reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ewelinakol- strasznie przezycia teraz macie- straszliwie Wam wspolczuje :no: Trzymajcie sie!

natalka- daj znac jak w tej szkole rodzenia :tak: Tez bym bardzo chciala chodzic, ale nie wiem czy uda nam sie kase pozyczyc... :zawstydzona/y::-((oddamy z becikowego ;-)). Ty bedziesz chodzila ze swoim mezulem ? :happy:

Wczoraj kupilam w lumpexie slodki pajacyk rozmiarek 62- noweczka w kolorze bananowo bialym, z takiego milusiego aksamitku :-) i sobie czadowa bluzeczke idealna na ciaze :-) I sie ciesze ;-)

reklama
Lidka to u was za szkołe rodzenia trzeba płacic?:szok:u nas są darmowe.
Są tez oczywiście płatne ale po co płacic za cos co mozesz miec za free:-p
Ja u siebie(nie płace) mam prezenty,bony na wózki,kawa,woda,owoce i herbatki Hipp bez ograniczen na kazdych zajeciach.A mówi,a ze to stolica jest droga:-p:-)

Ewelina wyrazy wspólczucia trzymaj sie dzielnie.

Kira u nas też wszystkie szkoły rodzenia są płatne i ta w szpitalu i te prywatne szok!!

dziewczyny wczoraj byliśmy oglądać wózki i normalnie jestem w szoku taaaaki wybór!! napiszcie czym się sugerować przy wyborze bo facet ze sklepu bardzo polecał głęboką gondolę a ja byłam natsawiona na zupełnie inny (taki z torbą) i teraz nie wiem
pozdrawiam

Aniulka to macie nieciekawie:no:ja akurat chodze do bezpłatnej prywatnej ale słyszałam ze te w szpitalach sa beznadziejne:tak:
Jeśłi chodzi o wózek to ja(niczego nie sugeruje,wyrazam swoje zdanie:-p) kieruje sie swoja intuicja i cena:tak:
Akurat ani gondolka ani nosidełko nie sa dla mnie sprawa najwazniejsza.Kola-podstwa-popmowane i 4! nigdy wiecej nie wsadze dziecka w 3 kolowy wozek,dobre hamulce,resory,budka,pasy,wygodna spacerówka,musi byc lekki,miec regulacje rączki i przekladana raczke,torbe i folie przeciwdeszczowa.Atutem bedzie spory kosz pod wózkiem:tak:.Ja osobiscie obstawiam takie głebokie nosidełka,gondolki jakos do nie nie przemawiaja.Ale kazdy zwraca uwage na co innegop przy wyborze wózka.
Jak tak przeczytałam swoje to niezłe wymagania mam:szok::-p:-D
ale sporo wózków prowadziłam i testowałam i wiem po prostu czego oczekuje i zaden sprzedawca mnie do niczego nie namowi.Jestem uparta:-p:-D

No a ja po wizycie na izbie przyjęć w szpitalu. Zapisali mnie na 12.06. czyli za tydzień, ale może się nieco przesunać bo mają tłok. Dzisiaj mam kupić glukometr i się samobadać oraz stosować dalej dietę.
Juba strasznie dzisiaj marudzi, właśnie po raz kolejny odmówiła pójścia na dwór, więc zostajemy w domu, może po południu gdzieś da się wyciągnąć.
Poza tym Maciek chory a ja podziębiona, przewiało mnie w sobotę, bo zimno było, ale ja się raz-dwa wykuruję bom niechorowita.

Evelina bardzo mi przykro i smutno się zrobiło jak przeczytałam o śmierci Twojego teścia. Trzymaj się tam kochana i bądź dzielna!! Okropne to takie..

Wózki to ja mogę polecać,ale każdy i tak ma swoje wymagania. Napewno 4 duże, pompowane koła, żadnych na trzech kółkach, duży i wygodny dla dziecka, duży kosz na graty i zakupy no i przestawiana rączka (przód-tył) też jest b.fajna.

