reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

hej dziewczyny

u nas jak zwykle spokój!! tylko maleństwo po śniadanku mocno sie rozpycha, ogólnie nocka przespana nie narzekam

raabit dzięki za ten link dotyczący diety a wiesz ja dzisiaj też pomyślałam o Czarnuli pewnie sie nie odzywa bo tuli już swojego maluszka

Edyta na pewno to dla Ciebie nerwówka ale pomyśl sobie że już nie długo będziesz miała malutką w ramionach

Ola czyżbyś szykowała sie do rozpakowania? powodzenia

a co do robienia zdjęć podczas porodu to jestem przeciwna!! nasi znajomi pytają czy kamerę zabieramy do szpitala na poród? a ja sie pytam po jaką cholerę? i tak nikomu nie pokaże takiego filmu a to co przeżyjemy podczas narodzin naszego dzidziusia to i tak zostanie z nami na zawsze

Kira daj znać jak po KTG

ja chyba też dzisiaj pójde do lekarza nie zrobi ktg będę spokojniejsza a i tak tam idę więc przy okazji...

szybkich i łatwych rozdwojeń życzę

reklama
Dzień dobry kobietki:-)
Ja nadal 2w1 ale to w sumie nie nowina;-) Z mężem sie w sumie pogodziłam bo po co sobie te ostatnie wspolne chwile marnowac:-) NOcke miałam niezbyt udaną, bo jak nie gorąco to znowu brzuch boli i tak w koło macieju:-) teraz siedze i pije kawusie ale pewnie żadna sie nie przyłaczy bo wszystkie widze rannymi ptaszkami jestescie i pewnie juz po kawusiach, kakałkach i innych:-);-)

Ola czyzby Twój dzidziuś był taki punktualny:c fajnie by było, tylko sie nie denerwuj bo Carlo na pewno zdąży dojechac nim urodzisz.Zrób sobie ciepła kapiel tak jak radza dziewczyny.

Wszystkie dziewczny, ktore maja dzisiaj KTG dawajcie znac jak juz wrócicie:-) (pisze ogolnie bo juz nie poamietam ktora miala miec:-))

Natalka jakby Cie wzieło to dawaj znac na komórke to ja powiadomie dziewczyny :-D dzisiaj juz myslałam, że moze urodziłas jak Cie nie było i juz miałam wysyłas eska:laugh2:

Ja cos czuje, że jeszcze posiedze z Wami, chociaz podobno dziewczynki lubią wychozic wczensiej....jasne juz w nioc nie wierze:confused::baffled:

Co do zdjęc z porodu to jestem pzeciwna takim praktykom, że juz nie wspomne o kreceniu filmów bo to to juz dla mnie jest w ogóle chore. Tak jak któras napisała, i tak tego filmu nikt nie zobaczy a w mojej pamieci to wydarzenie zostanie na zawsze i nie potrzebuje takih dokumentów.

My bierzemy ozywiscie aparat ale po to żeby uwiecznic naszą córeczke w pierwszych godzinach jej życia;-) niekoniecznie jak bedzie sie rodzic tylko potem.

Eh , polezalam , i narazie cisza, tak dopada mnie czasami, nieregularnie.

Ale ryczec mi sie chce bo juz nie moge z rodzicami od C.
Tyle razy byla mowa zeby nie kupowali czego nie potrzebujemy, wpieprzaja sie na kazdym kroku, nie pytaja czy nam sie podoba czy nie, wpadaja bez zapowiedzenia, zalamie sie!!!
Tuz przed porodem nowe zakupy zrobili, jakas posciel, i jakies rzeczy do domu, Nie moge juz psychicznie, nie dosc ze boli mnie brzuch , chce w spokoju to wszystko przechodzic to ta jego mama jak wariatka szaleje, juz nie mam slow do tego wszystkiego!!!
Do szpitala chca z nami nawet jechac, moze mi miedzy nogi beda jeszcze zagladac!!!!???
C.gadal juz z nimi a oni dalej swoje.
Jak sie naprawde wkurze to do Polski pojade i tyle beda nas wiedzieli.
Wybaczcie mi moje smecenie.

Janbor dam znac napewno!
zoładek jakos minął krewka z noska popłyneła juz niewiem co sie dzieje. Napisałam smsa do Madz25 ale cisza?

Co myslicie o krwi pępowinowej?
ja sie własnie zastanawiam wiem duzy koszt najpierw 600zł odrazu a potm ok 1700zł mozna na 6rat i od pierwszych urodzinek rocznie 400zł ale moze warto wydac te pieniazki ciekawa jestem co myslicie?

Natalka mi tez krew z nosa leciala kilka dni temu, ponoc to normalne , takze sie nie przejmuj.
A o co chodzi z ta krwia pepowinowa??

no i sie skasowało co napisałam:wściekła/y:

Ola to nieciekawie masz z tym tesciami z jednej strony dobrze ze pomagaja ale co za duzo to niezdrowo, ja bym niechciała zeby mi tesc miedzy nogami latał podczas porodu:baffled::eek:

reklama
Ola wspólczuje teściow:wściekła/y: ja bym szału dostała jakby mi sie tak wpierdzielali do wszystkiego.Kiedys ogladałam taki film w ktorym tesciowie sie zachowywali doklandie tak samo i doprowadzili do tego, ze wszystkie dzieci sie od nich odwróciły bo miały juz dosyc decydowania o ich wąłsnym zyciu:wściekła/y::no: ja mysle, że może Ty powinnas porozmawiac z tesciowa oczywiscie w asyscie Carlo, bo moze on to robi za delikatnie i na jego mame to nie działa.NIe wiem ale ja bym nie wytrzymała i sama soprónowała rozwiazac te sprawe skoro rozmowa z synem nie pomaga.

To wasze dziecko i niech Wam pozwola sie nim cieszyc.

Co do Krwi pepowinowej to ja sie zastanawiałam nad tą ewentualnościa ale troche drogi ten interes.Na razie wiem, że chcemy załozyc dla corci jakis fundusz w towarzystwie ubezpieczeniowym i tam wplacac kase, żeby kiedys miała lepszy start.

Do góry