reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Raabit jak nacisniesz na zdjecie to powinno sie powiekszyc:tak:To książka "W oczekiwaniu na dziecko"Ja nie mam telefonu do Claudi:no:

reklama
Kira dzięki :tak: jakoś na poczatku nie chciała mi sie ta fotka otworzyc a teraz już jest ok :tak:

Elis to ja pytałam Naur o częstotliwość picia herbatki ale w końcu nie uzyskałam odpowiedzi :-( ja wczoraj sobie zrobiłam ta ułatwiającą trawienie i jestem zaskoczona bo mi bardzo smakuje (mimo nieciekawego zapachu) :tak: myśle że będą ją piła profilaktycznie raz dziennie i jeszcze raz dziennie tą na pobudzenie laktacji dla matek karmiących :tak: jeśli dziecko bedzie miało problemy z kupkami to wtedy zaczne pić częściej :tak:

Raabit nam w szkole rodzenia mówili żeby nie pić bez potrzeby tej herbatki na pobudzanie laktacji bo często ma to odwrotny efekt albo pokarmu jest naprawde bardzo dużo,:dry:zależy od organizmu.A jeśli chodzi o kolki u maluszka to mówili żeby raz dziennie pić herbatke z kopru włoskiego i raz z rumianku.Ale widze ze to zależy od szkoły:tak:;-)

A ja mam od 2 dni ból...stopy lewej na środku na górze:-) Nie odcisełam , bo nigdzie nie wychodziłam, nic tam też nie widać. Ale zaczynam utykac:szok: Zmyłam gary po obiedzie i boli mnie krzyż. Mąż jak co niedziela wrócił zmęczony z piłki, zjadł i chrapie. Jak bym miała dzidzie nie byłabym sama:sorry: Może rodzice wpadną...............

Kira no właśnie ta herbatka ułatwiająca trawienie Hipp jest z kopru włoskiego, rumianku i anyżu :tak:
Co do tej laktacyjnej to jeśli będę miała pokarm to nie mam zamiaru jej pić. Ale wiem ze czeka mnie cesarka wiec na wszelki wypadek kupie, żeby potem nie było paniki że potrzebuje a nie mam :szok:

Sylwia jak już będziemy mieli swoje skarby to mysle, że jeszcze nie raz zatęsknimy za ciszą i spokojem :-D

Rabbit myslalam zeby pic wlasnie ta na laktacjetylko jak bedzie potrzeba a te na trawienie 2 razy .
ale masz racje zobaczymy raz na poczatek :tak:

Zmartwilo mnie to co ktoras powiedziala ze przy skorczach dziecko dostaje mniej powietrza i lozysko gorzej pracuje:confused: a ja mam ciagle twardy brzuszek (wczoraj wieczorem i dzisiaj od rana) i pojedyncze skurcze ( te od kregoslupa idace) i teraz sie o dzidzie martwie:zawstydzona/y::-(

Sylwia jeśli bedziesz karmiła piersią to do 4 m-ca życia dziecka nie musisz mu nic innego podawać do picia i jedzenia :tak: dlatego te harbatki to najlepiej jak wypije mamusia a maluszek wyciągnie to z ciebie wraz z mlekiem :tak: tak przynajmniej mówiła nam położna w szkole rodzenia.
Jeśli jednak dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym to obowiązkowo musi być dopajane i między innymi może to być taka herbatka :tak:

reklama
Do góry