reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No to troche mnie uspokoiłyscie:-D zobaczymy co jeszcze powie gin bo ostatni raz badal mnie w 15 tyg a tak tylko usg od czasu do czasu, tetno i wysokosc dna ...
musze sie upomniec bo niby z kad ma wiedziec czy mi sie szyjka nie skraca czy cos:wściekła/y:

Cos wiecej o sobie:-) :
Mam na imie Eliza mam 18 lat ....
jestem zareczona ,
nie wiem czy bedziemy mieli dziewczynke czy chlopaka:blink:
chcemy niespodzianke, osobiscie wolalabym dziewczynke:-D Zuzie
ale jak chlopak to Patryk. Te imiona wybrał tatus:-)
rodze w Bytomiu w normalnym szpitalu ...
nie wiem co jeszcze napisac;-)

reklama
Elis ostatni raz byłaś badania w 15 tygodniu ciąży? :szok::confused::szok::oo2: jestem w szoku :szok: ja jestem badana na fotelu przy każdej wizycie i myślałam że jest to standard! :tak: musisz koniecznie poprosić lekarza o takie badanie! oprócz badania ginekologicznego mam też robione usg przy każdej wizycie! :tak:
Czy ty chodzisz państwowo do lekarza?:confused:

ola no nieźle za ten poród sobie cenią :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
kasia masz rację lepiej do lekarza bo z kaszlem to nigdy nie wiadomo:no:

raabit ja płacę za wizytę 50zł a jeśli mam usg to dodatkowo 20zł za usg ale jak mam dodatkową kontrolę szyjki (miałam 2 razy) to gin. każe mi przyjść na oddział jak ma dyżur i wtedy nie płacę:no::-)narazie wizyty co 3 tyg. a potem to niewiem

elis ostatnie badanie w 15 tyg.???:szok::szok::szok::szok::szok:ja myślałam że to podstawa!!!:eek:ja ląduję na fotelu na każdej wizycie:tak:usg narazie miałam 4 ale z tym badaniem to mnie zszokowałaś lekko:szok:

A mnie znów zaczyna boleć brzuch tak jak wczoraj:wściekła/y:już wudzę tę noc:szok:i maluch coś się nie rusza...:szok:mam nadzieje że zacznie kopać jak się położę:szok:

Jejku,dziewczyny,bardzo mało płacicie za wizytę.Ja płace 70zł jesli jest bez usg,a jeśli z usg to 120zł!!:szok:.U nas takie są kwoty niestety.
Na szczęście usg gin robi mi raz w miesiącu,ale te stawki już mnie denerwują,wolałabym te pieniążki wydać na dzieciaczka.Teraz idę na wizytę w czwartek,a potem po dwóch tygodniach mam poród.
Chcialam chodzic państwowo,ale termin wyznaczono mi po dwóch miesiącach,wiec dla dobra małej podziękowałam.

Badanie ginekologiczne mam zawsze,przy każdej wizycie,nie wyobrażam sobie inaczej.Trzeba przecież sprawdzic szyjke itd.Dla mnie to podstawa,choć slyszalam,ze w innych krajach takiego badania raczej sie nie praktykuje,gdyż może dojść do zakażenia,nie wiem.

Sysyka a gdzie ty mieszkasz że aż tyle płacisz?:szok:
dla mnie badanie ginekologiczne to również podstawa! a państwowo jak sie dowiedziałam trzeba czekać 3 m-ce to stwierdziłam, że zdrowie malucha i moje jest najważniejsze więc chodze państwowo :tak: trudno trzeba płacić ale czego sie nie robi dla dobra upragnionego dziecka :tak:

wiecie co mnie tez lekarz w ogole nie badal na fotelu,ale kuzynka mi mowila ze jej tez nie badal jak byla w ciazy,wiec nie wiem...

a co do gardla to juz normalnie az mi sie rycec chce z bólu,tak strasznie mnie boli,jeszcze nigdy mni etak gardlo nie bolało,zrobiłam sobie szałwie i czekam az bedzie letnia to moze płukanka mi troszke ulzy,a jutro rano prosto do lekarza ide,bo nie wytrzymam z tego bólu:-(
boje sie tylko zebym zadnych antybiotykow nie dostala:sorry:

Mieszkam w Jaworznie,niedaleko Katowic,sprawdzałam stawki u lekarza u nas,w Katowicach i w Sosnowcu,wszędzie podobnie.Moze trafiłam do niewłaściwych ginekologów,nie wiem.Szczerze przyznam,ze już mam dość wydawania tylu pieniędzy,dlatego cieszę się,ze to juz (mam nadzieje!!!) ostatni raz.

Witam z wieczora dziewczynki!! :-)
A ja własnie całkiem sama pomalowałam i to nieźle pazurki u nóg, chyba sie rozciągnęłam nieźle, bo nie miałam problemu z tym.:szok::-D
Poza tym czuje się dobrze, żadnych nowych niepokojących objawów nie ma, chociaż mam się na baczności.
Ubranka poprałam, dokupiłam resztę rzeczy, jak upiorę wszystko do końca to się spakuję. :tak:

Witam Elizę!! :happy: To faktycznie troche dziwne że nie badał Cie lekarz tak długo, bo przecież trzeba sprawdzać czy jest infekcja, rozwarcie, szyjka jak sie miewa.. Mnie bada na każdej wizycie i jestem spokojniejsza, bo przeciez sama tam nie zajrzę :-D
Musisz sie chyba upomnieć, albo chociaż zapytać?? Kasia ty też?

Kasia zapomniałabym...na choróbsko to do płukania gardła też szałwia, można psikać Tantum Verde, na kaszel są syropy chomeopatyczne i inne takie które można, ale teraz nie pamiętam nazw, no i domowe sposoby: syrop z cebuli, herbata z lipy, maliny, cytryna, miód, mleko z czosnkiem i miodem..fuj!
Mam nadzieję, że szybko się wykurujesz!!

Sylwia Julka skądże znowu w inkubatorze!! Przecież donoszona, co prawda szybko sie wykluła ale zdrowa jak rybka 10/10 :-):tak::happy2:
To Ty jutro do szpitala? Trzymaj się i mam nadzieję że jakoś Ci tych wód nie przybędzie.

Ola dziwny system opieki faktycznie :nerd: ale jak orzeczytałam o tym menu do szpitala i spotkaniu z anestezjologiem i innymi to i tak zazdroszczę!

Ja do lekarza chodzę państwowo, bo spróbowałam i babka fajna, badania wszystki robi, pogadać można, zapytać więc tym razem oszczędziłam kupę kasy. :happy:

reklama
Kasia,a moze sprobuj domowych sposobow,cyrop z cebuli albo np z czosnku.Pamietam,ze na początku ciąży dopadło mnie jakieś choróbsko,piłam syrop z czosnku i cytryny,straszne świństwo,ale na szczęście pomogło...Herbata z dużą ilościa cytryny też jest wskazana. No i chyba powinnaś sie wyleżeć.

Do góry