reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
EWELINA GRATULACJE!!

CLAUDI NO PO PROSTU BRAK MI SLOW TAKIE CUDO CI SIE URODZILO:)

Gosiu mam pytanko.piszesz ze rozwarcie masz juz spore co to znaczy spore? bo sie wlasnie zastanawiam czy 1,5cm-2cm to duzo? bo wlasciwie nic mi to nie mowi

bylam dzis u gin i pani mnie pyta czy wyplywa mi cos juz z piersi.ja na to ochoczo:NIE a pani podchodzi zdusila jedna druga i w sek pojawila sie siara.lekko sie zdziwilam.

Ola mnie tez strasznie ciekawi jak wygląda taki dzien i noc z bobaskiem,ale jakos zadna z dziewczyn nie chce nic napisac,tzn moze by chciala ale nie ma czasu:-(
Raabit szkoda ze Twoj mały nie obrócił sie głowka w dół,no ale choc mialas czas na osowjenie sie z ta myśla ze bedzie cesarka,no i fajne podejscie tego lekarza ze nie wyznaczyl terminu tylko czeka az dzidzi samo zdecyduje:tak:

wiecie co zastanawia mnie coś...bo niektorym to juz leciala siara,mi jeszcze nie,ale jak lekko scisnelam brodawki to pojawily sie kropki a teraz jak scisnelam to nie ma kompletnie nic,czy to zły objaw???ja jestem cały czas nastawiona na karmienie naturalne,nic innego nie wchodzilo w gre:-(

aaaneta wiesz że zapomniałam zapytać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ucieszyłam się że mam rozwarcie i nawet nie zapytałam jakie duże...Ale o ile się nie mylę to Naur po tym ostatnim badaniu u gina mówiła że ma 1,5 cm:tak::-D ja myślę że najważniejsze żeby wogóle się ruszyło:-)

Widzę że coraz bardziej gorączkujemy się przed tym ważnym dniem:szok: ale to chyba normalne że nie możemy się doczekać:tak::-DJa czuję się dziś nie najgorzej ale brzuch mocno boli:szok::tak:ale co tam-już niedługo;-)
Co do ruchów dzidzi to też słyszałam że krótko przed porodem słabną:tak:

Moja koleżanka urodziła wczoraj syna 4000g i 61 cm :szok::szok::szok:a ona malutka i szczuplutka:tak::szok: ciekawe jak tego dokonała:szok::-D

Kasia ja myślę że teraz nie ma znaczenia czy jest pokarm czy nie :no: dopiero po narodzinach dzidzi pokarm pojawia się na dobre:tak:ja też nieraz nie mam a nieraz budzę się rano z mokrą koszulką:szok::rofl2::-D

Kasia to podobno nie ma nic do rzeczy.Mi cieknie od długiego czasu a ostatnie pare tygodni to na odległość strzelam i meża wkurzam:-D,normalnie jakbym miala pod cisnieniem-i pomieszane żółte z białym,a moja koleżanka nie miala nic przez całą ciąże a teraz juz 2 tydz.karmi cycem i jest ok:tak:także mysle ze nie ma sie czym przejmowac a przynajmniej ominęły cie mokre koszulki po nocy i staniki pachnące mlekiem:-Da swoja droga dziwny zapach...
Mój mąż jak sie rano do mnie przytula to mówi że pachnę małym dzieckiem-słodkie:biggrin2:

u mnie w jednej cycy mleko w drugiej siara hehe

jakies skurcze mam licze i licze i polapac sie nie moge. zaczyna sie skurcz i za kilka sekund nastepny i badz tu madry i wez i licz hehe czarna magia

Dziewczynki a ja wpadłam tylko na chwilke , żeby Wam zyczyc spokojnych nocek bez bóli i częstego sikania:-):tak: :tak:Jutro nadrobie wieczorne posty bo dzisiaj chce troszke z mezusiem posiedziec:-) Trzymajcie sie cieplutko i ciekawe co jutrzejszy ranek przyniesie????

Tez slyszalam ze pokarm pojawia sie czesto po porodzie, takze te kobitki ktore jeszcze nie macie, nie martwcie sie na zapas:tak::tak:

Gosia a ja juz chcialam sie pytac o ciebie, a nawet stwierdzic ze jestes rozdwojona:huh:bo dlugo cie dzis nie bylo.
A tu Gosia 2w1:tak:i nawet w niezlej kondycji.

U mnie poczulam dzisiaj takie parcie malego w dol, jakby mi ciezar spadal w dol brzucha, nie boli ale takie uczucie ucisku, ciezkosci.Hm..Do tego wykreca sie na wszelkie sposoby ten moj kruszynek.
A rozwarcie na jednego palca mialam juz tydzien temu, to juz cos.

Bede uciekac , zycze wam kolorowych snow i udanej w miare komfortowo nocki.
Jutro z zapartym tchem znowu wlaczymy komputerek i bedziemy sprawdzac czy ktoras z nas nie jest juz przypadkiem ze swoim bobasem:-D:-D
Do jutra .

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry