reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Cześć Laseczki:-)

wszystkiego najlepszego dla CZARNULI I SYLWII - oby porody były szybkie a dzieciaczki zdrowiutkie!!!!!

Super ta kawka mrożona.... ale ja nie mam ekspresu:-( ale może coś pokombinuję...

Naur Wojewódzki to całkiem blisko mnie! Może Cię odwiedzę jak będziesz w szpitalu:rofl2:
Ja czekam z gruntownymi porządkami do 38 tygodnia - póki co w domu panuje umiarkowany porządek:zawstydzona/y:, ale przymierzam się powoli do umycia okien i porządku w szafkach:tak:

reklama
Zauważyłam że dziwnym trafem jak tylko wywieszę wyprane ubranka na dwór to zaraz sąsiadki chodzą z dziećmi na spacery:szok::-Di to akurat tam gdzie wisi moje pranie:eek::shocked2::-D:-D dostałam od koleżanki ubranka po jej synku to wszyscy gadali że będę mieć chłopca bo niebieskie wiszą:tak:dziś specjalnie na widoku powiesiłam różowe hihihi:-Dniech sobie myślą...A jak pieluszki tetrowe wyprałam to zaraz mówili że urodziłam już:tak::-) Ludzie to jednak chyba za mało problemów mają...

Raabit nie wiem czy można wybierać przy cesarce,ale lepsze chyba to od pasa, bo szybciej wstajesz no i jesteś przytomna a nie w narkozie :tak:I możesz szybciej zacząć karmić. Ale ja to tylko teoretycznie wiem.

Gosia oj, no to męczymy się podobnie. A czy Ty masz jakieś rozwarcie?? Czy też nic, jak ja :baffled:

Ola a to masz wesoło jak oni nic nie kumają :-D:rofl2::happy2:

Idę jeść, bo już przywieźli właśnie. Potem kumpela wpadnie a potem do lekarza, więc na razie się żegnam.

No z tym szybkim wstawaniem po znieczuleniu podpajęczynówkowym do cesarki to nie jest tak różowo - trzeba leżeć plackiem przez pierwszą dobę (nawet głowy nie podnosić) - bo inaczej można się nabawić tzw. popunkcyjnych bóli głowy:sorry2:

Ale po zzo - czyli zewnątrzoponowym znieczuleniu nie jest tak źle bo nie przebijają opony, chyba że przez przypadek - dali mi taką broszurę w szpitalu jak miałam kwalifikację do znieczulenia:-)

Naur na wizycie za dużo nie miałam:no: ale mam nadzieję że te bóle coś zdzialają:angry::szok::eek::-D Powodzenia na wizycie!!!!!!!!!!!!!!!

Raabit tez wypralam wszystko, koldre, posciel, ubrania, no wszystko, a skarpetek mamy duzo i sa takie malutkie , pomyslalam sobie ze nowe sa, nie maja stycznosci z buzia, pupa,ale macie racje kobitki, wypiore tez skarpetki, jak wszystko to wszystko, zawsze to sie bede lepiej czuja...racja.

Gosia ciesze sie ze przepis na kawke ci zasmakowal, przeczytaj jeszcze ten od mrozik - brzmi pyyysznie.

Naur tak wlasnie.Jest czasami naprawde smiesznie, bo jeszcze zeby oni sie nie domyslali to rozmawiamy powaznie o tych brzydkich rzeczach, z powazna mina, troche nieladnie , wiem, ale my tak juz mamy.Mysle ze wiekszosc w mojej sytuacji tez tak robi, bo wiadomo ze tesciow i rodzicow obgaduje sie czasami, a my sobie jaja robimy w taki sposob.Milego dzionka.No i smacznego

Li_monka czyli zzo to takie od pasa w dół tak? no ja bym takie wolała :tak: jakoś wogóle fakt operacji mnie troche przeraża :szok: brrrrrr

Dokladnie limonka ,zoo to igla w kregoslup, znieczula od pasa w dol, tak mi przynajmniej anestezjolog wytlumaczyl, najpierw wbijaja cieniusienka igle, jak uklucie komara , co by ta grubasna igla ktora wbijaja pozniej nie byla tak strasznie odczuwalna, a slyszalam ze po zoo tez wystepuja bole glowy, nawet jesli wszystko przebieglo idealnie.

Antylopka - a jakie to sa obrzęki limfatyczne? Ja mam strasznie spuchnięte nogi w kostkach, ogólnie całe stopy (jestem teraz pod tym względem Fioną - tą od Shreka ;-)) ale czy to są właśnie te limfatyczne? zupełnie nie wiem.
Ola ja skarpetki też prałam. Ostatnio w Smyku są przeceny i kupiłam dość tanio 3 pary za 9 zł (wiem że na allegro taniej kupujecie, ale jakoś nie mogłam nic upolować :-() No to nieźle sobie jaja z teściów robicie. Ja bym chyba nie umiała tak poważnej miny zachować :rofl2:
Li_monka - myślę że równie dobrze można użyć takiej kawki rozpuszczalnej.
Wiem że ta kawa to bomba kaloryczna, ale jak jest tak gorąco to mniaaaam

reklama
Ja to najbardziej boję się znieczulenia - a to dlatego że wiem że igłę wbijają w kręgosłup. Jak mi to będą chcieli zrobić to im zemdleje :szok::-D. Krew oddawałam i mi nic nie było, ale jak mi coś wstrzykują to bleee, nie znoszę tego , a jeszcze w takim miejscu :szok:

Do góry