reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Hehe ja to jakis jasnowidz jestem pamietacie jak mowiłam że ja to chyba pierwsza z Was będe hehe. Zdjecia beda naewno jak tylko Jacek wroci po cos do domu to przesle juz ma to zakodowane. Wiesci cioteczkom tez przekaze takie z meskej reki pewnie smieszne beda.
aaaneta23 co do badań krwi i moczu to ja sie nie wypowiem bo tu wszystko inaczej np mocz miałam za każdym razem badany a krew tylko 4 razy w ciązy noi teraz od kiedy mi wody odeszły to co dzień.
Ojj juz sie nie moge doczekać jutra!!!!!!

reklama
Hej dziewczynki
Na wstępie witam nowe sierpniowe mamusie :tak:
Madeline jak ja ci zazdroszcze jutrzejszego dnia :tak: w końcu bedziesz miała w ramionach swoje maleństwo :tak:

Myszko nie rozumiem dlaczego twój gin może mieć pretensje do twojego wyboru szpitala? przecież to nie czasy ze jest rejonizacja! :szok: masz prawo rodzić gdzie ci sie podoba :tak:

Janborku dziękuje za ćwiczenia :-) przydadzą sie :tak:

Naur ja jeszcze do szpitala biore takie nawilżone chusteczki do twarzy dla siebie :tak: zwłaszcza jeśli będą upały to sie przydadzą :tak:

Aaaneta ja badania moczu robie na każdą wizyte czyli co miesiac, a badnia krwi co drugą wizyte czyli co 2 m-ce :tak: ale ja mam rewelacyjne wyniki krwi dlatego nie musze robić za każdym razem :tak: Jednak każdy lekarz zaleca inaczej :tak:

A mnie dzisiaj bardzo bolał brzuch :-( napinał sie i robił sie taki bardoz twardy :szok: położyłam sie, pospałam z godzinke i od razu lepiej sie poczułam:tak: już nigdzie dzisiaj nie wychodze bo na dworze jak w piekarniku :szok::wściekła/y:

jejkuniu Madeline powodzenia kochana!!!!!az normalnie mi ciarki przeszły:-)a jak czujesz sie psychicznie ze to juz jutro????ja to bym chyba całą noc nie spała z wrazenia:-pkurcze juz od jutra woje dni beda wyglądać inaczej:-)ale faktycznie wykrkałas sobie ze pierwsza urodzisz.....nooo chyba ze jeszcze któras zdazy Cie wyprzedzic:-D ja sobie chyba tez wykrakalam i niestety bede chyba ostatnia widziec moją małą:-(

Witam gorąco nowe dziewczyny Aneta i myszka piszcie jak najwiecej...fajnie ze nasza sierpniowa rodzinka wciąż sie powiększa:-)

ja niedawno wróciłam od gina,z małą wszystko w porzadku,głowka juz na dole,wazy 1840g wiec nie bedzie nalezec do tych najgrubszych,z czego sie bardzo ciesze...no i lekarz stwierdzil ze raczej szybciej nie urodze,z jednej strony dobrze,niech mała sie rozwija.no i nic pozostało mi tylko czekac i poki co cieszyc sie waszym szczęciem:-)

Madeline,nie mogę uwierzyć,ze juz sie szykuje,super,ze już za pare godzinek bedziesz miec małego przy sobie,trzymaj sie!!!

Madeline POWODZENIA :tak: Twoje szczęście jest już coraz bliżej:-D:-)

Myszka witaj:tak:miło że do nas dołączyłaś:-D

Dziewczyny ja mam jutro lekarza i znów się stresuję co mi powie:szok:do tego te upały...:eek::szok:jestem WYKOŃCZONA:-(jak wy dajecie radę w takiej pogodzie??? Niewiem jak jutro dojadę do gin. w tej pogodzie:no::eek:
Sama niewiem czy dzidziusiowi nie byłoby lepiej już na zawnątrz...:-(bo ja mam naprawdę dość:eek:

Gosia dzidziusiowi to raczej na pewno jest lepiej u mamusi niz na zewnątrz w dofatku na takie upały;-):tak:
Ja sobie z tym goracem radze tak, że w domu mam pozamykane wszystkie okna i pozasłaniane zasłonami, zeby ten skwar nie dochodził, otwieram okna tylko na noc i nad ranem zamykam i powiem Wam, ze da sie jakos wytrzymac, chociaz jak jest ciezko to wskakuje do wanny z ledwo ciepła woda i sie zchładzam:-);-):-D

Rabbit dobry pomysł z tymi husteczkami do twarzy, chyba tez sie zaopatrze.

Moja dzidzia tez szaleje a brzuszek twardnieje tak co poł godzinki ale według mojej gin to juz tak po prostu będzie i latam co chwile do ubikacji ale moze to od tergo, że tak duzo pije???:confused2: a co do badań to jak do tej pory miałam 5 razy robione i teraz mam zrobic szósty i ostatni raz.

Ja też ciągle biegam do ubikacji :tak: może dlatego że jem zimne arbuzy ;-)
Mąż przyniósł mi przed chwilką miske z zimną woda żebym sobie pisała na forum i przy okazji moczyła nogi w wodzie bo mam bardzo spuchnięte :-( kochany ten mój mąż :tak: do tego przyniósł ciasteczka i herbatke :tak: ja to mam dobrze :-D

Janborku a te chusteczki nawilżajace do twarzy przy takim upale to jak dla mnie sa niezbędne :-) super nawilżają i odświeżają skóre! dlatego ja sobie kupiłam paczuszke i zabieram do szpitala :-)

A dzisiaj wypróbowałam na sobie nawilżajace chusteczki dla mojego bobasa Nivea Soft :-) on będzie miał do pupy a ja przetarłam nimi twarz :-) jestem zaskoczona, że tak ślicznie delikatnie pachną, są naprawde super nawilżone i skóra po nich jest taka mięciutka :-)

Rabbit no kochany ten Twój mężuś:-);-), chociaz ja tez na swojego nie moge narzakac bo tez mi miske z zimna woda przynosi na opuchniete nogi iw ogole mi dogadza cały czas;-):tak:
mam nadzieje, że to sie bardzo nie zmieni po porodzie;-)

A jesli mozna to jakie te chusteczki kupiłas do twarzy znaczy ajkiej firmy??? a moze wystarcza te naszych mluszkow????

reklama
Janbor myśle, ze te naszych maluszków też wystarczą ;-) ale bedie mi troche głupio w szpitalu podbierac małemu chusteczki hihihi :-) ja kupiłam najzwyklejsze firmowane przez rossmana :-) ale sa różne cleanic, nivea itd :tak: ja kupiłam firmy rossman 25sztuk za 3,50zł :tak: akurat była promocja :tak: są fajnie nawilżone, nie mam po nich uczulenia więc jestem zadowolona :tak: z tymi chusteczkami do twarzy to kumpela mi podpowiedziała, która rodziła w zeszłym roku w lipcu i dosłownie umierała z gorąca! także warto korzystać z rad doświadczonych mamuś :tak:

A czytałam u czerwcówek, że chusteczki pampersa dla bobasów mają dziwny zapach! już ktoś mi o tym wcześniej mówił wiec zakupiłam nivea tak jak wszystkie kosmetyki z tej firmy :tak: takze pieluchy pampers a kosmetyki i chusteczki do pupy nivea :tak:

Do góry