reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Cześć!
Ja widze że od rana pierwsza się melduje 2w1.
Wczoraj niebyło mnie w domku i niemiala dostępu do neta.
Czuje się coraz gorzej, w nocy miałam skurcze takie ze zalewał mnie dosłownie pot, ale niestety były nieregularne, spojenie boli, krzyz dalej ja niewiedziałam ze mam taki niski próg wytrzymałości nie wiem jak wytrzymam do środy lub w środe.

Lideczko mój syn chyba czeka na Twojego synusia, chyba chcą sie razem urodzić jednego dnia:-). Wczoraj rozmawiałam z mamą (pracowała kiedyś na oddziale i mówiła że i tak przy rejestracji wchodzi się osobno, jest jakaś szansa byśmy były razem na sali czego bardzo bym chciała zawsze raźniej ale to zależy od ilości mniejsc no i od osoby przyjmującej) także niemartw się napewno bedziemy razem:-D na oddziale ale czy w pokoju to wielka niewiadoma. Także ja bede pewnie koło 9tej ale spotkamy się na oddziale. Ja prawdopodobnie będe na pierwszym oddziale patologii tak mi wpisała w kartke jak się rejestrowałam. Napisz jak się czujesz, i jak Twoj synek bo mój coraz mniej ruchliwy co mnie martwi licze ruchy ale był bardziej ruchliwy może zbiera siły by wkońcu zobaczyś mamusie i tatusia no ciocie Lidke!;-):-)
Kira trzymam kciuki! wszystko bedzie dobrze!
Gratulacje dla nowych mam!
Dziewczyny meldujcie się bo cicho tu jest strasznie!

reklama
witam wszystkich

melduje sie niestety ale jeszcze 2w1:-:)sick:

kolejna nocka nieprzespana:sick:

jest mi strasznie niedorze brzunio pobolewa ale nic pozatym:no::no::no:

oj chyba z pomoca lekarzy sie nic nie ruszy:no::no:

No natalka - wczoraj sie nie odzywalas wiec juz myslalam , ze cie powialo do szpitala.:-) a tu prosze!
Ja koljna noc i koljeny poranek calutka w domciu... :sick:
Jezu juz autentycznie nie wierze, ze mam dziecko w brzuchu....:-p:confused2:

Moze w ta srode zrobimy tak, ze OBIE spotkamy sie na izbie o 9 ??? Ty wejdziesz sie zarejestrowac , a potem ja i ta co bedzie pierwsza zapyta czy w jakiejs sali sa 2 wole miejsca bo sie znamy :cool: ?

Witam wszystkie mamusie te rozdwojone i te jeszcze nie:-)

Gratulacje dla nowych mamuś i ich dzieciaczków - Janbor napisz coś o porodzie jak będziesz miała chwilkę:tak:

Rzeczywiście coraz mniej nas sierpniówek zostało na froncie... u mnie pojawiły się bóle jak przed okresem, takie ciągnięcie w pachwinach, a oprócz tego nic:blink:, no ale w piątek idę na przegląd do szpitala do znajomego gina i się dowiem jak daleko jeszcze do porodu :nerd:

Lidka, Natalka,aaneta - trzymam za was kciuki! Zeby wszystko gładko poszło! No i razem na pewno będzie wam raźniej:-)

Witajcie!

Widze ze zadnych nowości dziś nie ma,no ale z tego co widać to chyba Kire w koncu ruszy:tak:

Natalka u Ciebie to juz tez powinno sie w koncu cos rozstrzygnąć.

ja dzis ide do lekarza,ciekawe czy dowiem sie czegos nowego,ale jakoś wątpie,jak tak policzylam sobie ile mi jeszcze moze zostac to sie zszokowałam,bo do terminu mam 6 dni plus 2 tyg to jest prawie 3 tygodnie:szok:mam nadzieje ze az tak długo nie bede musiała czekac:zawstydzona/y:

Kasiu trzymam kciuki za Ciebie za dzisiejszą wizyte i obyś się tak niemęczyła jak my.
Pinka mnie też brzuch bolał było mi niedobrze ale nic się nieruszyło, ja też myślę ze bez pomocy lekarza się nie obędzie. Będzie dobrze, przecież niebędziemy chodzic jak słonie:tak::-D
Li_monka ja też mam nadzieje że w środe pójdzie nam szybko, czego i Tobie zycze:-)
Lidka jestem jestem , ale już miałam nadzieje że coś się dziś ruszy i nie trzeba będzie wywoływać. Mały poprostu czeka na Twojego synka:-D

Dobra dziewczynki jade na 12ta na ktg bo mały cos mniej ruchliwy chce byc spokojniejsz o niego. Trzymajcie kciuki!

