reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Witaj Lidak! jak sie czujesz tak rodze w toruniu a Ty? masz moze namiary na jakoś fajna i dobra położna?idziesz do szkoły rodzenia?

Witam Was wszystkie po łikendzie:-)Widze, ze wiekszośc spedziła go na jakichs imprezkach:tak::-Dno i bardzo dobrze, musimy korzystac puki mozemy i puki dajemy rade chodzić:-D:-)

U mnie łikendzik zapowiadał sie bardzo fajnie bo mylismy w hurtowni zrobic reszte zakupków dla Małej a potem mielismy zaproszenie na ognisko;-):-Dpogoda co prawda nie dopisała ale nikomu to nie przeszkadzało.Wszystko by było ekstra gdyby moj mąz nie przesadził z alkocholem tak, że o 5 rano wstał z łozka i wracając z łazienki stracił przytomnośc.Co ja przezyłam to po prostu masakra i teraz nad nami wisza ogromniaste kłębiaste chmury.:-:)szok::baffled:Czasami myśle, że ci faceci to nie maja mózgu:wściekła/y:
Kira masz bardzo fajne zajęcia na szkole rodzenia:-):-DJa wybieram sie jutro pierwszy raz i bardzo jestem ciekawa jak to bedzie wygladac.

Naur głowa do góry chyba jedyne, co musisz zrobic to przetrwac zły nastrój Julki z nadzieję, że minie szybko i bezpowrotnie;-)

Powiedzcie mi dzieczynki co myslicie o poduszkach do karmienia takich w kształcie księzyca? Słyszałam, że to duża wygoda i jestem ciekawa co doświadczone mamusie o tym myslą i czy warto sie zaopatrzyc w taka poduszke kułko do siedzenia po porodzie zwlaszcza po nacieciu?

pozdrawiam

Naur juz gdzies pisała o tych poduchach ze poleca:tak:wiec ja poszłam za radą doswiadczonej mamusi i sama taka duza zakupiłam:-)trafiło mi sie bo nowe sa po 50-60 zł na allegro a ja trafiłam uzywana za 20 :-)i jest niebieska
U nas w szkole rodzenia tez polecali,nawet takie maluchy tylko na przod ale mówili ze te wieksze są wygodniejsze.:tak:

Witaj Lidak! jak sie czujesz tak rodze w toruniu a Ty? masz moze namiary na jakoś fajna i dobra położna?idziesz do szkoły rodzenia?

Czuje sie calkiem ok- ale juz jak typowa ciezarkowka ;P chodze jak kaczka mam wrazenie, ciezko mi, oddech ciezki, w nocy przwracam sie jak wieloryb na plazy bez wody ;P

ja jednak chyba chelmza :) tak sie jakos nastawilam pozytynwie do nich :)
Do szkoly rodzenia nie chodze- troche sie zgapilam i nie za bardzo mam kase...
a ty chodzisz?

Dzieki dziecwzyny:-)za opinie i rady chyba w takim razie tez sie skusze na taka poduchę, bo juz mam straszne probl;emy ze spaniem to ja teraz jeszcze wykorzystam a potem dla Maleństwa:-)

reklama
Ostatnio tez nabyłam taka poduszkę. nie wiem czy się przyda do karmienia ale wiem, ze świetnie się sprawdza jako zabezpieczenie maluszka a teraz mi się świetnie sprawdza jako podnóżek i jednocześnie zabezpieczenie brzuszka gdy Monika do nas w nocy przychodzi :-)
Naur i jak tam w poradni? Ja tez dzisiaj byłam na kontroli i okazało się, że przed ta dietę cukrzycową schudłam 2 kg. Pani doktor od razu mi dołożyła więcej wymienników, żebym jednak trochę przybrała :-D
Rano miałam takie skurcze, ze aż musiałam wziąść nospe. W środę idę do gina. Mam nadzieję, ze to tylko przejściowe.

Do góry