reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Filip to brat mojego Carlo, do tego blizniak, "hulaj dusza"-przeciwienstwo mojego kochanego:laugh2:, ale ma dobre serce, daje sobie swietnie rade w zyciu i niczym sie nie przejmuje, czasmi wpada w tarapaty a potem i tak spada na 4 lapy.
Tez myslalam o Szymonie, a znajc mnie to jeszcze to imie moge z 10 razy zmienic, narazie jest Tomek, chociaz kiedy mylse o moim synu i Tomku to jakos mi to nie pasuje-musze przyznac ze dla mnie to okropny problem.

reklama
Kirajak dla mnie to tez dziwne, ze nie zrobili Ci badania bo moja lekarka podobnie jak lekarz Raabit twierdzi, że to podstawowe badanie na tym etapie ciązy i nie bardzo tez rozumiem jakim cudem mieliby te bakterie wprowadzic:confused::confused: przeciez gołymi łapskami tego badania nie robią. Ja za tydzień mam miec KTG i moja gin kazała mi żeby sie powołac na nią i zeby mnie zbadali znaczy moja gotowośc do porodu a tez mam juz (co prawda niewielkie, bo na opuszek palca) rozwarcie.

Mrozik dobrze, że jesteś z nami ale cos mam przeczucie, że niedługo:-) więc teraz wypoczywaj i zbieraj siły na ten wielki moment.

Gosia mnie żaden czop jeszcze nie odszedł jedynie wydzielina zrobiła sie bardziej wodnista, ale u Ciebie to wygląda juz dosyc powaznie bo taki podbarwiony krwią to przed samym porodem sie wydostaje.Tak nam przynajmniej w szkole rodzenia mówili:dull: tyle, że wsród sierpniówek jak do tej pory te przedporodowe objawy sie nie bardzo sprawdzają.

janbor też słyszałam że taki śluz zwiastuje szybki poród ale ja go mam już parę dni:tak::szok: do tego ból brzucha czy przy skurczach zawsze twardnieje brzuch???:szok::confused:bo może te moje bóle brzucha to jakieś skurcze są???:confused:

mrozik witaj spowrotem ale pewnie nie na długo...:-D

Gosia mnie przy skurczach brzuch twardnieje za każdym razem, tyle, że ja mam takie niebolesne ale czasem sie zdarzaja takie z bolem jak na okres i wtedy tez brzuch sie robi twardy.

Gosia czemu nie podjedziesz do szpitala na ktg żeby sprawdzić co sie tam u ciebie dzieje? :confused: będziesz spokojniejsza :tak: no chyba ze masz niedługo wizyte u gina? :-p

raabit moja gin. jest na urlopie:-( a jak zadzwoniłam do szpitala to mi powiedzieli że przyjechać mogę:tak: ale do porodu już mnie nie wypuszczą ze szpitala bez względu na to czy będzie się coś działo czy nie:szok::shocked2:nie chcę tam leżeć bez potrzeby w poniedziałek idę do mojej gin. na ktg:tak:

reklama
Coś tu puski:szok::-( chyba wszystkie mamusie po obiadku sobie drzemeczke ucieły:-);-)

A ja własnie smaże placuszki ziemniaczane bo sobie pomyślałam, że to juz ostatnia chwila, kiedy mogę sobie pozwolic na takie jedzonko:-)

Do góry