reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Cześć mamusie!
to znowy my:-D wp:-Dadlismy pomarudzic i zobaczyc co u Was. U mnie dzis ciezko tak jak mogłam robic wszystko tak mi dupka dzis siadła i koniec, po schodach ciezko strasznie mi duszno, w nocy niemoge spac ale juz niemarudze, wózek kupiony torba spakowana!!!!!
witam nowa mamusie na kiedy masz termni?
mnie lekarz bada na kazdej wizycie płacie zawsze 80zł z usg lub bez i jeszcze jedno ja mam dopiero wizyte na 1sierpnia :rofl:
KasiuW mnie jak bolało gardło i byłam przeziebiona to piłam herbatke z miodem i cytrynka, mleko z miodem, syrop z cebuli i tantum verde w spreyu na gardło.
Sylwia jeśli dobrze wyczytała jedziesz do szpitala trzymam kciuki za Ciebie i Majeczke,
dobrej nocy dla Was do juterka!:-D

reklama
hejka dziewczynki widze że znów się rozpisałyscie na maxa ja samaw domku siedze tylko malenstwo w brzuszku i chyba zaraz ide spac zmeczona jestem i w ogóle tak dziwnie się czuje.

Co do badań nie miałam żadnych na fotelu u gina tutaj tego nie robia chyba że na USG cos wyjdzie nie tak lub położna cos zauważy. Ja mam wizyty co 2 tygodnie a wczesniej miałam co 3 i dwie co miesiąc.
Ola no ładnie takie ceny:szok::szok::szok:Szooooook ale naprawde z tego co pisałas to cud malina w tym szpitalu( o ile można pobyt w szpitalu tak nazwać)
Syska ja pochodze z Tychów i jak byłam w ciaży w Polsce to te sumy byly dokłądnie takie same ja nie wiem co my mamy takich drogich tych lekarzy:szok: A i tak dla mnie to wszyscy są ....warci... Narawdę rzadko kiedy trafisz na fajnego doktora u nas. A i własnie czasem Ci państwowi lepiej sie nami potrafia zająć niż Ci prywatnie.Taka prawda
Witam nową sierpnióweczkę.:-D
Do jutra kochane pogłaszczcie brzuszki ode mnie :):):)

Dziewczyny ja w pierwszej ciąży też chodziłam do lekarza państwowo :tak:ale teraz niema już tej lekarki do której chodziłam a całej reszcie jakoś nie ufam:no:poszłam więc prywatnie ale widzę że w porównaniu z wami to jeszcze tak dużo nie płacę:no::-)poza tym leczyłam się u tej gin. jak nie mogłam zajść w ciążę:tak:dlatego wolałam już zostać u niej:tak::-D

Dobrej nocy

Witam. Kurcze nie chcę do szpitala!!!!!!!!!!!!!!!!:sick:.
U mnie wizyta u ginek. kosztuje 100zł ( z usg). Raz nie było usg, ale była cytologia ( 120zł). Ginekologicznie ok , więc raz w miesiącu.
Tak sobie myślę: z jednej strony chciałabym szybciutko wrócić, ale z drugiej.........w sumie zostało 6 tyg do terminu. Z powodzeniem rodzić mogę za 4 tyg. Uniknęłabym pakowania ponownego i stresu, że w domu poród się zacznie. Ale mam problemy z mową ( tylko rodzina rozumie wszystko co mówię, z obcymi jest gorzej) , no i to 150 km od domu ( nikt nie będzie mnie odwiedzał codziennie) - dlatego mam dodatkowego stresa.. Ale pocieszam się tym, że są kobiety , które leżą 8 mcy( ja na pewno bym nie wylezała).
Ubranka poprane, poprasowane- nie wiem sama, może wróce już z Majką:-)
Mam tel do Mrozik- będę informowac.
PaPaPa
Jeszcze lecę ogornąć domek. Trzymajcie się;-)

Sylwia powodzenia i trzymaj sie w tym szpitalu! :tak: przynajmniej będziesz pod dobrą opieką i nie bedziesz musiała sie już stresować czy dojedziesz na czas do szpitala gdyby sie zaczął poród :tak:
Trzymam kciuki za ciebie i Majkę :tak::-):tak::-)

