne cleanic, nivea itd :tak: ja kupiłam firmy rossman 25sztuk za 3,50zł :tak: akurat była promocja :tak: są fajnie nawilżone, nie mam po nich uczulenia więc jestem zadowolona :tak: z tymi chusteczkami do twarzy to kumpela mi podpowiedziała, która rodziła w zeszłym roku w lipcu i dosłownie umierała z gorąca! także warto korzystać z rad doświadczonych mamuś :tak:

A czytałam u czerwcówek, że chusteczki pampersa dla bobasów mają dziwny zapach! już ktoś mi o tym wcześniej mówił wiec zakupiłam nivea tak jak wszystkie kosmetyki z tej firmy :tak: takze pieluchy pampers a kosmetyki i chusteczki do pupy nivea :tak:

Do góry