reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Czarnulka no to faktycznie wszystkie źle zrozumiały z tymi urodzinami hihihi ale życzeń i dobrego słowa nigdy za wiele :tak:
Mój mąż od 13 sierpnia ma 3 tygodnie urlopu wiec mam nadzieje, że do tego czasu urodze i mi pomoze :tak: zwałszcza po cesarce bo to jednak nie można tak dziecka nosić i trzeba bardzo uważać.:szok:

Co do jedzenia to ja właśnie jestem po naleśniczkach mniam mniam :tak:

reklama
Czarnula to rzeczywiście nam namieszałas ale zyczonka sie na pewno przydadzą:-);-) a jeśli chodzi o pomoc po porodzie to u mnie przez dwa tyg po porodzie bedzie maz, a potem to ja juz sobie tak mysle, że jakos dam rade, bo juz w sumie najgorsze minie, no chyba że miałabym niespodziewanie cesarke to wtedy na mur beton zmieni go ktoras z mam, bo samej to raczej byłoby cięzko.

Ale to dobrze kobitki z tymi zyczeniami, bo to tylko miesiac roznicy, a wiec zyczenia jak bardziej na miejscu tylko troszke spoznione:zawstydzona/y:

Do mnie przyjezdza mama w sierpniu - na miesiac,potem zaraz po niej brat z dziewczyna, a potem przyjaciolka z Niemiec i z Anglii, takze na samotnosc nie bede narzekac,juz nie moge sie doczekac, po polsku sobie na zywo popaplac.

czarnula u mnie po porodzie mąż pewnie będzie mial jakiś tydzień wolnego a potem jak zawsze mogę liczyć na pomoc Kochanej Mamy:tak::-D

po porodzie będzie ze mną mąż przez 2 tygodnie,:tak: a potem to już sama, chociaż na pewno będzie zaglądać szwagierka i mama też na pewno będzie chciała być jak najbardziej pomocna.

foteliki muszą mieć instrukcje obsługi i montażu, te dla maluszków chyba wszystkie montuje się tyłem do kierunku jazdy. ja się jednak zastanawiałam co z poduszkami w samochodzie??:confused2: w wielu widziałam naklejki, że zabrania się montowania fotelika tyłem (w razie zderzenie poduszka jak wystrzeli może zgnieść). powiedzcie jak to rozwiązać??:confused:

antylopka masz racje moja tesciowa nic nie rozumie i moge gadac i pisac co chce.zawsze jak pisze z moimi rodzicami to moge sobie ponarzekac na tesciowa a najlepsze ze na meza tez bo on tez nie rozumie,oprucz paru slow jak ''kocham cie,kocham was,dobrze ,wiem ,nie wiem,zgadza sie,spadaj..'i jeszcze paru
ja ide zaraz dalej lezec bo sie maly na mnie dzis msci

cześć Dziewczyny :-)
Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa:-)
To była moja ostatnia wizyta i mam już wyznaczony termin cięcia na 10 sierpnia:-):tak::-D
Tak bardzo się ciesze że to juz za 2 tygodnie :-):rofl2::tak:
Mała obecnie waży 2900 ale lekarz mowił że tak naprawdę to tylko pomiar i że waga może sie okazać zupełnie inna. A co do rozwarcia nic sie nie zmieniło nadal jest opuszek palca czyli te skurcze nic nie zdziałały na szczęscie. Mam brac do końca magnez ewentualnie jakies tabletki na uspokojenie albo pic meliskę.

a u mnei to moze byc nie wesolo,bo maz ma tylko do konca tygodnia urlop a pozenij wraca do pracy i nie wiadomo czy dostanie jakies wolne po urodzeniu sie malego bo w tym glupim wojsku tu maja rozne dziwne przepisy,a tesciowa tez wraca podobno od poniedzialku do pracy i urlop ma dopiero od 13 sierpnia wiec moze byc tak ze bede sama ale licze ze jakby tak mialo byc to przyjada moi rodzice,bo oni maja caly miesiac wolne:-)

reklama
Do góry