reklama
Kira dzięki jakoś na poczatku nie chciała mi sie ta fotka otworzyc a teraz już jest ok
Elis to ja pytałam Naur o częstotliwość picia herbatki ale w końcu nie uzyskałam odpowiedzi :-( ja wczoraj sobie zrobiłam ta ułatwiającą trawienie i jestem zaskoczona bo mi bardzo smakuje (mimo nieciekawego zapachu) myśle że będą ją piła profilaktycznie raz dziennie i jeszcze raz dziennie tą na pobudzenie laktacji dla matek karmiących jeśli dziecko bedzie miało problemy z kupkami to wtedy zaczne pić częściej
Elis to ja pytałam Naur o częstotliwość picia herbatki ale w końcu nie uzyskałam odpowiedzi :-( ja wczoraj sobie zrobiłam ta ułatwiającą trawienie i jestem zaskoczona bo mi bardzo smakuje (mimo nieciekawego zapachu) myśle że będą ją piła profilaktycznie raz dziennie i jeszcze raz dziennie tą na pobudzenie laktacji dla matek karmiących jeśli dziecko bedzie miało problemy z kupkami to wtedy zaczne pić częściej
Raabit nam w szkole rodzenia mówili żeby nie pić bez potrzeby tej herbatki na pobudzanie laktacji bo często ma to odwrotny efekt albo pokarmu jest naprawde bardzo dużo,zależy od organizmu.A jeśli chodzi o kolki u maluszka to mówili żeby raz dziennie pić herbatke z kopru włoskiego i raz z rumianku.Ale widze ze to zależy od szkoły;-)
sylwia31
sierpniowa mamusia 2007
A ja mam od 2 dni ból...stopy lewej na środku na górze:-) Nie odcisełam , bo nigdzie nie wychodziłam, nic tam też nie widać. Ale zaczynam utykac Zmyłam gary po obiedzie i boli mnie krzyż. Mąż jak co niedziela wrócił zmęczony z piłki, zjadł i chrapie. Jak bym miała dzidzie nie byłabym sama Może rodzice wpadną...............
Kira no właśnie ta herbatka ułatwiająca trawienie Hipp jest z kopru włoskiego, rumianku i anyżu
Co do tej laktacyjnej to jeśli będę miała pokarm to nie mam zamiaru jej pić. Ale wiem ze czeka mnie cesarka wiec na wszelki wypadek kupie, żeby potem nie było paniki że potrzebuje a nie mam
Sylwia jak już będziemy mieli swoje skarby to mysle, że jeszcze nie raz zatęsknimy za ciszą i spokojem
Co do tej laktacyjnej to jeśli będę miała pokarm to nie mam zamiaru jej pić. Ale wiem ze czeka mnie cesarka wiec na wszelki wypadek kupie, żeby potem nie było paniki że potrzebuje a nie mam
Sylwia jak już będziemy mieli swoje skarby to mysle, że jeszcze nie raz zatęsknimy za ciszą i spokojem
Rabbit myslalam zeby pic wlasnie ta na laktacjetylko jak bedzie potrzeba a te na trawienie 2 razy .
ale masz racje zobaczymy raz na poczatek
Zmartwilo mnie to co ktoras powiedziala ze przy skorczach dziecko dostaje mniej powietrza i lozysko gorzej pracuje a ja mam ciagle twardy brzuszek (wczoraj wieczorem i dzisiaj od rana) i pojedyncze skurcze ( te od kregoslupa idace) i teraz sie o dzidzie martwie:-(
ale masz racje zobaczymy raz na poczatek
Zmartwilo mnie to co ktoras powiedziala ze przy skorczach dziecko dostaje mniej powietrza i lozysko gorzej pracuje a ja mam ciagle twardy brzuszek (wczoraj wieczorem i dzisiaj od rana) i pojedyncze skurcze ( te od kregoslupa idace) i teraz sie o dzidzie martwie:-(
Sylwia jeśli bedziesz karmiła piersią to do 4 m-ca życia dziecka nie musisz mu nic innego podawać do picia i jedzenia dlatego te harbatki to najlepiej jak wypije mamusia a maluszek wyciągnie to z ciebie wraz z mlekiem tak przynajmniej mówiła nam położna w szkole rodzenia.
Jeśli jednak dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym to obowiązkowo musi być dopajane i między innymi może to być taka herbatka
Jeśli jednak dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym to obowiązkowo musi być dopajane i między innymi może to być taka herbatka
reklama
Podziel się: