reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

raabit ja chodze panstwowo bo wszystko jest w pozadku :tak:wizyty mam od popczatku co 2 tyg

A ostatnie usg mialam 2 miesiace temu i chce zeby mi znowu zrobil .
Ja zaczelam chodzic do niego regularnie od 3 mies. wczesniej bylam tylko dowiedziec sie czy wszystko jest ok ale u innego. No i od 4 do 6 robil mi usg co 2 tyg nawet:tak:
a teraz to sie tylko pyta jak sie czuje . Odpowiedz "dobrze" mu wystarcza :no:
pyta czy mam zylaki ,obrzeki i kaze przyjsc za 2 tyg jak sie nic nie dzieje....
natalka mam termin na 26:-):-):-)
KasiaW syrop z cebuli zawsze mi pomaga:tak:
Sylwia trzymam kcioki:tak:
Mrozik morfologie mam co miesiac a mocz mialam 2 razy Musi mi robic badanie krwi bo mam anemie i lykam spore ilosci zelaza

Co do stanika to mam juz jeden ale strasznie mnie w nim szwy drapia wiec zrezygnowalam i na razie zostane przy zwyklych stanikach. Nie wiem jeszcze jaki mi bedzie dobry po porodzie bo od poczatku ciazy numeracja z B przeskoczyla mi na D:no:

reklama
Ja co do stanika to słyszałam że 2 rozmiary większy niż teraz, tylko ciekawe gdzie ja taki kupię :confused2:. Już teraz nie mogę nic na siebie dobrać, a nosze i tak miękkie, żadne fiszbinki i usztywnienia nie wchodzą w grę , bo mi sie strasznie wrażliwe cyce zrobiły i od razu mi sie krwiaczki robią, nawet jak jakiś szew jest grubszy.
W planach mam zakupy w czwartek, ale za dużo nie mogę chodzić ani stać, więc pewnie do jednej hurtowni zajrzę i dokupię resztę potrzebnych rzeczy (jeden kocyk, przewijak chyba i śpiworek, a no i czapeczek nie mam jeszcze).
wybór wózka odkładam na następną okazję
Podzielę sie informacją jaką mi ostatnio przekazała gin (napisze bo ja o tym nie wiedziałam) "dzieci i osoby starsze nie powinny pić herbatki miętowej (mięty parzonej) bo powoduje zwapnienie kości" - a ja myślałam że to samo zdrowie. Ehhh wychodzi że już nic nie można :no::szok:

O tej mięcie to ciekawe nie mialam pojecia:no:

Ja mam jeszcze do kupienia łózeczko, wanienke przewijak i kocyki :-)
Wózek dopiero w przyszlym miesiacu mozna go kupic przeciez po porodzie:tak:
Ubranka juz od tygodnia poprane i wyprasowane czekaja na malenstwo:-D:-D:-D

Hej mamusie!
ja dzis wkoncu pospałam i wkoncu swieci słoneczko od ponadtygodnia lało strasznie,
ja niekupiłam jeszcze stanika i musze kupic laktator bo niemam jutro do szkoły rodzenia wiec znowu sie nasłucham ostatnio na zajecia przeyszła laska która swierdziła ze urodzenie łozyska było dla niej wiekszym bolem niz dziecka myslala ze tego nieprzezyje za bardzo niewiem o co jej chodziło:blink:
tak wogóle to myslicie juz jak to bedzie jak sie zacznie mysle ze mam dobre podejscie do tego tematu boje sie ale wierze ze wszystko bedzie dobrze
niezanudzam bo nawet niewim czy to pisze to czytanie:-p:rofl2::wink:
miłego i spokojnego dnia dla Was

Witam,u nas tez pogoda dopisuje,choc przyznam szczerze,ze w obecnym stanie deszcz mi nie przeszkadza,wrecz przeciwnie,wolę deszczową pogode.Dzis zauważyłam,ze mi bardzo spuchły nogi,juz nawet kostek nie widac:szok:.Pocieszam sie,ze jeszcze niewiele ponad dwa tygodnie wiec jakos wytrzymam.Brzuchol mam wielgachny i wlasnie zaczal sie obnizac jakis czas temu.Ledwie wchodzę w swoją ulubioną bluzkę ciążową.

hej dziewczyny.
dzieki za wszystkie rady!!!!:-)nocke mialam makabryczna,tak mnie gardlo bolalo ze sie zwijalam z bólu,niby takie nic a tak strasznie boli,az bym nie uwierzyla.ale bylam dzis u lekarza bo stwierdzilam ze nie dam sama rady. przepisala mi cos w aerozolu,ale najlepsze jest to ze ja takiego czegos nie umie stosowac bo jak se psikne to mam odruch wykrzusny,strasznie mnie to meczy,no ale bede probowac.mam tez syrop i mam brac witamine C,ale slyszalam ze nie wolno zbyt duzo tej witamy w ciazy,czy to prawda??wiecie cos o tym?
herbatke z cytryna tez pije i to czesto,ale jak narazie to trace głos,ide sie polozyc albo cos poczytac.
namarudzilam wam troche...wiem...ale chc pisac moge bo mowic to mi nie latwo:-(

:tak:ja juz od dawna sie zastanawiam jak to bedzie :blink: czy nagle dostane skurczy czy mi najpierw wody odejda itp. ale mysle pozytywnie :-) nie moge sie tej chwili doczekac. A do szkoly rodzenia nie chodze .
zobaczymy jak to bedzie nie warto sie zamartwiac na zapas :-D:-D:-D
bedziemy mialy o czym opowiadac potem:-)

syska ja tez sie juz w nic nie mieszcze ;-)
zastanawiam sie czy oplaca sie jeszcze dokupowywac jakies ciuchy jak zostal praktycznie miesiac
KasiaW cos obilo mi sie o uszy ale nie wiem z jakiego to powodu bylo...
trzymaj sie i zdrowiej nam :-) musisz miec sily na powitanie maluszka:-D

natalka moze ta laska przezyla po prostu jakis szok :no::szok::no: i byla przewrazliwiona ja nie wiem :-(

Hej dziewczyny

U mnie dziś naraze trochę boli brzuch ale martwi mnie to że nie czuję ruchów maleństwa:-:)szok::szok::no:wczoraj się ruszało jakoś słabiej a dzis zupełnie nic:eek::shocked2::unsure::hmm::surprised::szok:zaczynam się martwić...

reklama
gosia nie martw sie ja czasem tez tak mam ... dzieci maja rózne dni;-) ale w ogole nie czujesz nic od rana??:no:
moze powinnas pojsc do lekaza na wszelki wypadek:-(

Do góry