a wiec pokolei.nie bylo mnie dwa dni bo maz w domu to do kompa trudno sie dobic,a po drugie mnie wzielo na przemeblowywanie,a po trzecie to w sobote spedzialm 5 godzin w szpitalu na kursie bo oczywiscie nie mialam wczesniej czasu uczeszczac na normalny kurs i teraz robilam przyspieszony-masakra...a wy to rozpisalyscie sie tak ze od 6 siedze i czytam(no z mala przerwa na sniadanie)
sylwia powodzenia.trzymam kciuki za was
naur ciesze sie ze wszystko oki
madeline moj maz byl w ostatnim tygodniu czerwca caly tydzien na szkoleniu i tez musialam siedziec sama(no w sumie z tesciowa ale to tak jak sama)i tez nic nie moglam na to poradzic jedyne co to sobie ponadawalam na glupie Bundesheer(czyli tutejsza armie)przeciez nie mogalm zadzwonic do komendanta czy kogos tam i powiedziec ze chce miec chlopa w domu,bo w kazdej chwili moge urodzic...a nie zeby on jezdzil tydzien czolgiem tam i z powrotem bo ktos sobie wymyslil szkolenia
janbor25 ja ile razy przyjezdzalam do moich rodzicow to wciaz mowili ze juz jestem okropnie gruba i chyba zaraz bede rodzic (ale to chyba z powodu ze to bedzie ich pierwszy wnuk no i chyba im tak jakos dziwnie ze ich mala dziewczynka juz bedzie mama :-D),natomiast moi znajomi twierdza ze rosnie mi tylko brzuszek.wiec nic sie nie przejmuj,najwazniejsze zdrowie twoje i malenstwa.moja znajoma przytyla w ciazy 26 kg i pod koniec to juz nie mogla chodzic a teraz taka szczupla jaka ja nigdy nie bylam i nie bede,to indywidualna sprawa
Antylopka gratuluje corci.a ja juz sie martwilam ze moj maly jest za duzy bo jak bylam w 31tyg to moj mial 1928 i lekarz twierdzil ze juz jest troszke za duzy,a po dwoch tygodniach na kontroli w szpitalu(ja tu mam swojego lekarza i rowniez kontrole w szpitalu gdzie bede rodzic)pani doktor sprawdzala wyniki z cukru czy nie mam cukrzycy bo maly mial 2600,ale na szczescie w tamtan poniedzialek maly mial niecale 3000wiec juz wszystko oki-no zobaczymy jeszcze dzis na kontroli w szpitalu.album fajny rzecz my z mezem kupilismy juz dwa jak tylko dowiedzielismy sie ze jestem w ciazy,bo jemu podobal sie onny a mnie inny-to dla maluszka no i jeszcze dla mnie oddzielny tak jakby pamietnik z ciazy ze zdjeciami dzieciaczkow wykonanymi przez Anne Geddes:-)
ola_lux to u was bardzo drogo!!!!!!gdzie to jest?????ja place 100euro za kazda wizyte ale poznie kasa chorach zwarac mi jakies 70-80% ale to tylko z tago powodu ze chodze do tzw lekarza wyboru,bo jakbym chodzila do normlanego to nic nie musze placic.za porod z tego co mi wiadomo przynajmniej do tej pory nie musze nic placic gdzie moge rodzic w wodzie,razem z mezem i w razie potrzeby dostane znieczulenie.nawet mialam juz spotkaie z anestezjologiem ktore w sumie bylo nawet obowiazkowe i moge uczeszczac na gimnastyke w ciazy,kurs ,gimnastyke po porodzie,akupunkture przed porodem i wiele innych rzeczy...
syska241 jaworzno?????fajnie ja tam spedzialam polowe maja i troche weekendow bo srudiuje w katowicach i jak mialam egzaminy to jak przyjezdzalam do polski to latwiej bylo mi sie zatrzymac w jaworznie...fajna policje macie:-) pan policjant chcial mi dac mandat bo zapomnialam wlaczyc swiatej ale pani policjantka powiedziala ze go myszy zjedza jak da mi ten mandat i sie zlitowal:-D :tak:
Eliza witam nowa mame.ale z tymi badaniami to dziwne ja to mam za kazdym razem i usg tez tak ze sie smieje ze niedlugo to bede musiala ekstra album kupic na same zdjecia z usg.
oki ja juz kancze bo sie chyba za bardzo rozpisalam......

Hejka!
Witaj Eliza - fajnie że nas tu coraz więcej:-D, koniecznie upomnij się o badanie ginekologiczne, nawet jak chodzisz do lekarza państwowo!
Co do ginekologa to ja chodzę państwowo - mam przemiłą panią doktor w przychodni, wizyty co 2 tygodnie i jestem za każdym razem badana:-), jak szłam tam pierwszy raz to powiedzieli mi że nie mogą odmówić ciężarnej wizyty:tak:, mają tam usg, ale że zaoszczędziłam na prywatnych wizytach chodzę tam gdzie mają lepszy sprzęt prywatnie.

Ola - ale u Ciebie drogi ten poród:szok:, no ale co zrobić pewnie nie masz wyjścia...

Laski mam pytanko: jaki rozmiar stanika do karmienia kupić? Gdzieś mi się o uszy obiło że tylko jeden rozmiar miseczki większy? Napiszcie jak Wy zrobiłyście bo wybieram się w poszukiwanie tych wynalazków. Aha i może ktoś doświadczony doradzi jakąś konkretną firnę? (Sorki że nie na wątku zakupowym;-))

Sylwia - trzymam kciuki żeby wszystko sie dobrze ułożyło i czekam na wiadomości.
Witam Elizę. Co za dziwny lekarz że tak rzadko bada ciężarną? :wściekła/y:. Badań krwi, moczu też ci nie robili? :szok:
Claudi - to wy też fajnie macie z porodem. Wszystkie dogodności za darmo, naprawdę super.
Ola - faktycznie nieźle was skubią z kasiorki. Pisałaś kiedyś że w Luksemburgu bardzo mało dzieci sie rodzi, to chyba powinni troszkę odpuścić z cenami, no chyba że dla "tubylców" to ta kasa nie jest wygórowana, no sama nie wiem.
Ja też chodze państwowo, ale do mamy mojej koleżanki. Ale jakbym jej nie miała to też bym chodziła państwowo, do lekarza u którego rodziła moja kuzynka. To naprawdę spora oszczędność , tym bardziej że ja wcześniej ponad 3 lata chodziłam prywatnie, leczyłam się i lekką ręką wydałam wtedy z 10 tys, więcej ich dofinansowywać nie chcę :no::-D.

li_monka dobre pytanie o ten stanik,ja tez mam zamiar sie dzis w koncu wybrac,bo marzy mi sie zeby maly juz przyszedl na swiat a tu??????o pakowaniu mysle juz od miesiaca a zabrac sie nie moge,a z zamiarem kupna stanika nosze sie juz od bardzo dawna i jakos sie nie moge wybrac...:tak:

reklama
Do góry