Miłego dnia!!!
odezwe się po powrocie!

Dziewczyny!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-) Kira od 12 w nocy jest na porodowce!!
Polozna przewiduje, ze do 12 powinna urodzic. Dzwoinilam do mamy kiry i narazie jeszcze nic nie wiadomo.
Ale lada moment powinno byc po wszystkim i Adas w koncu ptrzyjdzie na swiat.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Az sie poplakalam ze wzruszenia;-);-);-);-):-):-):-):-):-):-)

Witajcie dziewczyny!!!
GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!
Tak krótko napiszę jak to ze mną było. Skurcze miałam gdzieś od 15 bardzo bolesne ale NIEREGULARNE!!! Dleatego nie jechałam do szpitala raz były już co 5 min. i za chwilę znów co 20 min.Późnym wieczorem zaczęły być jeszcze gorsze już nie do wytrzymania:szok: i coraz dłuższe były okresy kiedy pojawiały się co 3 min.-a miedzy tymi okresami co 20 min.:zawstydzona/y::-pW końcu stwierdziłam że jeśli to nie poród to coś jest nie tak i pojechaliśmy do szpitala. Dziewczyny myślałam że urodzę w samochodzie jak mnie zaczęły skurcze łapać:szok:mąż chyba wszystkie przepisy złamał:-p:-) Do szpitala dotarłam ledwo żywa i na porodówce się okazało że mam 9 cm rozwarcia:szok::szok::szok:ale skurcze zaczęły zanikać dopiero po przebiciu pęcherza trochę się nasiliły. Niestety skurcze parte też były słabe więc trochę się namęczyłam żeby urodzić mojego skarba. Ale się udało i to bez nacinania!!!:-D Do szpitala dotarłam ok 1 w nocy a o 1.45 mały był na świecie:-D:tak:Położne się śmiały że to była akcja błysk hihi
Ale następnej nocy przyjechała moja koleżanka- w samochodzie odeszły jej wody i zaczęły się skurcze parte musiała je powstrzymywać aż dojechała do szpitala . Jej poród trwał 5 min.
To na tyle. Zyczę cierpliwości oczekującym. Zaraz postaram się wkleić mojego maluszka

reklama
hej!!

OGROMNE GRATULACJE DLA NOWYCH MAM I ICH DZIDZIUSIÓW!!!

Rybkamonia tak myślałam hehe i nawet sie zastanawiałam czemu sie długo nie odzywasz a Ty już tulisz bobaska SUPER!!!

Ja nadal 2w1 czasem pojawi sie jakiś skurcz ale to chyba nic takiego bo ani grama śluzu jeszcze nie zauważyłam tzn mam coś ale to chyba nie to bo jakąś wydzielinę mam juz długo no nic zostaje tylko oczekiwanie....wczoraj tylko troche mnie brzuszek pobolewał jak na okres i było mi tak jakos niedobrze ale to chyba nie są za bardzo objawy porodu

Kira nareszcie sie coś dzieje!!
fifi trixibell daj znać od razu jak coś bedziesz wiedziała bo wszystkie trzymamy za Kirę kciuki !!!

Kasia ja do lekarza ide jutro i mam nadzieję że w końcu usłyszę że coś tam sie dzieje kurcze nie chciałabym czekać jeszcze dłużej chociaż jak wiadomo wszystko jest możliwe.

Natalka trzymam kciuki za KTG od razu daj znać

no to na razie dziewczyny
miłego dnia a może OWOCNEGO dnia hihi pa

Do góry