Cześć mamusie!
Lidka jak sie coś dowiem to napisze, szkoła jest na konstytucji 3maja w przedszkolu, koszt 300zł, moze uda sie byśmy chodziły razem, prowadzi ja siostra oddziałowa ze szpitala, jest jeszcze jedna przy szpitalu, a czy zmezem podobno mozna chodzic tez samemu ale niewiem czy on pójdzie ze mna bo sie pokłóciliśmy:wściekła/y:
Kira ja tez mam wymagania;-):tak::laugh2: chce zeby był lekki mieszkam na trzecim pietrze, i trzyfunkcyjny z gondola, spacerówka i mozliwoscia zamocowania fotelika ale wózio kupimy w sierpniu jakos z tym mi sie niespieszy a i ceny sa duze musze pozbierac kase,
ja mam dzis okrepny dzien pokółciłam sie z mezem, a bylo tak milo trudno musi cos zrozumiec:wściekła/y:, strasznie mnie wkurzyl az brzuchol mnie rozbolal ide sie polozyc bo dzis do szkoły ide i chce byc sprawa miałam jechac kupic dresik ale niemam na to siły:-( mam nadzieje ze moge byc na takich zajeciach w spodnich sportowych z materiału?
pozdrawiam Was

natalko- wydaje mi sie , ze spodenki dresikowe to tylko na czesc zajec takic z cwiczeniami. na pewno dzis jeszcze nie beda potrzebne jesli to 1 zajecia :) pewnie bedzie jakies wprowadzenie, omowienie itp. ta szkola nazywa sie "malenstwo', prawda??? Fajnie by bylo gdybysmy byly razem na zajeciach :) namawiam juz adama w razie gdyby byly miejsca :)
a ze swoim mezulkiem na pewno szybko sie pogodzicie :)

Kira ja nie rozumiem jak to tak ktos moze stwierdzic ze naparawa kosztuje 500-600 zl a nie da gwarancji ze bedzie naprawiony, nie daj sie zbajerowac!

Naur to fajnie ze u ciebie to chorubska sie nie trzymaja, bo mnie jak cos zlapie to meczy strasznie i dlugo:baffled:, ale jak do tej pory nie moge narzekac(odpukac, puk, puk)
Mrozik z ta Viviana tez tak samo myslalam, i o Lidce ale Lidka juz jest:tak::tak:, ale Viviana to juz nas zapomniala:eek:

Aniulka
tez mielismy ten dylemat ,ja slyszalam wiele od moich kolezanek ktore maja dzieci na temat wozkow, po pierwsze musi byc w miare lekki i maly po zlozeniu, jesli ktos podrozuje samochodem, gondola to nie wiem czy jest konieczna bo wiele maluchow juz po 4-5 miesiacach nie chce w nich lezec a wiec przezucamy sie na spacerowki, dlatego my wybralismy quinny buzz z fotelikiem maxi cosi-ktory na te pare miesiecy zastapi gondole (obydwa z super promocji) , a quinny polecaja nam wszyscy znajomi, jest troszke drozszy ale dziecku starczy na dobrych pare lat, no i ma trzy kolka -wszyscy mowia ze jest latwiejszy w prowadzeniu.No i z duuuzym koszem na zakupy:tak:

Witajcie dziewczyny, tak dawno mnie nie było, że nie wiem od czego mam zacząć...
Nie mam internetu i stad moja nieobecnośc na forum :-(

Wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia....oprowadzili nas po trakcie porodowym i po oddziale....na nastepnych spotkaniach zaczna sie wyklady i cwiczenia....na razie jestem nastawiona pozytywnie. Nie możemy sie doczekac malenstwa!!! Usg mam 18 czerwca wiec mam tez nadzieje ze dowiemy sie plci malenstwa i ze bedzie to pewne na 100 %.

Pozdrawiam was wszystkie bardzo mocno....zaluje ze nie moge byc z wami codziennie. buziaki

reklama
Lidka tak ta szkoła nazywa się maleństwo, bardzo by sie cieszyła jakbysmy chodził razem zawsze razniej zapytam i napisze jak sie zapisywałam ponad miesiąc temu było mało miejsc ale moze ktos zrezygnował jest nadzieja:-)
a co do męża niewiem jak to bedzie jak sie niezmieni to niewiem naprawde kocham go ale niepodoba mi sie jego podejscie w niektorych sprawach ale coz zobaczymy okaze sie:-:)-(
a wogóle to z której części Torunia jestes moze sie znamy?:-)

Do góry