reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Jeszcze muszę poprasować ubranka:tak:ale to chyba odłożę na jutro bo podobno ma padać to będzie chłodniej:-Dmam nadzieję że będzie chłodniej...

Dzisiaj idziemy na imieninki do bratanicy męża. Muszę wcześniej porządnie podjeść, bo oni raczej tak skromnie goszczą :-D.
Wracam jeszcze do sprawy fotelika. Pytałam kiedyś jak się mocuje go na tylnym siedzeniu - przodem czy tyłem do kierunku jazdy. Któraś dziewczyna mówiła że tyłem zawsze dla noworodka, bez względu czy przednie czy tylne siedzenie. Pytałam w sklepach i wszędzie mi mówią że na tylnym siedzeniu się montuje przodem do kierunku jazdy :baffled:. No i już sama nie wiem jak. W telewizji też kiedyś mówili że przodem. Jak wy będziecie wiozły maluszka ze szpitala?

Mrozik to ja sie wypowiadałam na temat fotelika :tak:
Jeśli chodzi o montaz fotelika czy przodem czy tyłem do kierunku jazdy to ja w programie "mamo to ja" na tvn style oraz w sklepie usłyszałam, ze bezwzględnie należy montowac fotelik tyłem do kierunku jazdy! :tak: argument takiego zamontowania jest mianowicie taki, że jak ostro zahamujesz lub coś odpukac sie stanie to główka dziecka oraz ścięgna szyji nie polecą do przodu bo sa już oparte o fotelik! podobno to bardzo ważne. Tak samo jak bierzesz malucha na ręce to podtrzymujesz mu główke :tak: jesli zamontujesz fotelik przodem do kierunku jazdy i zahamujesz to główka dziecka leci do przodu po czym sie cofa i można takiemu maluchowi coś uszkodzić! :szok: takze ja po tym programie oraz po dyskusji z panem w sklepie zdecydowanie usiąde z tyłu samochodu i obok mnie będzie fotelik tyłem do kierunku jazdy. Wole nie ryzykować. Ale oczywiście każdy zrobi jak uważa za słuszne :tak: a montowanie fotelika zgodnie z kierunkiem jazdy to tak od 3 m-ca życia malucha :tak:
Mam nadzieje, że nie namieszałam i zrozumiałaś o co mi chodzi?:rofl2::crazy:

Dziękuję Raabit za odpowiedź. Właśnie z mężem dyskutowaliśmy uzasadnienie tego dlaczego w te a nie we wte :tak:Ja to nie mam pojęcia jak zrobić. Może bezpieczniejsza będzie gondola z wózka (którego jeszcze nie mam :-D). Montuje sie ją bokiem i nie będzie problemu czy tył czy przód ;-). A tak poważnie to nie wiem co robić. Każdy mówi co innego. A jak reszta dziewczyn??

mrozik ja podobnie jak raabit uważam że lepiej tyłem i tak będę wozić maluszka.:tak:Wszystkie moje koleżanki też tak robią:-)

reklama
Do góry