Czarnula ja sie nie znam na dzieciach ale podobno powinny jeść co 3 godziny. Jak to Twój synek śpi od godz.12 do teraz? przecież to niemożliwe? oże jeszcze nie doszedł do siebie po porodzie? jakieś dziwne to dla mnie ale jak mówie ja sie nie znam
reklama
Witam:-)
Gratulacje dla Gosi - ucałuj Wojtusia!
Czarnula musisz swojego synka obudzić koniecznie do karmienia - noworodki nie mogą tak długo spać, spróbuj go przewinąć czy coś w tym stylu i koniecznie nakarmić, bo jak takie maluszki tak długo niejedzą to grozi im hipoglikemia a to z kolei powoduje senność i to takie błędne koło
A ja dziś byłam na usg - maluszek już waży 3kg, więc za 2 tygodnie dojdzie do słusznej wagi:-), zaczęło boleć mnie spojenie - no ale to chyba normalne
Gratulacje dla Gosi - ucałuj Wojtusia!
Czarnula musisz swojego synka obudzić koniecznie do karmienia - noworodki nie mogą tak długo spać, spróbuj go przewinąć czy coś w tym stylu i koniecznie nakarmić, bo jak takie maluszki tak długo niejedzą to grozi im hipoglikemia a to z kolei powoduje senność i to takie błędne koło
A ja dziś byłam na usg - maluszek już waży 3kg, więc za 2 tygodnie dojdzie do słusznej wagi:-), zaczęło boleć mnie spojenie - no ale to chyba normalne
czarnula83
Fanka BB :)
od wczoraj dziwnie sie zachowuje, przez cala noc musialam wziasc go na swoj brzuch i tak spac bo darl sie w nieboglosy bo gazy mial. dzisiaj wstal karmilam go przez 1 godzinke zaraz przyszla lekarz sprawdzila go okazalo sie ze wszystko ok i dalej jadl przez 30 min i zasnal. i tak spi do teraz. zrobilam mu kapiel ozywil sie przystawilam do cycki i nic spi, laskocze go, rozebralam zeby sie rozbudzil a on nadal nic. no szok. teraz maz zadzwoni do lekarza i ciekawe co powie bo az martwie sie o niego
Czarnula nam położna w szkole rodzenia mówiła ze najlepszym sposobem na obudzenie dziecka jest rozebranie go do naga! jeśli to nie pomaga to koniecznie dzwoń do lekarza! lepiej dmuchać na zimne!
Trzymam mocno kciuki i daj znac czemu sie tak maluszek zachowuje
Trzymam mocno kciuki i daj znac czemu sie tak maluszek zachowuje
jejku od 12 to faktycznie bardzo długo.Czarnula dzwoń do lekarza i daj znac co z Twoim małym:dull:
moja mała jest strasznie aktywna,mam wrazenie ze zaraz mi brzuch przedziurawi i z niego wyskoczy,lubie jak sie rusza ale te wygibasy juz nie są takie miłe
moja mała jest strasznie aktywna,mam wrazenie ze zaraz mi brzuch przedziurawi i z niego wyskoczy,lubie jak sie rusza ale te wygibasy juz nie są takie miłe
Mandinkaa
It will be a girl :o)
Dzieki za kazde slowo pocieszenia! Wiem, ze jako jedyne na swiecie zrozumiecie o czym klepię.
Faktycznie szkoda, ze nie dotarlam wczesniej, bo wesolo tu macie ))
Odpowiadajac na zapytanie Kasi - jestem tuz przed 30tka, to nasze pierwsze dziecie, bardzo oczekiwane. Od maja jestem na zwolnieniu i w ten oto histeryczny sposob objawia sie u mnie brak zajecia + nadmierna energia... :/
Trzymam kciuki za wszystkie zblizajace sie porody a tym, ktore juz sa po - gratuluje i zazdroszcze. W sensie pozytywnym.
To ja ide sie nastawiam na kolejne pol miesiaca ciazy - najwyzej sie mile rozczaruje.
Dobranoc mamuski
@->--
Faktycznie szkoda, ze nie dotarlam wczesniej, bo wesolo tu macie ))
Odpowiadajac na zapytanie Kasi - jestem tuz przed 30tka, to nasze pierwsze dziecie, bardzo oczekiwane. Od maja jestem na zwolnieniu i w ten oto histeryczny sposob objawia sie u mnie brak zajecia + nadmierna energia... :/
Trzymam kciuki za wszystkie zblizajace sie porody a tym, ktore juz sa po - gratuluje i zazdroszcze. W sensie pozytywnym.
To ja ide sie nastawiam na kolejne pol miesiaca ciazy - najwyzej sie mile rozczaruje.
Dobranoc mamuski
@->--
reklama
Magda_sierpien
Początkująca w BB
Czarnula bez paniki. moja córeczka (pierwsza) też mi wywinęła taki numer że po porodzie w szpitalu ciągle się budziła i nie spała i ciągle ją karmiłam, a jak wróciłyśmy do domu to jak ją położyłam spać to zasnęła tak twardo że nie obudziła sie na karmienie po 4 godz. ja w panikę i zaczęłam na siłę budzić i karmić - zjadła ledwo ledwo i myślałam że potem zaśnie a tu guzik była tak rozbudzona że nie spała do rana - koszmar.
może twoje dzieciątko jest po prostu zmęczone skoro w nocy mało spało, bo bolał brzuszek to teraz odsypia . a nieprawdą jest że dziecko musi jeść co 4 godziny. maluch sam reguluje sobie jedzonko. jeśli pokarm masz dobry to może jeść rzadziej. gorzej jeżeli zaczyna mu się już mylić dzień z nocą - fatalnie.
głowa do góry wszystko będzie dobrze :-)
może twoje dzieciątko jest po prostu zmęczone skoro w nocy mało spało, bo bolał brzuszek to teraz odsypia . a nieprawdą jest że dziecko musi jeść co 4 godziny. maluch sam reguluje sobie jedzonko. jeśli pokarm masz dobry to może jeść rzadziej. gorzej jeżeli zaczyna mu się już mylić dzień z nocą - fatalnie.
głowa do góry wszystko będzie dobrze :-)
Podziel się: